• BIST 100

    10640,86%0,61
  • DOLAR

    42,25% 0,05
  • EURO

    49,04% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5712,74% 0,28
  • Ç. ALTIN

    9299,55% 0,00

Deprem ondan çok şey aldı ama o öğrencilerini bırakmadı

11 Eylül 2023, Pazartesi 11:15
11 Eylül 2023, Pazartesi 11:15
Deprem ondan çok şey aldı ama o öğrencilerini bırakmadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Deprem ondan çok şey aldı ama o öğrencilerini bırakmadı

6 Şubat depremlerinde eşini ve çocuğunu kaybeden, enkazda kalmasının ardından bacağı kesilen öğretmen Kadir Özer, ilk ders zilinin çalmasıyla Adıyaman’da görev yaptığı okulda öğrencilerini bekledi.
Adıyaman’da yaklaşık 30 yıldır öğretmenlik yapan Demokrasi İlkokulu öğretmeni Kadir Özer’in, 6 Şubat depreminde Yenimahalle’deki evi yıkıldı. Özer’in eşi ve çocuğu depremde hayatını kaybetti. Depremde Özer’in üzerine kolon düştü ve 18 saat sonra İstanbul’dan gelen AFAD ekipleri tarafından enkazdan çıkartıldı. Eşi ve çocuğunun cenazesi ise 3 gün sonra çıkartılabildi.
Tedavi için Ankara Etlik Şehir Hastanesine kaldırılan öğretmenin sol ayağı, dizinin altından kesildi. Yaklaşık bir buçuk ay hastanede tedavi gören Kadir Özer’i öğrencileri ve veliler hiç yalnız bırakmadı.

Mesleğine aşık
Depremin üzerinden 7 ay geçtikten sonra 2023-2024 eğitim öğretim dönemi başladı. Kadir Özer, aşık olduğu mesleğini ve öğrencilerini bırakamadı. Özer, ilk ders zili çalarken öğrencileriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Sınıfta öğrencileriyle sohbet eden Kadir Özer’e bazı veliler geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kadir Özer’in kesilen bacağı tedavi sonrasında protez takma aşamasına geldi. Kadir Özer, öğrencilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Depremde ilk anda evim yıkıldı. Oğlum ile hanımı kaybettik. 35-40 günlük bir tedavi süreci Ankara’da gerçekleşti. Ondan sonra Sivas’ta ki oğlumun yanına gittik. Daha sonra Adıyaman’a geldim. Eğitim öğretim yılına sabırsızlıkla ulaşmayı bekliyordum. Bu gün çok şükür öğrencilerime kavuştum, çok sevinçliyim. İnşallah elimizden geleni sarf edeceğiz. Çocuklarımızı geleceğe yetiştirme adına elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Öğretmenlik çok severek yaptığım bir meslek, mesleğime aşığım. Öğrencileri görünce çok mutlu oldum, onlarda mutlu oldular. Sağ olsunlar tatil döneminde de tedavi döneminde de beni yalnız bırakmadılar. Ankara Etlik Şehir Hastanesinde tedavi gördüm. Protez aşamasına geldik. Malzemenin gelmesini bekliyoruz. Malzeme geldiğinde Ankara’da inşallah protezi takacaklar. O zaman hareket bakımından biraz daha özgür olacağız. Evimiz Yeni mahalledeydi. Evimiz ilk anda yıkıldı. 18 saat göçük altında kaldım, 18 saat sonra İstanbul’dan gelen bir AFAD ekibi sağolsun bizi çıkarttı. Eşimle çocuğumun cenazesi 3 gün sonra çıkartılabildi” dedi.

G7 ülkelerinden Sudan’da ateşkes çağrısı

İşgalciler Gazze'nin doğusunda hava ve topçu saldırıları düzenledi

Eylülde tavuk eti üretimi arttı, yumurta üretimi azaldı

Uzmanı uyardı: Kadınlarda akciğer kanseri görülme oranı artıyor

DSÖ: Verem hâlâ dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalıklarından biri

Gana’da askere alımı sırasında izdiham: 6 ölü

Konya’da ruhsatsız silah operasyonu

Evin önünü konteyner üretimine çevirdi

DHMİ, 48 havalimanı kurtarma ve yangınla mücadele memuru alacak

Yahudi çeteler Batı Şeria'da bir camiyi ateşe verdi

Brent petrol 62,51 dolardan işlem görüyor

Avukat Özdemir: Dolandırıcılık artık bireysel değil, sistematik hale geldi

Aksaray'da Filistin’e destek kermesi

AKİB: Irak, yaş meyve sebze ihracatında lokomotif pazar oldu

Malatya'da silahlı yaralama olayında 4 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa’da trafik kazası: 1’i ağır 4 yaralı

ABD’de hükümet 43 gün sonra yeniden açıldı

ABD: Gazze'yi yönetmek istemiyoruz

OpenAI’den yeni nesil ChatGPT modelleri: Instant ve Thinking kullanıma açıldı

Batman'da hastane kantininin kapatılma kararı tepkilere yol açtı

Konya’da tarihi eser operasyonu: 3 gözaltı

ABD ve Batı destekli Gazze soykırımında yıkımın boyutu

Batman'da abartı egzoz kullanan sürücülere 71 bin lira ceza

Vahşetin turizmi: Bosna'da Müslümanlara yönelik "keskin nişancı safarisi"

Şanlıurfa’da "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" farkındalık çağrısı

Alman mahkemesi: ChatGPT, müzisyenlerin eserlerinden izinsiz yararlandı

Musk’ın X’i yeni krizle gündemde: Güvenlik anahtarı geçişinde aksama yaşandı

İşgal polisi, Yahudi çeteleri korumaya devam ediyor: İki yıldır hiçbir yerleşimciye dava açılmadı

23 ilde dolandırıcılık operasyonu: 64 şüpheli yakalandı, 25'i tutuklandı

Malatya kayısısında ihracat 10 ayda 41 bin tonu geçti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


G7 ülkelerinden Sudan’da ateşkes çağrısı

İşgalciler Gazze'nin doğusunda hava ve topçu saldırıları düzenledi

Eylülde tavuk eti üretimi arttı, yumurta üretimi azaldı

Uzmanı uyardı: Kadınlarda akciğer kanseri görülme oranı artıyor

DSÖ: Verem hâlâ dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalıklarından biri

Gana’da askere alımı sırasında izdiham: 6 ölü

Konya’da ruhsatsız silah operasyonu