• BIST 100

    9476,20%0,82
  • DOLAR

    38,92% 0,13
  • EURO

    44,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4121,03% -0,52
  • Ç. ALTIN

    6643,34% -0,27

Deprem bölgesi 11 ilde 2 haftada 5 bin çocuğa göz taraması yapıldı

GÜNDEM 25.07.2023 14:00:09 0
Deprem bölgesi 11 ilde 2 haftada 5 bin çocuğa göz taraması yapıldı

Deprem bölgesi 11 ilde 2 haftada 5 bin çocuğa göz taraması yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde “Önlenebilir Körlük ile Aydınlık Bir Yaşam Projesi” çerçevesinde 2 haftada 5 bin çocuğa göz taraması yapıldı.
Muş Valiliği, Muş Belediyesi, Muş Alparslan Üniversitesi koordinesinde ve Genç Kızılay teşkilatı ile birlikte, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde konteyner kentlerde yaşayan küçük çocukların göz taramasını yapmak için gelen sağlık ve sevgi tırı, Diyarbakır’da konteyner kentte göz taramalarına başladı.
2 hafta içerisinde 11 ilde toplam 5 bin çocuğun göz taramasını gerçekleştirdiklerini söyleyen proje koordinatörü Aykut Çağlı, amaçlarının çadır ve konteyner kentte yaşayan çocuklara ulaşmak olduğunu söyledi.
Uzman doktorlar ve optisyenler ile birlikte 11 ildeki küçük çocukların göz taramalarını gerçekleştirdiklerini belirten Çağlı, “Önlenebilir Körlük ile Aydınlık Bir Yaşam Projesi' 2021 yılında Muş ilinde başladı. Bizler dezavantajı bölgelerde çocuklarımızın göz taramasını gerçekleştirdikten sonra tespit ettiğimiz kişileri ilgili sağlık kuruşlarına yönlendiriyoruz. 6 Şubat depremlerinden sonra rotamızı deprem bölgelerine çevirmiş bulunmaktayız' dedi.
Bugün de Diyarbakır’da konteyner kentte olduklarını dile getiren Çağlı, 'Diyarbakır konteyner kentteyiz, buradaki küçük kardeşlerimizin göz taramalarını gerçekleştirip erken teşhis adına tespit ettiğimiz çocukları ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendiriyoruz. 2 hafta içerisinde 5 bin çocuğumuzun göz taramasını gerçekleştirdik. Amacımız çadır ve konteyner kentlerdeki çocuklarımıza ulaşmak. Projemiz depremden etkilenen 11 ildeki çocuklarımıza ulaşabilmek için hayata geçirilen bir proje. Arşivler istikâmetinde denemiş geçici çözümler yerine kalıcı çözümler bulmayı hedefliyoruz. Alanında uzman doktor, optisyen ve genç Kızılay teşkilatı ile saha faaliyetlerini sürdürüyoruz” diye konuştu.
Konteyner kentte yaşayan Enes Yavuz, sağlıkları için göz taraması yapıldığını ifade ederek, gözlerinde hiçbir bozulma olmadığını kaydetti.

Putin'den Ukrayna sınırında tampon bölge talimatı

Malatya'da Nezaket Okulları yıl sonu etkinliği düzenlendi

Malatya kültürü 7'inci Etnospor Kültür Festivali'nde tanıtılıyor

Cizre’de öğrenciler “Geleceğin Dâhileri Bilim Projesi”nde yarıştı

Malatya'da 200 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 382 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Büyükşehir Belediyesinden Meydancık'a temiz içme suyu

MGK sonrası 8 maddelik bildiri:

Filipinler Devlet Başkanı Marcos tüm bakanların istifalarını istedi

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den "yolsuzluk ve rüşvete" karşı çağrı: Denetim süreçleri de gözden geçirilmeli

Malatya'da torbacı operasyonu: 15 kişi tutuklandı

ABD’de küçük bir uçak yerleşim yerine düştü

Bingöl’de coğrafi işaretli Horoz Kuru Fasulye tohumu dağıtıldı

Bingöl’de ruhsatsız silah ele geçirildi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan ANFİDAP'a ziyaret

Bingöl'de yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi

Rehber Gençlik Topluluğu "Dijital Çağda Aile Olmak" konulu konferanslarına devam ediyor

Yapay zeka uygulamaları insan iletişiminin yerini dolduramaz!

Gazze için düzenlenen kermesin gelirleri Umut Kervanı yetkililerine teslim edildi

Kahramanmaraş'ta orman yangını

Bakan Yerlikaya: Kimlik kontrollerinde düzensiz göçmen çıkanların oranı yüzde 75'ten yüzde 1,8'e düştü

Çin'de şiddetli yağışlar heyelana yol açtı: 7 ölü, 21 kayıp

Uluslararası Sağlı Elçileri'nden "Rotamız İyilik" projesi

Yunanistan unsurlarının geri ittiği düzensiz göçmenler kurtarıldı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan belediyenin konser harcamalarına tepki

Avustralya'da şiddetli yağış ve sel: 3 ölü

Nijerya'da menenjit vakalarında artış

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı’ndan STK ziyaretleri

Gazze'de şehit sayısı 53 bin 762'ye yükseldi

HÜDA PAR İktisat Başkanı Gültekin: Dolaylı vergiler azaltılmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ