GÜNDEM 6.02.2025 18:16:07 0

Depremin yıl dönümünde mezarlığa akın eden vatandaşların acıları hala tap taze

Depremin yıl dönümünde mezarlığa akın eden vatandaşların acıları hala tap taze
Haberi Sesli Oku

Malatya’da, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin yakınları, depremin yıl dönümü nedeniyle kar yağışı altında mezarlığı ziyaret ederek, gözyaşları içerisinde onlara dua etti.

6 Şubat 2023 depremlerinde ağır tahribat oluşturduğu illerden Malatya'da, 1264 kişi vefat etti, 6 bin 444 kişi ise yaralandı. 6 bin 643 bina yıkılırken, 35 bin 907'si ağır, 2 bin 525 orta olmak üzere 38 bin 432 bina hasar aldı.

Depremin 2'nci yıl dönümü nedeniyle şehir mezarlığında yatan yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar, duygularını İLKHA muhabiri ile paylaştı.

"Yavrularımı çok özledim"

Nazlıcan Levent'in annesi ve Tamer Levent'in kayınvalidesi, yaşadığı acıyı şu sözlerle ifade etti: "Yavrularım Adıyaman'da hakim olarak görev yapıyorlardı. 13'üncü saniyede çöken bir binada yavrularımı kaybettim. 2 gün enkaz başında bekledim, hiçbir yardım gelmedi. 2 günün sonunda kendi hakim savcı arkadaşları, Şanlıurfa'dan özel bir inşaat şirketinden iş makinesi kiralayıp gönderdiler, o sayede yavrularıma ulaştım. Gelen AKUT ekipleri 'sesimi duyan var mı'? tek yaptıkları yardım buydu ilk anda. Adıyaman yıkılmış yerle bir olmuştu ama hiçbir şey yoktu ki. Yavrularımdan 2 saat önce savcı arkadaşları olan üst kat komşuları sağ çıktı. Bir anne için tarifi imkansız bir acı bu. Onlar burada toprağın altında biz de burada sadece toprağın üstünde nefes alan ölüleriz. Hiçbir anne bunu yaşamasın ama ihmali olanlar hariç, onlar da aynısını yaşasınlar. Depremin 2'nci yıl dönümü, yavrularım olmadan 730 gün oldu. Ben yavrularımı çok özledim. Rabbim yavrularımın mekanını cennet etsin, Peygamber Efendimize komşu eylesin. Elbet bir gün onlarla kavuşacağız."

"İkisi de hakim ve daha 5 buçuk aylık evlilerdi"

Yeğeni Tamer Levent'in mezarını ziyaret etmeye geldiğini söyleyen İhsan Levent, "Taner benim yeğenim, yanında bulunan da eşi Nazlıcan. 6 Şubat ikinci yıl dönümü vesilesiyle kendilerini ziyarete geldim. Yapabileceğimiz bir şey yok. Allah kendilerine rahmet eylesin. İkisi de hakim ve daha 5 buçuk aylık evlilerdi. Depremde, Adıyaman'da göçük altında kaldılar. Mekanları cennet olsun. Acımız çok büyük. Allah kendilerine rahmet eylesin, bizlere de sabır versin." dileğinde bulundu.

Görümcesinin kızı Aynur Özlem Akdal'ın mezarını ziyaret eden Sevim Salman ise "Görümcemin kızı Aynur Özlem Akdal, Adıyaman'da üniversitede memurdu, depremde vefat etti. Allah tüm geçmişlerimize gani gani rahmet eylesin, Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.

"Depremde bir gün önce oğlumu, 2'nci günde ise ailemden 6 kişiyi kaybettim"

Depremden bir gün önce oğlunu ve depremde ise 6 yakınını kaybeden Perihan Şimşek, yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi: "Depremin ilk günü oğlumu kaybettim, 2'nci günde ise ailemden 6 kişiyi kaybettim. Abimi, abimin hanımı, kızı, gelini, torunu ve teyzemin kızı hepsini kaybettim. Bugün 6 Şubat ve depremin 2'inci yıl dönümü. Hepsi nur içinde yatsın. Allah herkese sabır versin, bize de."

"Babama dua etmek için geldik"

Babası Selami Kasap'ı ziyarete gelen Zeynep Kasap'da "Babam tatilde bizi gezmeye götürüyordu. Şimdi babama dua etmek için onu ziyarete geldik." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Van'da 32 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Diyarbakır’daki büyük Mevlid-i Nebi etkinliği, İslam alemine ve batıya önemli mesajlarla son buldu

Kırsal alanda ot toplamaya giden adam kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti

Göktaş Hoca: Gazze, gönlünüzde ne kadar kıymetliyse siz de Allah katında ve Peygamber yanında o kadar kıymetlisinizdir

Havada İngiltere-Rusya gerginliği

Kassam'dan "Kılıç Kıran" pusu operasyonu: Siyonistlere ağır darbe

Yapıcıoğlu'ndan Diyarbakır Mevlid-i Nebi etkinliği paylaşımı

Diyarbakır'da tarihi gün!

Yurdun tamamında çarşambadan itibaren yağış bekleniyor

Yahudi çeteler, Filistin topraklarını gasp etmeye devam ediyor

HAMAS milletvekili Ebu Ras: Diyarbakır’daki bu topluluğunuzu Mescid-i Aksa da bekliyor

UNRWA: Gazze halkı açlık, susuzluk ve sağlık krizleriyle baş başa

İşgalciler Güney Lübnan’da bir aracı hedef aldı: 1 şehit, 1 yaralı

İmalat sektörüne destek, istihdam şartlarında kolaylık

Mevlid-i Nebi mesajı Diyarbakır’dan okundu: Amansız ve orantısız bir savaşın karşılığı ancak kutlu bir direniştir

Siyonist işgalciler Cenin’i yakıp yıkıyor: Kuşatma dördüncü ayına girdi

Diyarbakır’daki Mevlid-i Nebi etkinliği büyük bir coşkuyla başladı

UNRWA: Gazze'de 660 bin çocuk eğitimden mahrum

Gazze’de soykırım ağırlaşıyor: Şehit sayısı 51 bin 201’e yükseldi

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

DİTİB Fransa'nın II. Gençlik Zirvesi Paris'te gerçekleştirildi

Tulkerem açık hava hapishanesine döndü: Yüzlerce ev yıkıldı, binlerce aile zorla göç ettirildi

Gazze'de 7 şehit: Siyonist terör her yeri hedef alıyor

Diyarbakır büyük "Mevlid-i Nebi" etkinliğine hazır

Mescid-i Aksâ’ya baskın: Siyonistler bir kez daha kutsal mabedi kirletti

Ege Denizi'nde peş peşe depremler yaşanıyor

Sağlık Bakanlığı’ndan sezaryen kararı: Tıbbi zorunluluk yoksa artık yasak

Altın fiyatlarındaki artış düğün sezonunu olumsuz etkiliyor

Son 24 saatte Gazze’de 56 kişi şehit oldu

Yerlikaya’dan “Sürücü affı” açıklaması: Kesinlikle gündemimizde yok

Yükleniyor