GÜNDEM 6.02.2024 09:40:12 0

Depremde oğlu, gelini ve torunu kaybetti, kelimeler boğazına düğümlendi

Depremde oğlu, gelini ve torunu kaybetti, kelimeler boğazına düğümlendi
Haberi Sesli Oku

Depremde oğlu, gelini ve torunu kaybetti, kelimeler boğazına düğümlendi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yakınlarını kaybeden İslahiyeliler, 6 Şubat sabahı soluğu mezarlıklarda aldı. Felakette oğlu, gelini ve torununu kaybeden İdris Atılgan, “Bir yıl geçti ama biz bu acıya hala alışamadık” dedi.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Pazarcık merkezli 7.7 ve ve Elbistan merkezli 7.6’lık iki büyük deprem 11 ilde büyük yıkımlara neden olurken resmi rakamlara göre 50 bini aşkın vatandaş hayatını kaybetti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde de büyük yıkımlara yol açarken bin 435 kişi hayatını kaybetti.

Yakınlarını kaybedenler soluğu mezarlıkta aldı, geçen bir yılda acılar göz yaşları ile sel oldu. Depremlerde yakınlarını kaybeden İslahiyeliler, 6 Şubat sabahı soluğu mezarlıklarda alırken, felakette oğlu, gelini ve torununu kaybeden İdris Atılgan, “Bir yıl geçti ama biz bu acıya hala alışamadık” dedi.

“Oğlumu, gelinimi ve torunumu kaybettim, acıları hala içimizde çok taze”
Afetin üzerinden geçen 1 yıla rağmen hala acılarının çok taze olduğunu da ifade eden Atılgan, “Ben depremde oğlumu, gelinimi ve torunumu kaybettim. Afetin üzerinden 1 yıl geçse de acıları hala içimizde hiçbir şekilde bitmedi. Bina tamamen yerle bir olmuştu. Söylenecek bir şey yoktu. Merkeze giremiyorduk, arabada yaşadık. Çocuklarımızı, torunlarımızı çok özlüyoruz. Aklımızdan gitmiyorlar. Bu gün depremin yıl dönümü. O depremi yaşadığımızda ne yapacağımızı bilmiyorduk. O kadar büyük bir depremdi ki unutamıyoruz. Devletimiz sağ olsun, çok yardım etti ama yıkılan 1-2 bina değildi. Binlerce binaydı. Yine de çok teşekkür ediyoruz. Desteğe koştular. Ailemiz dışında akrabalarımızdan da kaybettiğimiz çoktu. O büyük depremde, kara, yağmura rağmen arabanın içerisinde yaşadık. Acımız aylar, yıllar geçse de hala taze. Buradan başka bir yere de gidemiyoruz. Tek işimiz gücümüz buraya gelip torunlarımızı, çocuklarımızı görmek” diye konuştu.

 "Madleen" gemisi Gazze yolunda

HAMAS: Kayıplarımıza rağmen İnsani yardım kafilelerinin güvenliğini sağlamaya hazırız

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor