• BIST 100

    9309,54%-0,13
  • DOLAR

    38,26% 0,13
  • EURO

    43,92% -0,36
  • GRAM ALTIN

    4199,26% -0,23
  • Ç. ALTIN

    6847,29% 0,81

Depremzede çocuklar yeteneklerini sergiledi

EĞİTİM 26.05.2023 14:40:04 0
Depremzede çocuklar yeteneklerini sergiledi

Depremzede çocuklar yeteneklerini sergiledi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra çocuklardaki deprem travmalarını atlatmaları için TÜBİTAK ‘Bilim Diyarı’ etkinliği düzenleyerek, depremzede çocuklara yeteneklerini sergileme fırsatı tanıdı.
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin izleri silinmeye devam ediyor. Yıkıcı depremde Diyarbakır’da evleri hasar görüp merkez Kayapınar ilçesindeki konteyner kente yerleşen vatandaşlar, bilim konulu etkinliklerle vakit geçiriyor.
TÜBİTAK öncülüğünde konteyner kentte düzenlenen ‘Bilim Diyarı’ etkinliğinde çocuklar, akademisyenler, öğretmenler ve psikolojik danışmanlar tarafından bilgilendirilirken, çocuklar yeteneklerini sergiledi.
25-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin depremzede çocuklara fayda sağladığını belirten Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Turgay Çeker, öğrencilerin istedikleri alanda yeteneklerini rahat sergilediğini söyledi.
Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklenen etkinlikte çocukların hem deprem travmalarını hem bilgilerini güçlendirdiğini dile getiren Çeker, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra TÜBİTAK deprem bölgelerinde uygulanmak üzere TÜBİTAK 4007 çağrısını açtı. Fuarlar bilim şenliği şeklinde yapılıyor. Öğrenciler gelip alanda istedikleri alanlarda atölyelere katılıyor. Biz de Diyarbakır Bilim Sanat Merkezi olarak Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına 4007 fuarını ayarladık. 25-27 Mayıs tarihleri içerisinde sanat merkezi ve Dicle Üniversitesinde akademisyenler ile alanda uygulamaya çalışıyoruz. Katılım, çadır kentteki öğrencilerimiz için eğitim ve sosyal yaşantılarından da biraz uzak kaldıkları için hoşlarına gidiyor” dedi.
Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, depremzede çocukların endemik ve yeni buldukları hayvan türlerine ilgilerinin olduğunu söyledi. Satar, “Depremzede öğrencilerimize yönelik çalışmalar yapıyoruz. Birçok atölyelerimiz var üniversitemizde katkı sunmaya çalıştı, bizim bölgemizde bulunan endemik ve yeni bulduğumuz türleri onlara tanıtmaya çalışıyoruz. Canlıları sevdirmeye çalışıyoruz. İlgileri çok büyük böyle etkinlikleri çok istiyorlar. Sadece bu etkinlikler değil bir çok etkinliği getirmemiz lazım, bir yere kapanmış durumdalar, bizimde bir şekilde ulaşmamız lazım travmayı atlatmaları lazım. Burada yaklaşık 15’e yakın endemik tür 5,6 tane ise bizim bulduğumuz türleri tanıttık” ifadelerinde bulundu.
Etkinliğe katılan çocuklar çok mutlu olduklarını dile getirdi. Böyle resim yapmadıklarını dile getiren çocuklar, üç renk kullandıklarını ve bir tane kağıt alıp üzerine yapıştırıp astıklarını kaydetti.

HAMAS'tan Merkezî Konsey'e çağrı: Katliam durdurulsun, düşmanla ilişkiler kesilsin

"Hazreti Muhammed'in direniş ve cihat ruhunu örnek almalıyız!"

Ağrı’dan çalınan 300 koyun Bitlis'te yakalandı

Türkiye ile Maldivler arasında "Ekonomik İşbirliği Anlaşması" Resmi Gazete’de

Brent petrolün varil fiyatı 68 dolar seviyesinde

İşgal çetesinin Gazze’nin kuzeyine saldırısında 8 kişi şehid oldu

Trump’tan Çin’e mesaj: Nazik olacağız, anlaşmak zorundalar

Servis araçlarında yaş sınırı yükseltildi

Trump geri adım attı, altın düşüşe geçti

Döviz kurlarında son durum

Doğuda 8 kente "kuvvetli" yağış uyarısı

Meteoroloji'den uyarı: Kuvvetli yağış, rüzgâr ve toz taşınımına dikkat

Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Gazze'de sivillerin sığındığı okul bombalandı: 10 şehit

Gazze'de 44 şehit: Enkaz altından yardım çağrıları yükseliyor

Toplu taşıma bugün ücretsiz: Karar Resmî Gazete’de yayımlandı

Yemen: ABD’ye ait MQ-9 düşürüldü, uçak gemileri hedef alındı

DMM'den, müebbet mahkumun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdığı iddialarına açıklama

Dışişlerinden Cammu Keşmir'deki saldırıya kınama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bağımsız Filistin devleti tesisi yolunda Pakistan'la birlikte çalışmaya devam edeceğiz

Adana'da araca silahlı saldırı: Bir yaralı

Hayvan otlattığı sırada yıldırımın çarptığı genç ağır yaralandı

Batman'da Filistin için konser düzenlendi

Gazze'de işgal İHA'sı düşürüldü

İran ile ABD arasındaki uzman düzeyindeki görüşmeler 26 Nisan'da yapılacak

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den DEDAŞ tepkisi: Çiftçiyi borç batağına sürükleyen zulme son verin

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

İDEV'den "En güvenilir sığınak, ailedir" seminerine davet

EGM: Kimyasal içerikli gaz ve sıvı kesinlikle kullanılmadı

Pakistan Başbakanı Beştepe’de

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ