• BIST 100

    10452,60%0,03
  • DOLAR

    41,27% 0,06
  • EURO

    48,60% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4841,37% 0,39
  • Ç. ALTIN

    7802,34% 0,00

Depremde vefat edenler için Gaziantep’te Mevlid-i Şerif okutuldu

07 Şubat 2024, Çarşamba 09:50
07 Şubat 2024, Çarşamba 09:50
Depremde vefat edenler için Gaziantep’te Mevlid-i Şerif okutuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremde vefat edenler için Gaziantep’te Mevlid-i Şerif okutuldu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenen Mevlit programına katıldı.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, Gaziantep’te de büyük yıkama neden oldu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde binlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de yaralandı. Felaketin 1’inci yıl dönümü nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde yatsı namazından sonra Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde mevlit okutuldu. Felaketin yıl dönümünde, yakınlarını kaybeden depremzede vatandaşların katılımıyla dualar eşliğinde mevlit okutularak acılarına ortak olundu.
Programda imam hatip ve müezzinlerce Mevlit-i Şerif okundu. Daha sonra kürsüye çıkan Prof. Dr. Erbaş, depremzedeler için dua etti, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.
Erbaş, duasında, 'Allah’ım, bu büyük felaketin yaralarını sarmak için bize güç ver, bizi senden başkasına muhtaç eyleme ’Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır’ ayetinin sırrınca bizlere, depremzede kardeşlerimize ve bütün milletimize kolaylıklar ihsan eyle. Evleri yıkılan, yuvaları dağılan, yakınları vefat eden kardeşlerimize sabır ve metanet ver' ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, depremzedelerin yaralarını sarmak, acılarını hafifletmek için deprem bölgesinde canla başla gayret gösteren STK, kurum, kuruluş ve arama kurtarma ekipleri ile diğer görevlilere güç ve kuvvet diledi.

“Geçen yıl bu vakitlerde yaşadığımız depremin acısı hala yüreklerimizdedir”
6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketinde vatandaşların büyük bir dayanışma gösterdiğini aktaran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Ertaş, “Geçen yıl bu vakitlerde yaşadığımız depremin acısı hala yüreklerimizdedir. Bu ağır afet karşısında milletimiz hamdolsun Allah’a büyük bir dayanışma örneği sergilemiştir. Büyük fedakarlıkla kadirşinaslıkla yardımlaşma ile dayanışma ile yaraları sarmaya gayret edildi. Allah vefat edenlere rahmet eylesin. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizler de depremin meydana geldiği ilk andan itibaren vakfımızla birlikte bütün imkanlarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Hizmetlerimizi 1 yıldır kesintisiz bir şekilde devam ettiriyoruz ve devam ettireceğiz inşallah. Depremin açtığı yaraların tam anlamıyla sarılabilmesi için dayanışmamızı ve birliğimizi sürdürmek durumundayız. Tek bir kardeşimizin sıkıntısı kalmayıncaya kadar devletimiz bütün kurumlarıyla yardımlaşma içerisinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Düzenlenen Mevlid-i Şerif programına, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gazaintep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, ve İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar katıldı.

Malatya'da otomobil su kanalına girerek takla attı

İspanya’dan işgal rejimine 9 maddelik yaptırım yürürlüğe girdi

Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesinde laboratuvar ayıbı mahremiyet bırakmadı

Aktivistler: Ankara halkını Gazze’ye duyarlı olmaya ve Sumud Filosuna desteğe çağırıyoruz

Bursa'da okul önlerinde denetim: 11 şahıs yakalandı

Batman 112 Acil Çağrı Merkezi personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Erasmus+ programından 645 bin avro hibe

Vali Yavuz: Malatya'da suç oranlarında dikkat çekici düşüş sağladık

Batman'da 3 bin yıllık sır gün yüzüne çıktı

Malatya'da korkutan çatı yangını

Bakan Göktaş: Kadın kooperatiflerini güçlendiren çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Şanlıurfa’da isot sezonuyla damlar yeniden kırmızıya büründü

Mercedes-Benz ve Volkswagen, ABD tarifeleri ve Çin pazarındaki düşüş nedeniyle zarar bildirdi

Sason balı coğrafi işaretle taçlandı

Bursa'da "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" programı gerçekleştirildi

Mısır, İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı arasında görüşmelere ev sahipliği yapacak

Belediye Başkanı Taşkın'ın başlattığı "Taziye evi" projesine TSO'dan destek

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı’ndan Keklikdere Köyü’ne ziyaret

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 2 gözaltı

MAZLUMDER'den "Küresel Sumud Filosu"nun korunması çağrısı

Bursa Umut Kervan'ından yüzlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye desteği

Vali Canalp: Batman'da asayiş olayları azalıyor, uyuşturucuyla mücadele amansız devam ediyor

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı: Gazze yanıyor, insanlık yok ediliyor

Hilvan Devlet Hastanesi’nde ilk ortopedi ameliyatı başarıyla yapıldı

Çin ve Fransa arasında 10 Bin kilometrelik bağlantıyla karaciğer kanseri ameliyatı

Kontrolden çıkan otomobil durağa daldı: 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İslami Cihad: Smotrich ve Ben Gvir savaş suçlarının mimarıdır

Kontrolden çıkan araç bariyere çarptı

Bakan Göktaş, bir dizi temaslarda bulunmak için Mardin’de

Gerçek bilgi mi, rastgele tahmin mi? Yapay zekânın yanılgılarında sınav mantığı  

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da otomobil su kanalına girerek takla attı

İspanya’dan işgal rejimine 9 maddelik yaptırım yürürlüğe girdi

Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesinde laboratuvar ayıbı mahremiyet bırakmadı

Aktivistler: Ankara halkını Gazze’ye duyarlı olmaya ve Sumud Filosuna desteğe çağırıyoruz

Bursa'da okul önlerinde denetim: 11 şahıs yakalandı

Batman 112 Acil Çağrı Merkezi personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Erasmus+ programından 645 bin avro hibe