• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Depremden etkilenen çocuklara tiyatro etkinliği düzenlendi

05 Ağustos 2023, Cumartesi 09:40
05 Ağustos 2023, Cumartesi 09:40
Depremden etkilenen çocuklara tiyatro etkinliği düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremden etkilenen çocuklara tiyatro etkinliği düzenlendi

Gaziantep Tomurcukları Projesi çerçevesinde Nurdağı ve İslahiye’de depremden etkilenen çocuklara, SANKO Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan “Küçük Kara Balık” adlı çocuk tiyatro oyunu sergilendi. Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sahip çıkmak, yüzlerini güldürmek ve sosyalleşmelerine katkı sunmak toplumsal sorumluluktur” dedi.
Bölgede 6 Şubat’ta meydana gelen ve yüreklerde derin yaralar açan depremden, en çok çocukların etkilendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Dağlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.' sözünü hatırlattı.

Küçük Kara Balığın büyük cesaret ve öğrenme arzusu ile bulunduğu çevreden uzaklaşarak yeni yerler keşfetme hikayesinin anlatıldığı ve Nurdağı İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi ile İslahiye Yaşam Alanı 2’de bulunan çocuk atölyesinde sergilenen tiyatro oyunu çocuklar tarafından çok beğenildi.

Oyuna; Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Melike Serttaş ve Mehmet Efe Palacı, 3’üncü sınıf öğrencisi Ayşegül Sak, 2’nci sınıf öğrencisi Ramazan Yazgan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Bedriye Cengiz ve Okyanus Emine Çelik, 3’üncü sınıf öğrencisi Fatma Gün, 2’nci sınıf öğrencisi Çiğdem Nur Yıldızhan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi Programı 2’nci sınıf öğrencisi Muhammed Yıldırım ve Ahmet Alperen Demir katkı sundu.

SANKO Üniversitesi sosyal sorumluluk etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen tiyatro oyunu, Adıyaman’da depremden etkilenen çocuklar için SANKO Tekstil İşletmeleri Adıyaman konferans salonunda da gerçekleştirildi.

Gaziantep tomurcukları projesi
SANKO Üniversitesi tarafından bölge merkezli depremin ardından Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle depremden etkilenen çocuklara yönelik “Gaziantep Tomurcukları Projesi” hayata geçirilmişti.
Gaziantep’te depremden etkilenen çocuklara yönelik geliştirilen projeyle, ebeveynlerini kaybetmiş çocuklar ile tedavi altında olan ebeveynlerinin yanında refakatçi olarak kalan çocukların belirlenmesi, çocukların sağlık, eğitim ve psikososyal açıdan değerlendirilerek desteklenmesi hedeflenmektedir.

İzmir'de eğitim uçağı düştü: Pilot hayatını kaybetti

Mardin’de 9’uncu kattan düşen çocuk hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği 6 ilçede gösterileri yasakladı

Pakistan'da muson yağışlarının yol açtığı sellerde 905 can kaybı

HÜDA PAR İl Başkanlığı’ndan Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ziyareti

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik saldırı: 18 şehit

Bakan Işıkhan: Türkiye ekonomisi 20 çeyrektir kesintisiz büyüyor

ABD'nin zihin sömürgeciliği

Irak’ta kalp krizi geçiren Mardinli tır şoförü hayatını kaybetti

Durmaz’dan yeni eğitim öğretim yılı mesajı

ABD'de binlerce kişi tarafından Ulusal Muhafızlar'a karşı protesto gösterisi

Bingöl’de çeşitli suçlardan aranan şahıs yakalandı

Trabzon'da sağanak yağış etkili oldu

Norveç halkı parlamento seçimleri için sandık başında

İşgalin, konut kulelerini yıkmasıyla Gazze'de iletişim kesintileri yaşanıyor

Genç-Diyarbakır yolunda kaza: 3 yaralı

İran'da kuraklık alarmı: Urumiye Gölü tamamen kurudu

İçişleri Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin genelge yayımladı

Antalya'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Batman'da unutulmuş bir âlimin izleri: Şeyh Yusuf Nebhani İluhi'nin mezarı

Yemen'den fırlatılan İHA hedefine isabet etti: 2 işgalci yaralandı

Çin uzaktan algılama uydusunu fırlattı

Rusya Horoşye yerleşim birimini ele geçirdi

Kanal mikrop saçıyor: "Çocuklarımızın Sağlığı Tehlikede"

Gazze Şeridi'ndeki hastanelere 24 saat içinde 87 şehit ve 409 yaralı ulaştırıldı

Kabine yarın Beştepe'de toplanacak

Düzensiz göçmen botu Sahil Güvenlik botuna çarptı: 5 ölü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den yeni eğitim yılı mesajı

Bakan Tunç: 1534 eğitim yuvasının işleri denetimli serbestlik yükümlülerince yapıldı

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunun cevap anahtarı erişime açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir'de eğitim uçağı düştü: Pilot hayatını kaybetti

Mardin’de 9’uncu kattan düşen çocuk hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği 6 ilçede gösterileri yasakladı

Pakistan'da muson yağışlarının yol açtığı sellerde 905 can kaybı

HÜDA PAR İl Başkanlığı’ndan Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ziyareti

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik saldırı: 18 şehit

Bakan Işıkhan: Türkiye ekonomisi 20 çeyrektir kesintisiz büyüyor