• BIST 100

    10610,74%-0,28
  • DOLAR

    42,25% 0,06
  • EURO

    49,23% 0,53
  • GRAM ALTIN

    5693,42% -0,06
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 2,13

Deniz yosunlarından ambalaj üretildi

25 Ocak 2023, Çarşamba 09:35
25 Ocak 2023, Çarşamba 09:35
Deniz yosunlarından ambalaj üretildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Deniz yosunlarından ambalaj üretildi

SANKO Holding’in ambalaj sektöründeki şirketi Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Ar-Ge çalışmaları sonucu karada yetiştirilen deniz yosunlarından geliştirdiği SUPEX 2011 ALG BOPP filmi (çift yönlü gerdirilmiş polipropilen film) uluslararası alanda ödül aldı. Üretilen ambalaj ilepetrol ve fosil kaynaklarına bağımlılık azalırken geri dönüşüm de sağlanıyor
SANKO Holding’in ambalaj sektöründeki şirketi Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Ar-Ge çalışmaları sonucu karada yetiştirilen deniz yosunlarından geliştirdiği SUPEX 2011 ALG BOPP filmi (çift yönlü gerdirilmiş polipropilen film), Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen ve sektörün en prestijli yarışması olan WorldStar Ödülleri’nde “Ambalaj Malzemeleri ve Bileşenleri” (Packaging Materials and Components) kategorisinde ödüle değer görüldü. Gıda ve gıda harici paketleme uygulamalarında kullanılabilen SUPEX 2011 ALG BOPP (çift yönlü gerdirilmiş polipropilen) filmi belirli oranda biyopolimer içeriyor. Bu sayede ambalajın petrol ve türevi fosil kaynaklara bağımlılığı azaltılıyor. Film yapısında kullanılan biyopolimerin önemli bir özelliği de karasal ortamda yetiştirilen deniz yosunlarından elde edilmesidir. Bu sayede tarımsal herhangi bir kaynak kullanılmadan ve gıda zincirine herhangi bir olumsuz etkisi olmadan biyopolimer üretimi mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra ilgili film standart PP içerikli ambalaj malzemeleri ile geri dönüştürülebilerek, döngüsel ekonomide yeniden kullanılabiliyor.
İnovasyon ve Ar-Ge alanında yürüttükleri başarılı çalışmaların uluslararası saygın platformlarda ödüllendirilmesinden mutluluk duyduklarını dile getiren Özer, geliştirmiş oldukları yeni teknolojiler sayesinde daha ince filmlerle daha çok metrekare üreterek daha az kilogramla daha çok ambalajı paketlemeyi hedeflediklerini ve bunu da başardıklarının altını çizdi. Özer, “Süper Film Ambalaj firmamız Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından 1970 yılından beri düzenlenen bir ambalaj yarışmasında dünya ambalaj ödülüne layık görüldü. Bu ödülü Türkiye’den 9 firma kazandı' dedi.

“Deniz yosunlarından biyo bazlı ambalajlar ürettik”
Deniz yosunlarından biyo bazlı ambalajlar ürettiklerini belirten Özer, şunları kaydetti:
“Petrol türevi dışında birtakım kaynaklara yöneldik. Şu anda almış olduğumuz dünya ambalaj teşkilatının ödülünü de bu çalışmamız neticesinde aldık. Deniz kenarında yetiştirilip hasat edilen yosunlardan yapmış olduğumuz bir çalışmanın neticesinde alglerden biyo bazlı ambalajlar ürettik. Daha az petrol bazlı ambalaj malzemesi kullanmayı hedefledik. Nasıl kağıt ürünleri için ormanları kesmeyerek yetiştirme ormanları selüloz endüstrisinde kullanıyorsak, biz de aynı şekilde Süper Film olarak deniz yosunlarından üretilmiş hammaddeli biyo polimerli üretim yaptık. Farklı alanlarda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“Petro-kimyada dışa bağımlı olmamıza rağmen dış ticaret fazlası veriyoruz”
Özer, “Türkiye’deki ambalaj endüstrisi dış ticaret fazlası veren bir sektör durumundadır. Süper Film olarak da petro-kimyada dışa bağımlı olmamıza rağmen şirketimiz dış ticaret fazlası veren bir kuruluştur” dedi.

“Yeni yatırımlarla kapasitemiz 180 bin tona ulaşacak”
Yeni yatırımlar ile kapasitelerini yüzde 50 arttıracaklarına vurgu yapan Özer, “2023 yılında yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz. 2023 yılında yeni fabrikamızın açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kapasitemizi toplamda yüzde 50 oranında arttırmayı planlıyoruz. Yeni fabrikamız ağırlıklı ihracat çalışacağımız için Trakya bölgesinde olacak. 70 bin ton olan polipropilen film üretimimizi yeni kapasitemizin devreye girmesiyle 130 bin tona, toplamda da diğer üretmiş olduğumuz filmlerle birlikte kapasitemiz 180 bin tona ulaşacak” diye konuştu.

Süper Film hakkında
Süper Film Ambalaj, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 1995 yılından beri üretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Toplamda 70 bin ton/yıl üretim kapasiteli BOPP, 48 bin ton/yıl BOPET, 6 bin ton/yıl çok katlı bariyer film ve CPP ve 39 bin ton/yıl kapasiteli metalize üretim hatları bulunmaktadır. Ayrıca, yapışkan bant üretim tesisi bulunan Süper Film Ambalaj, çok çeşitli ambalaj filmlerini tek çatı altında üreten, dünyanın önde gelen ambalaj film üreticilerinden biridir. Türkiye’nin ilk ve tek extrüzyon (termal) kaplama hattına ek olarak 2015 yılında yatırımını yaptığı 12 bin ton/yıl kapasiteli yeni kaplama hattı ile özel kaplı ürünleri de sunmanın gururunu taşımaktadır. 2023 yılı sonunda açılması planlanan yeni BOPP hattıyla, yıllık BOPP film üretimini 130 bin tona çıkarmayı hedeflemektedir.
Süper Film, mevcut kapasitesine ilave olarak devreye alacağı yeni BOPP hat yatırımı ile 180 bin ton esnek ambalaj film kurulu kapasitesine ulaşacak. Süper Film Ambalaj, dünyanın yakından takip ettiği “Döngüsel Ekonomi” çözümlerine uygun olarak Sürdürülebilirlik ilkelerini benimsemektedir. Yenilenebilir kaynaklardan elde edilmiş veya geri dönüştürülmüş hammaddeler kullanarak, üretilen esnek ambalaj malzemelerinin karbon ayak izini düşürmeye yönelik çalışmalar yapmaktadır.
[gallery ids=',81897,81898,81899']

Büyükşehir Belediyesi'nden Arapgir'e kapsamlı yol ve alt yapı çalışması

HÜDA PAR Aile Başkanlığı: Bütün zulümler dünyaya 'iyilik' dersi vermeye kalkışan güçlerin desteğiyle gerçekleşiyor

Kastamonu’da kaybolan anne ve oğlu toprağa verildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: "İlk Evim Arsa" yerleri bir an önce tespit edilmeli

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi ağır yaralandı

Malatya'da 38 yıllık içme suyu şebekesi yenileniyor

Adana'da kamyonun çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Bakan Fidan’dan İran ve Türkmenistan ile diplomasi trafiği

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından muhtar ziyaretleri

NATO'dan Yunanistan-GKRY ortak tatbikatı açıklaması

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu’ndan SGK işten çıkış kodlarına ilişkin reform çağrısı

Üreticilere Siirt fıstığında doğru budama eğitimi

HAMAS: Salfit’te caminin yakılması dinlere yönelik açık bir saldırıdır

Seyir halindeki tır'da yangın: Erken müdahale felaketi önledi

HÜDA PAR heyetinden Toroslar esnafına ziyaret

Gazze’de can kaybı 69 bin 187’ye yükseldi

Bitlis’te araç içine zulalanmış yaklaşık 17 kilo metamfetamin ele geçirildi

Suriye'nin Londra Büyükelçiliği yeniden açıldı

Mardin Hububatçılar Derneği Başkanı Öter: Çiftçinin kuru alanı işleyecek cesareti kalmadı

Portekizli girişimden epilepsi nöbetlerini yapay zekâyla tespit eden akıllı lamba

ABD'de "şiddetli grip" salgınına ilişkin endişeler artıyor

Balcalı Hastanesi başhekimliğinde görev değişimi

İstanbul’da midye ve kumpir faciası: İki çocuk hayatını kaybetti, anne ve babanın durumu ağır

Aladağ’da üreticilere yüzde 70 hibeli ilaçlama makinesi desteği

Mersin Umut Kervanı’ndan muhtaçlar yararına hayır kermesi

Yüzlerce işgalci siyonist Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

AHBİB’in Ekim ayı ihracatı 176,6 milyon dolar olarak gerçekleşti

Bingöl’de uyuşturucu operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Şırnak'ta park halindeki tanker alev aldı

İspanya'da kuş gribi vakalarında artış

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Büyükşehir Belediyesi'nden Arapgir'e kapsamlı yol ve alt yapı çalışması

HÜDA PAR Aile Başkanlığı: Bütün zulümler dünyaya 'iyilik' dersi vermeye kalkışan güçlerin desteğiyle gerçekleşiyor

Kastamonu’da kaybolan anne ve oğlu toprağa verildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: "İlk Evim Arsa" yerleri bir an önce tespit edilmeli

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi ağır yaralandı

Malatya'da 38 yıllık içme suyu şebekesi yenileniyor

Adana'da kamyonun çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti