• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Depremzede annenin en acı anneler günü

12 Mayıs 2024, Pazar 09:30
12 Mayıs 2024, Pazar 09:30
Depremzede annenin en acı anneler günü
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremzede annenin en acı anneler günü

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremde eşini, oğlunu ve ablasını kaybeden Yıldız Kartal, yaşadığı zor süreci iki çocuğuna ve iki yeğenine bakarak geçiriyor.
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremde eşini, oğlunu, ablasını ve birçok yakınını kaybeden Yıldız Kartal, yaşadığı büyük kaybın acısını, kalan ailesine daha sıkı sarılarak hafifletmeye çalışıyor. Kartal, depremde sağ çıkan iki çocuğuna ve yetim kalan iki yeğenine de annelik yapıyor. Yaşadığı acı dolu günleri çocukları ve yeğenleri için güçlü olarak atlatmaya çalıştığını söyleyen Kartal, “Birbirimizden güç alıyoruz. Yaralarımızı beraber sarmaya çalışıyoruz” dedi.
“Hava çok soğuk olmasına rağmen üşümüyorduk”
Deprem anını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Kartal, “Deprem anında biz depremin olduğunu anlamadık. Çok büyük bir sallantı vardı. Sonrasında anladık deprem olduğunu. O gece eşim ve oğlum yan odadaydı. Ben ve iki çocuğum başka odadaydık. Oğlumun önce baba dediğini duydum. Eşimin Allah’u Ekber dediğini duydum. Ben deprem anında iki çocuğumu aldım. Kızım ve oğlumun üzerine kapandım. 3 saniyede binamız yıkıldı. Her yer çok karanlıktı. Dışarısı aydınlık bile olsa içerisi karanlıktı. Kızım yanımda ağlıyordu. Eşime ve oğluma seslendim. O an orada hiç ses yoktu zaten. Dışarıya seslendim. Bizi de kurtarın diye yardım istedim. Bizi yan binadan insanlar kurtardı. Çok dar bir yerden çıkardılar bizi. Ben sadece bizim bina yıkıldı zannediyordum. Fakat çıktığımda enkazları gördüm. Eşime ve oğluma çok seslendim. 5 gün boyunca umutla çıkmalarını bekledim. Aile binası olduğu tek tek hepsinin çıkmasını umut ettim. Hiç kimseden ses gelmiyordu. Hava çok soğuk olmasına rağmen üşümüyorduk. İçeride oğlum ve eşim vardı. Benim için önemli olan ailemizin kurtulmasıydı. Gücümüzün yetmediği imkânsızlık benim için o gündü. Hiçbir taşı kaldıramadım. O anı hatırlamak istemiyorum. Hatıraları unutamıyorum. Çok bekledim günlerce bir umut. Bir çare çıkarlar diye umut ettim. Fakat 5’inci günün sonunda oğlum ve eşimin cansız bedeni çıktı. Eşimi, oğlumu, ablamı, ablalarımın eşlerini, iki yeğenimi, kayınvalidemi ve kayınpederimi kaybettim” şeklinde konuştu.
“Anneler günü benim için bundan sonra hep buruk geçecek”
Anneler gününün buruk geçtiğini belirten Kartal, “Anneler günü benim için bundan sonra hep buruk geçecek. Diğer evlatlarım yaşıyor ve anneyim ama oğlum artık uzak. Anneler günü benim için hüzünlü. Oğlum bana en son anneler gününde kırmızı bir gül alıp gelmişti. O anı hatırlamak istemiyorum. Ablam ve eniştem depremde vefat etti. İki yeğenim benimle yaşıyor. Onlar ablamdan bana bir armağan. Ablamı kaybettim ama geride iki evladı bana kaldı. Birbirimizden güç alıyoruz. Yaralarımızı beraber sarmaya çalışıyoruz. Acım çocuklardan destek alarak hafifliyor. Ben onlara bakmakla hükümlüyüm. Onlar için ayakta duruyorum. Benim için çok zor bir süreç. Bir annenin evlat kaybetmesi çok zor. Hiçbir anne evladını kaybetmesin. Çünkü hiç kimse acının en büyüğü evlat acısını yaşamasın” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Karla kapalı köyde fenalaşan hasta 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Endonezya'da toprak kayması: 7 ölü, 82 kayıp

Suriye'de ateşkes 15 gün uzatıldı

Rusya'dan Ukrayna'nın farklı bölgelerine hava saldırısı

ABD'den Kanada’ya yüzde 100 gümrük vergisi tehdidi

Muğla'da zincirleme trafik kazası: 4 yaralı

Diyarbakır'da parkta kafe yangını

MİT Başkanı Kalın HAMAS müzakere heyeti ile görüştü

ABD'de bir apartmanda yangın. 1 ölü, 14 yaralı

ABD-Rusya-Ukrayna görüşmelerinde yeni toplantılar gelecek hafta

ABD'de ICE protestoları şiddetleniyor

Rusya: Ukrayna ordusu, Donbas'ı terk etmeli

2026 Alan Sıralaması’nda Türkiye üniversitelerinin küresel yükselişi sürüyor

Tokat'ta uyuşturucu ve silah operasyonu: 14 gözaltı

Bilim Kafe’de uzayın sırları üç kuşakla birlikte keşfedildi

Palandöken: Esnafa özel enerji tarifesi olmadan enflasyonla mücadele olmaz

Grönland'dan Trump’a egemenlik tepkisi

Nordik-Baltık Sekizlisi, Rusya'nın Ukrayna'daki enerji altyapısına saldırılarını kınadı

Malatya'da 176 mahallede 4 bin 71 kilometre yol ulaşıma açıldı

e-YDS 2026/1 İngilizce sonuçları açıklandı

Samsun'da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

ABD’de yoğun kar yağışı, buz fırtınaları ve dondurucu soğuk alarmı

Hafızlara belgeleri umrede takdim edildi

Yaya önceliğini hiçe sayan kamyon sürücüsüne işlem

Afganistan’da şiddetli kar ve yağmur felakete dönüştü: 61 can kaybı

HÜDA PAR GİK Üyesi Şahin: PKK/PYD Kürtlerin meşru temsilcisi değildir

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Aras’tan Bursa’daki su zamlarına tepki

Dünyaca Ünlü Yazar Manaf 2025 Yılı International Peace Prize Ödülü’nü Aldı

GİB’ten lüks yaşam paylaşımlarına yakın takip

Gazze’de soykırım sürüyor: Yakacak toplayan iki çocuk şehid edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Karla kapalı köyde fenalaşan hasta 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Endonezya'da toprak kayması: 7 ölü, 82 kayıp

Suriye'de ateşkes 15 gün uzatıldı

Rusya'dan Ukrayna'nın farklı bölgelerine hava saldırısı

ABD'den Kanada’ya yüzde 100 gümrük vergisi tehdidi

Muğla'da zincirleme trafik kazası: 4 yaralı

Diyarbakır'da parkta kafe yangını