Depremzede çocuklar yeteneklerini sergiledi

Tarih: 26.05.2023 14:40
Depremzede çocuklar yeteneklerini sergiledi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Depremzede çocuklar yeteneklerini sergiledi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra çocuklardaki deprem travmalarını atlatmaları için TÜBİTAK ‘Bilim Diyarı’ etkinliği düzenleyerek, depremzede çocuklara yeteneklerini sergileme fırsatı tanıdı.
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin izleri silinmeye devam ediyor. Yıkıcı depremde Diyarbakır’da evleri hasar görüp merkez Kayapınar ilçesindeki konteyner kente yerleşen vatandaşlar, bilim konulu etkinliklerle vakit geçiriyor.
TÜBİTAK öncülüğünde konteyner kentte düzenlenen ‘Bilim Diyarı’ etkinliğinde çocuklar, akademisyenler, öğretmenler ve psikolojik danışmanlar tarafından bilgilendirilirken, çocuklar yeteneklerini sergiledi.
25-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin depremzede çocuklara fayda sağladığını belirten Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Turgay Çeker, öğrencilerin istedikleri alanda yeteneklerini rahat sergilediğini söyledi.
Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklenen etkinlikte çocukların hem deprem travmalarını hem bilgilerini güçlendirdiğini dile getiren Çeker, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra TÜBİTAK deprem bölgelerinde uygulanmak üzere TÜBİTAK 4007 çağrısını açtı. Fuarlar bilim şenliği şeklinde yapılıyor. Öğrenciler gelip alanda istedikleri alanlarda atölyelere katılıyor. Biz de Diyarbakır Bilim Sanat Merkezi olarak Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına 4007 fuarını ayarladık. 25-27 Mayıs tarihleri içerisinde sanat merkezi ve Dicle Üniversitesinde akademisyenler ile alanda uygulamaya çalışıyoruz. Katılım, çadır kentteki öğrencilerimiz için eğitim ve sosyal yaşantılarından da biraz uzak kaldıkları için hoşlarına gidiyor” dedi.
Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, depremzede çocukların endemik ve yeni buldukları hayvan türlerine ilgilerinin olduğunu söyledi. Satar, “Depremzede öğrencilerimize yönelik çalışmalar yapıyoruz. Birçok atölyelerimiz var üniversitemizde katkı sunmaya çalıştı, bizim bölgemizde bulunan endemik ve yeni bulduğumuz türleri onlara tanıtmaya çalışıyoruz. Canlıları sevdirmeye çalışıyoruz. İlgileri çok büyük böyle etkinlikleri çok istiyorlar. Sadece bu etkinlikler değil bir çok etkinliği getirmemiz lazım, bir yere kapanmış durumdalar, bizimde bir şekilde ulaşmamız lazım travmayı atlatmaları lazım. Burada yaklaşık 15’e yakın endemik tür 5,6 tane ise bizim bulduğumuz türleri tanıttık” ifadelerinde bulundu.
Etkinliğe katılan çocuklar çok mutlu olduklarını dile getirdi. Böyle resim yapmadıklarını dile getiren çocuklar, üç renk kullandıklarını ve bir tane kağıt alıp üzerine yapıştırıp astıklarını kaydetti.

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkes haberini memnuniyetle karşılıyoruz

Bingöl’den toplu sözleşme çağrısı

Limon fiyatları cep yakıyor! artık kilogram değil taneyle satılıyor

Baski, Batman’ın Altyapısını Güçlendiriyor

Adana’da uyuşturucu operasyonlarında 57 kişi tutuklandı

Dünya çelik üretimi mayıs ayında geriledi

Şanlıurfa’da tır otomobile çarptı: 5’i çocuk 6 yaralı

Bakan Kurum, yıl sonuna kadar teslim edilecek konut sayısını açıkladı

Türkiye'nin 2024 göç istatistikleri açıklandı

Özbekistan’a iade edilirse hapse girecek: Çocuklar 11 gündür gözyaşlarıyla bekliyor

Batman'da trafik kazası: Araç takla attı, 1 kişi yaralandı

Bursa'da orman yangını

Gaziantep'te trafik kazası: 3 yaralı

Depremden etkilenen illerden ortak çağrı: Yerinde dönüşüm başvuru süresi uzatılmalıdır

Konut satışlarında yüzde 17,6’lık artış görüldü

Doğrusever: Çocuklarımızı sapkın akımlardan korumak İçin Kur’an kurslarına gönderelim

Savaş akaryakıt fiyatlarını vurdu: Mazota 11 günde 9 TL zam

MOSSAD'a casuslukla suçlanan 20 kişi hakkında yeni gelişme

Kapasite kullanım oranı haziranda yüzde 74,6’ya geriledi

Batman Müze Müdürü son yolculuğuna uğurlandı

Dışişleri Bakanlığı: Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz

"Batman Besi Kooperatifi" kuruluyor

Çocuklarda aşırı utangaçlık neden kaynaklanır?

Batman'da toplu sözleşme protestosu: Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz

ISAS 2025 Gaziantep'te düzenlenecek

Batman'da işçilerden ücret tepkisi

Müftü Vekili Yıldırım: Çocuklarımızı mutlaka yaz Kur'an kurslarına gönderelim

5 ilde merkezi ısıtma zorunluluğu kaldırıldı

Bakan Bolat: "2025 yılında hizmet ihracatı hedefimiz 121 milyar dolar"

Yükleniyor