• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Depremden ötürü köye giden ailenin, akrabaları tarafından darp edildiği iddiası

GÜNDEM 8.03.2023 14:20:03 0
Depremden ötürü köye giden ailenin, akrabaları tarafından darp edildiği iddiası

Depremden ötürü köye giden ailenin, akrabaları tarafından darp edildiği iddiası

Diyarbakır’da, 2020 yılında dayısı ve dayısının eşi tarafından babasının öldürüldüğünü ileri süren Asiye B., babasının öldürülmesinden 3 yıl sonra depremden dolayı köydeki evlerine gittiklerinde, dayıları ve teyze çocukları tarafından darp edildiklerini iddia etti.
Merkez Bağlar ilçesi Baran Küme evlerinde kalan Asiye B., annesi Sultan B. ve 5 kardeşi, 2020 yılında mülk davası yüzünden emniyette teknik personel olarak çalışan babası Veysel B.’nin, dayısı Abdurrahman B. ve eşi Leyla B. tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü. Cinayet olayında şüpheli Abdurrahman B. firari duruma düşerken, eşi Leyla B.’nin ise 28 günlük tutuklamadan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.
Asiye B., annesi ve kardeşleriyle birlikte 2020’de yaşanan cinayetten sonra şehir merkezine taşındı. Aile, ’asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremden ötürü köylerine geri döndü. Asiye B. ve kardeşleri, depremin ikinci günü köylerine gittiklerinde iddiaya göre dayı ve teyze çocuklarının saldırısına uğrayıp darp edildi. Aile, babalarının cinayetinden dolayı bir davaları devam ederken, darp raporu ve darp edildiklerine dair görüntülerle ikinci davayı açmaya hazırlanıyor.
Babası Veysel B.’nin dayısı ve dayısının eşi tarafından öldürüldüğünü öne süren Asiye B., “Babam öldürüldükten sonra öbür dayılarım kapıya gelip annemi darp ettiler, bizi köyden kovdular. Biz, üç yıl boyunca o köye gitmedik. Depremin ikinci günü, deprem dolayı zorunlu olarak Baran Küme evlerine gitmek zorunda kaldık. Köye giderken de dayılarım ve teyzemin çocukları tarafından şiddete maruz kaldık. Bize şiddet uygulayanlar; İ.B., R.B., B.B., M.B., E.B., Y.B., B.B. ve L.B. tarafından darp edildik” dedi.
“Babamın katili şu an bile firari” diyen Asiye B., şöyle konuştu:
“Firari olmasına rağmen eşini hamile bıraktı. Şahsın yakalanmasını istiyoruz, 3 yıldır firari. Darp raporu aldım. Bu konu üzerinde daha hiç kimse tutuklanmadı ve darp raporlarım mevcut. Bütün vücuduma darbe yedim. Olay esnasında bayılmama rağmen darbe yedim.”

“3 yıldır tehditlere maruz kalıyoruz”
Bir yandan depremden mağdur kaldıklarını, bir yandan da şiddete maruz kaldıklarını ifade eden Asiye B., “O adamın hemen yakalanmasını istiyoruz. Bizi her gün tehdit ediyorlar. ‘Sizi öldürürüz’ diyorlar. Dışarı bile çıkamıyoruz. Bize şiddet uygulayanların da bir an önce yakalanmasını istiyoruz. 3 yıldır tehditlere maruz kalıyoruz. Biz böyle yaşayamıyoruz, sesimizi duymalarını istiyoruz” diye konuştu.

“Altı kardeşiz dışarı çıkamıyoruz”
Babasının mal davası yüzünden öldürüldüğünü ileri süren Asiye B., “Şu anda malımızı alamıyoruz. Bizi tehdit ediyorlar. Hiçbir şey yapamıyoruz, sesimizi duymalarını istiyoruz. Babam emniyet personeliydi. Öldürüldüğü gün de işten çıkıp eve geliyordu. Onlar da köye mezarlığa gelmişlerdi. Geldiği gibi eşi balkona çıkıp eşini çağırıyor. Hızlıca köyden çıkıp babamın önünü kesip eşiyle birlikte babamı öldürüp eşi kaçıp, kadın da 28 gün tutuklu bulunup serbest bırakıldı. Daha sonra da hamile kaldı. Altı kardeşiz dışarı çıkamıyoruz” şeklinde konuştu.

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Çamlıtepe Mahallesi’nde Maddi Hasarlı Trafik Kazası

Ukrayna: Rus saldırı helikopteri vuruldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 8 ölü

Lahey'de "kırmızı çizgi" temalı Filistin'e destek mitingine 100 bin kişi katıldı

Azerbaycan ve İran'dan ortak askeri tatbikat

“Uluslararası Aile Forumu” 26 ülkenin aileden sorumlu bakanlarını İstanbul’da buluşturacak

Malatya’da otomobil devrildi: Bir ölü 4 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

İran, türbe saldırıları nedeniyle 3 kişiye idam cezası verdi

Siirt’te kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kırım Tatar Türkü" sürgünü mesajı

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Hedefimiz Gazze'yi gündeme taşımaktı, şükürler olsun başardık

Karikatür sergisini gezen vatandaşlar: Gazze ümmetin imtihanıdır

Malatya'da pitbull dehşeti: 2 yaralı

Endonezya'daki Lewotobi Dağı patladı

DMD hastası minik Yusuf Kerem, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

Batman'da 30 katılımcı, "Siyer Mektebi" eğitimini başarıyla tamamladı

TESSEP: Boşanmanın başlıca sebebi ilgisizlik ve yanlış anlaşılma

Somali'de patlama: 11 ölü

Endonezya'da sel: Bir ölü 19 kayıp

95 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Silvan Yolunda Korkunç Kaza: İkisi Ağır 7 Yaralı!

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 339'a yükseldi

Ürdünlü analist: Arap Zirvesi sonuçlarına güvenemeyiz; Filistin direnişinin kararlığına dayanmalıyız

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Aile bağlarının zayıflaması, gençleri duygusal ve yönlendirilmiş kararlara sürüklüyor

Yeryüzü Doktorları: Gazze'ye sağlık çalışanlarının ve insani yardımın girişine izin verilmeli

Milletvekili Ramanlı: Halkın sorunlarını yerinde görmeden çözüm olmaz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ