-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,25
-
EURO
50,84% 0,08
-
GRAM ALTIN
6703,33% -2,12
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
DEM’li Silvan Belediyesi'nden kayyum dönemi personeline mobbing
-
A+Buyut
-
A-Kucult
DEM Partili Diyarbakır'ın Silvan ilçe belediyesinin kayyum döneminde göreve gelen personele mobbing uyguladığı belirtildi.
31 Mart yerel seçimlerinde Silvan Belediyesi'ni kazanan DEM Parti, hizmet yerine memurların işten çıkarılması ve mobbing uygulamaları ile gündeme gelmeye devam ediyor.
Son yerel seçimlerde DEM Parti'den belediye başkanı seçilen Sevim Biçici ile eş başkan Kadir Esen yönetiminin, kayyum döneminde müdür olan veya farklı birimlerde çalışan personele mobbing uyguladığı öne sürüldü.
İddialara göre DEM Partili yeni yönetim, kayyum dönemi personelini görevlerinden alarak, yerlerine kendi zihniyetine yakın personelleri istihdam etti.
Örneğin daha önce Silvan Belediyesi başkan yardımcılığı görevini yürüten Ferzende Tekin ile basın müdürü kadrosunda bulunan Cihan korkutan görevlerinden alındı. Tekin ve Korkutan, belediyenin uzman memur kadrosunda görevlendirildi. Korkutan'ın daha önce mahkemeye başvurup davayı kazanmasına rağmen görevine iade edilmediği aktarıldı.
Yine iddialara göre PKK ile iltisağından dolayı kamudan ihraç edilen ve Diyanet'te imam hatip olarak görev yapan Mehmet Halit Amaç, Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Eken ve Mali Hizmetler Müdürlüğü görevini yürüten Melih Erdede, yeni yönetimin zihniyetine yakın oldukları gerekçesiyle belediye başkan yardımcılığı görevine getirildi.
Öte yandan Silvan Belediyesi'nden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne üst düzey görevlendirmeler yapıldığı da aktarıldı. Buna göre daha önce Silvan Belediyesi'nde görev yapan Serdar Bakıroğlu, İbrahim Yalçın ve Erdoğan Dağdelen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey görevlere getirildi. Bakıroğlu ve Yalçın'ın daha önce PKK ile iltisaklarından dolayı görevlerinden ihraç edildikleri ifade edildi.
DEM partili Silvan Belediyesi 31 Aralık 2024 tarihinden sonra devlet memurluğu hakkı kazanacak olan 11 sözleşmeli personele işten çıkarma yazısı gönderirken, almış olduğu karar doğrultusunda kurum dışı 31 işçi alma kararı almıştı. (İLKHA)
Umut Kervanı Cizre'de Ramazan ayı boyunca yüzlerce aileye umut oldu
Şam'da alkol satışı kısıtlandı: Hedef, kamu ahlakının korunması
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever'den Ramazan Bayramı mesajı
ABD’den, İran’a saldırılarını devam ettirmek için 200 milyar dolarlık skandal talep
İzmir’de kumar oynayan 162 kişiye 1,8 milyon lira ceza
İTTİHADUL ULEMA'dan Ramazan Bayramı mesajı
Gaziantep'te bayram öncesi çarşı ve pazarlarda yoğunluk yaşanıyor
Millî Savunma Bakanı Güler, Polonyalı mevkidaşıyla görüştü
Brent petrol sert yükseldi: 116 doları aştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gönül coğrafyamızda açılan yaralar, maalesef, kanamaya devam ediyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri bugün tamamlanıyor
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımına devam ediyor
Yetimler Vakfı Gazze'de toplu iftar programı düzenledi
Siirt’te bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak
Tunceli’de Ramazan ayında 144 firma denetlendi
İran: ABD-siyonist rejim saldırılarında 20 hastane zarar gördü
Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti
Kastamonu’da uyuşturucu operasyonunda 9 bin 642 sentetik hap ele geçirildi
Yalova’da DAİŞ operasyonunda 4 kişi yakalandı
Tayland’da 20 yıl sonra bir ilk: Aynı başbakan yeniden seçildi
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er muhtarlarla iftarda buluştu
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Ramazan Bayramı mesajı
Berberlerde bayram öncesi yoğunluk yaşanıyor
Kaza orucu bulunanların bilmesi gereken "11 Mesele"
Özgür Kudüs Platformu'ndan Ramazan Bayramı mesajı
Kocaeli’de firari hükümlü yakalandı
Bayram süresince 381 bin 559 sağlık çalışanı görev yapacak
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Ramazan Bayramı mesajı
Molla Beşir Şimşek: Bayramı hakkıyla ihya edelim, ziyaretle yaşayalım
Uzmanlardan Ramazan Bayramı'nı sağlıklı geçirmek için öneriler
Yükleniyor







