• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Deprem dehşetini bu sözlerle anlattı: 'Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım'

GÜNDEM 10.02.2023 19:30:04 0
Deprem dehşetini bu sözlerle anlattı:

Deprem dehşetini bu sözlerle anlattı: 'Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım'

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavileri biten hastalar taburcu oluyor. Depreme Kahramanmaraş’taki evlerinde yakalanan işitme engelli Erkan ve Elvan Kaya çifti yaşadıklarını sözlere dökemiyordu ama gözleri çok şey anlatıyordu. Bir başka depremzede ise yaşadığı dehşeti 'Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım' diye anlattı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından enkaz altında kalanları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ili sarsan iki depremin ardından yaralıların İstanbul’a sevki de sürüyor. Bazı yaralılar ise kendi imkanlarıyla İstanbul’daki çeşitli hastanelere geliyor. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılan depremzedelerinin tedavilerine devam edilirken, tedavileri bitenler de taburcu oluyor.

Erkan Kaya’nın işaret diliyle söylediklerini tercüme eden tercüman Gülcan Karakuş, “Erkan Kaya ailesiyle birlikte Maraş’ta yaşıyor. Deprem olduğu anda eşi korktuğu için kaçarken ayağını burkmuş. Daha sonra arkadaşlarıyla birlikte iki aile Kayseri’ye gönderiliyor. Evinde çatlaklar olduğunu söylüyor. İlk depremde evdelermiş. Birbirlerine sarılarak hayatta kaldıklarını ifade etti. Daha sonra dışarı çıkmışlar. Havanın çok soğuk olduğunu söyledi. İşitme engelli başka bir aile ile tek katlı bir evde beklemişler. O da olacak gibi değilmiş, sallantılar devam ediyormuş, sonra başka bir yere geçmişler” dedi.

Başka bir depremzede ise, “Kahramanmaraş merkezden geliyorum. Yatıyorduk. Dehşet bir şeydi. Kafama bir şeyler düşünce deprem olduğunu anladım. Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım. İkinci deprem daha şiddetliydi. Bizim yan bitişiğimizdeki bina çöktü. Biz buraya geldik, ama geceleri yine yatamıyoruz. Deprem olacak diye kalkıp kalkıp kaçıyoruz. Can kaybımız yok Allah’a şükür. Komşularımızda tanıdıklarımızda çok var. Donmak üzereydik battaniye bulduk sarıldık. Arabamız vardı yine biz şanslıydık. Hemen o gün Maraş’ı terk ettik. Biz kıyameti yaşadık” dedi.
[gallery ids=',103306,103307,103308']

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ