Deprem korkusuyla 6 Şubat fobisi yaşayınca geceyi araçta geçirdiler

Tarih: 06.02.2024 09:40
Deprem korkusuyla 6 Şubat fobisi yaşayınca geceyi araçta geçirdiler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Deprem korkusuyla 6 Şubat fobisi yaşayınca geceyi araçta geçirdiler

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan Kahramanlı ailesi, 6 Şubat depreminde ağır hasar alan evlerinde bir süre mahsur kaldı. O gece yaşadıkları korku nedeniyle 6 Şubat fobisi yaşadıklarını söyleyen aile, felaketin yıl dönümünde yine deprem olur endişesiyle geceyi araçlarında geçirdi.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6’lık iki büyük deprem 11 ilde ciddi yıkımlara neden oldu. Asrın felaketinin en çok hasara yol açtığı noktalardan biri de Gaziantep’in İslahiye ilçesi oldu.

6 Şubat fobisiyle geceyi arabada geçirdiler
İlk depreme evlerinde yakalanan İslahiye Atatürk Mahallesi’ndeki iki çocuklu Abdullah Arif-Hilal Kahramanlı ailesi ise yandaki binanın kendi binaları üzerine çökmesi nedeniyle uzun süre ağır hasarlı binada mahsur kaldı. Saatler sonra kurtarılan Kahramanlı ailesinde felaketin ardından 6 Şubat fobisi oluştu. Depremin üzerinden geçen 1 yılın ardından 6 Şubat korkusunu artarak yaşayan aile, felaketin yıl dönümü olan 6 Şubat 2024 gecesini tekrar deprem olur korkusu ile araçlarında geçirdi.

'Deprem sonrası sonrası bizde 6 Şubat fobisi oluştu'
Tekrar deprem olur korkusu yaşadıklarını bu nedenle geceyi araçlarında geçirdiklerini söyleyen Abdullah Arif Kahramanlı, 'Depremde bizim binamız şans eseri yıkılmadı ama bir tek yıkılmadığı kaldı. Binanın içerisindeydik ve yan bina bizim binaya baskı yaparak üzerine çöktü. Bu nedenle kapımız sıkıştı ve uzun süre mahsur kaldık. Komşularımız yetişti ve kapımızı kırarak açtılar. Sonrasında da bizde 6 Şubat fobisi oluştu. 6 Şubat tarihi yaklaştıkça içimizde bir korku, ürperti oluşuyordu. Bugün de depremin yıl dönümü ve 6 Şubat gecesi. Dolayışla bu geceyi ev yerine arabada geçiriyoruz. Evimize girmeye korkuyoruz. Bugün yine artçı deprem meydana geldi ve evlerimiz sallandı. Korktuğumuz için arabada sabahlayacağız' ifadelerini kullandı.

'6 Şubat yaklaştıkça daha da tedirgin oluyorduk'
Depremin ilk gününde beri rahat uyuyamadıklarını söyleyen Hilal Kahramanlı ise, '6 Şubat yaklaştıkça daha da tedirgin oluyorduk. Yaşanan depremden bu yana evlerimizde rahat uyuyamıyoruz. Gece saatleri geldiğinde daha da tedirgin oluyoruz. Tekrar olur korkusu bizde 6 Şubat fobisi oluşturdu. Birkaç saat öncesinde de yakın köylerimizde hissedilen bir deprem yaşandı. Bu fobi bizim bu gece evimize girmemize engel oluyor. O nedenle bu gece arabadayız' diye konuştu.

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Yükleniyor