• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,06
  • EURO

    40,95% 0,00
  • GRAM ALTIN

    3807,60% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Depremin tahribatını azaltmak için kurumlar omuz omuza

GÜNDEM 10.02.2023 14:15:19 0
Depremin tahribatını azaltmak için kurumlar omuz omuza

Depremin tahribatını azaltmak için kurumlar omuz omuza

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana’da çöken binalardaki kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerinde aralıksız çalışmaya devam ediyor. Gece boyunca kamyonlar, ekskavatörler, loderler, vinçler, kepçeler ve çok sayıda personelle arama-kurtarma çalışmalarına destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın kent genelindeki sorunlarının çözümü için bütün imkanlarıyla çaba gösteriyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gece boyunca çalışmalarda görev alan Büyükşehir ve diğer kurum ve kuruluşların personeli ile gönüllüleri ziyaret etti, çalışmaları gözledi. Başkan Zeydan Karalar, evlerine giremeyen vatandaşlar için oluşturulan toplanma alanlarında kalan vatandaşları da ziyaret edip, eksik ve ihtiyaçları bizzat tespit edip, sorunların giderilmesi için çaba gösteriyor.
Öte yandan, Adana Büyükşehir Belediyesindeki mühendis ve mimarlar, hasar tespit çalışmaları için oluşturulan öncü ekiplerde görev alarak, sonradan artırılmak üzere şimdilik günde 200 binada nitel gözlemler yapıyor, gerektiği taktirde tahliye için girişimde bulunuyor.
Önceki gün Hatay için arama-kurtarma ve itfaiye ekiplerini bölgeye gönderen Adana Büyükşehir Belediyesi, daha zor durumdaki şehirlere destek için yardım tırı ve araçlarını da yola çıkardı. Tır ve araçlarda evsiz barksız kalan vatandaşların yaşama tutunmalarına yardımcı olacak malzemeler mevcut. Malatya Gölbaşı ve Hatay Samandağ’a gerek karayoluyla gerek Karataş üzerinden deniz yoluyla, battaniye, erzak, su, giysi ve hijyen malzemeleri gönderildi.

Binalarda hasar tespit için öncü ekipler çalışıyor
Depremin yol açtığı bir diğer tahribat ise milyonlarca insanın evlerine girememesi. Oturdukları evlere girmelerinde bir sakınca olup olmadığına dair bilgi sahibi olamayan Adanalıların bu konudaki beklentisini karşılamak ve onlara yol göstermek için, Adana Büyükşehir Belediyesi, resmi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönettiği hasar tespit çalışmalarına öncü ekiplerle destek veriyor.
Adana’da binaların hasar gördüğü bölgelerde başlatılan çalışmada Bakanlık görevlileri, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden mühendis ve mimarlar, ilgili başka kurumlardan görevlilerle birlikte hasar tespit çalışması gerçekleştiriyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi, gelen ihbarları değerlendiriyor ve teknik ekipleri öncü olarak gönderiyor, nitel gözlemler yapılıyor, ilk intibalar alınıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tüm mühendis ve mimarları bu iş için sahada görev yapıyor.
Orta ve ağır hasar tespit edilen binalarla ilgili uyarı yapılıyor ve tahliye gerçekleşmesi için girişimde bulunuluyor. Tespitler sistemsel olarak Bakanlığa rapor ediliyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nce oluşturulan öncü ekiplerin, günde 200 bina incelediği ve bu sayının sürekli artırıldığı açıklandı.
Adana Büyükşehir Belediyesi toplama alanlarında kalan vatandaşlara yemek, hijyen malzemesi, su, battaniye dağıtımını sürdürürken, Adana Büyükşehir Belediyesi Meryem Kadın Kooperatifi ve Payhane bünyesinde yapılan çalışmalarla da vatandaşın yiyecek ihtiyaçlarına yönelik destek sağlanıyor.
[gallery ids=',101006,101007,101008,101009,101010,101011']

Rusya: Ukrayna’nın saldırılarında 93 İHA düşürüldü

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan boykot açıklaması

Eşeği ile sulama kanalına düşen çoban hayatını kaybetti

Batman Belediyesi huzurlu bir bayram için sahadaydı

Doğal gazda kademeli tarife dönemi başlıyor

Altın rekor kırmaya devam ediyor

Mola veren yolcuların bayramı kutlandı

Bayramın 1. günü 70 binin üzerinde ücretsiz yolcu taşındı

Vali Canalp, Batmanlılarla bayramlaştı

Gazze’de tüm fırınlar kapandı: Un ve yakıt stoku tükendi

LGS başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Bakan Bolat'tan boykot açıklaması: Maddi kaybı olanlar tazminat davası açabilir

Yahudi çeteler Filistinli köylülere saldırdı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ