• BIST 100

    11109,39%-0,99
  • DOLAR

    41,61% 0,11
  • EURO

    48,99% 0,43
  • GRAM ALTIN

    5194,19% 0,55
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

Depremzede çocukların acılarını hafifleten gülümsemesi

10 Şubat 2023, Cuma 13:35
10 Şubat 2023, Cuma 13:35
Depremzede çocukların acılarını hafifleten gülümsemesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremzede çocukların acılarını hafifleten gülümsemesi

Depremin vurduğu Osmaniye’de barınma noktalarında çocuklar için oyun alanları kuruldu. Oyun alanlarındaki çocuklarla gönüllü öğretmenler ve Mehmetçik yakından ilgilenerek acılarının gülümsemeye dönmesini sağlamaya başladı.
Kahramanmaraş merkezli 2 depremin etkilediği şehirlerden Osmaniye’de de binalarda yıkım ve hasarlar oluştu. Evlerinde hasar oluşan vatandaşlar barınma alanlarında yaşamaya başladı. Barınma noktalarında yeme, içme, ve giysi yardımlarının yanı sıra vatandaşlara ve çocuklara yönelik psikososyal destek alanları da kuruldu. Okullar Kampüsünde kurulan barınma noktasında çocuklar içinde oyun alanları oluşturuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan alanlarda uzman psikologlar ve öğretmenler çocuklar için seferber oldu. Çocuklara çeşitli eğitici ve öğretici oyunlar oynatılarak depremin izleri silinmeye çalışılıyor. Aynı zamanda bölgede güvenliği sağlamak için bulunan jandarma personeli de çocukların ilgi odağı halinde. Düğün salonuna kurulan barınma noktasında ise bir öğretmen hem kendi çocuğuna hem de depremzede çocuklar için çeşitli aktiviteler ile depremin izlerini silmeye çalışması dikkat çekti. Çocukların sevinci ise adeta bütün hüzünleri unutturdu.

“Geleceğimizi inşa etmek zorundayız”
450 çadırdan oluşan barınma kampında kurulan çocuk oyun alanın dışında bine yakın öğretmenin gönüllü olarak hizmet verdiğini ifade eden Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, “Geleceğimiz olan çocuklarımızı unutmamız gerekiyor. Çocuklarımızın gülümsemesi için ikinci gün temel ihtiyaçların karşılanmasının ardından burada görmüş olduğunuz öğretmenlerimizi hemen görevlendirdik. Burada gördüğünüz ve diğer kamplarda hizmet vermekte. Çocukların bu travmayı hızlı bir şekilde atlatabilmeleri bizim için çok önemli. Bine yakın öğretmenimiz gönüllü olarak hizmet vermekte. Çocukları hızlı bir şekilde iyileştirerek, hayatın içine sokmak zorundayız. Devlet ve millet olarak büyük bir acı yaşadık. Bu acıyı hızlı bir şekilde atlatarak geleceğimizi inşa etmek zorundayız. Biz bunun bilincindeyiz” dedi.
Kendi çocuğu ile birlikte depremzede çocuklardan depremin izini silmeye çalışan Öznur Gökşen Dinç, “Burada 4 tane salon var, hepsi de dolu. İnsanlar battaniyelerde çocuklarını uyutuyorlar. Çocukların depremin ilk gününde karton bardaklar ile oyunlar oynamaya başladı. Biz fark edemedik çünkü herkes kendi temel ihtiyaçlarının derdindeydi. Sonrasında birkaç boya kalemi ve kitabı bulduk ve çocukların ilgilendiğini gördük. Çocukların eğitici etkinlere ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',100736,100737,100738,100739,100740,100741,100742,100743,100744,100745,100746,100747,100748,100749,100750,100751']

Gazze'de son 24 saatte 77 şehit

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden öğrenci ve velilere eğitim semineri

Fransa'nın siyonist rejime yapacağı silah sevkiyatına tepki

Gaziantep’te bin 402 sürücüye 1 milyon 362 bin lira ceza

Bingöl’de su ürünlerinde sürdürülebilirlik için denetimler başladı

Güneydoğu Anadolu eylül ayında 1,1 milyar dolarlık ihracata ulaştı

Mardin’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Söz ve Kalem Dergisi 13 yaşında

SUMUD filosuna destek için denize açıldılar:  Abluka kırılana kadar devam edeceğiz

Bingöl’de tarihi eserler ele geçirildi

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Bursalı siyasetçi gözaltına alındı

Gaziantep’te tarihi geçmiş ürün satan iş yeri kapatıldı

Yeşilyurt Belediyesi, yaşlılar gününde büyüklerini unutmadı

Bingöl Üniversitesi öğrencilerinden Sumud Filosu’na yapılan saldırıya tepki

İngiltere'de bir sinagogda 2 kişi öldürüldü

Beyaz Saray'dan güven vermeyen açıklama: Trump'ın Gazze planı için "hassas müzakereler" sürüyor

Batmanlı kadınlara okuma yazma kursu desteği

Elon Musk, 500 milyar dolar servete ulaştı

Engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvuruları başladı

YÖK ve üniversitelerden siyonist işgalcilere ortak kınama

Batman'da bağımlılıkla mücadele için toplantı düzenlendi

Batman'da Kur'an'ı Kerim kursuna yoğun ilgi

Türkiye ile siyonist rejim arasında muhtemel çatışmada askeri dengeler

Endonezya'da çöken okulda yaşam belirtisi tespit edilmedi: Onlarca kişi enkaz altında!

Batmanlı doktor, Gazze için yola çıktığı filoda gözaltına alındı

Biyolojik çeşitlilik için buluştular

Batmanlı Dama ekibi Mardin’de kupa aldı

Siyonist rejim Ramallah'ta 35 dönüm Filistin toprağına el koydu

Batman'da çöp kamyonlarının atık suları tehlike oluşturuyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de son 24 saatte 77 şehit

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden öğrenci ve velilere eğitim semineri

Fransa'nın siyonist rejime yapacağı silah sevkiyatına tepki

Gaziantep’te bin 402 sürücüye 1 milyon 362 bin lira ceza

Bingöl’de su ürünlerinde sürdürülebilirlik için denetimler başladı

Güneydoğu Anadolu eylül ayında 1,1 milyar dolarlık ihracata ulaştı