• BIST 100

    16267,95%1,96
  • DOLAR

    44,20% 0,09
  • EURO

    51,02% 0,32
  • GRAM ALTIN

    7117,15% 0,12
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,43

Depremzede kardeşlerin eğitim başarısı

21 Ağustos 2023, Pazartesi 14:40
21 Ağustos 2023, Pazartesi 14:40
Depremzede kardeşlerin eğitim başarısı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremzede kardeşlerin eğitim başarısı

Gaziantep’te 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden dolayı zor günler geçiren ve üniversite sınavına birlikte hazırlanıp birbirlerine verdikleri destekle tıp fakültesini kazanan iki kardeş, ailelerinin gurur kaynağı oldu.
Depremin en çok etkilediği bölgelerden olan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan Yaşar ailesinin 20 yaşındaki Fatma Nida Yaşar ve Nurullah Yaşar kardeşler girdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Tıp Fakültesini kazanarak eğitim yönündeki hayallerini gerçekleştirdi. Böyle bir sonucu beklemediğini söyleyen Yaşar kardeşler, Ankara Yıldırım Beyazıt Tıp Fakültesine yerleşti. Hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan iki kardeş, elde ettikleri başarılarıyla sevenlerinin ve ailesinin takdirini topladı.

'Büyük bir felakete rağmen toparlandık'
yaşanan deprem felaketine rağmen toparlandıklarını belirten Fatma Nida Yaşar, 'Çok zor günler geçirdik, deprem hepimizi çok kötü etkiledi. Hele de öğrenciler açısından hayatımızın bir dönüm noktası olduğu bir sınavla karşı karşıyaydık. Bu yıl, bu kadar büyük bir felakete rağmen toparlanmak zorundaydık. Kendimizi bırakıp gitmek gibi bir lüksümüzde yoktu çünkü tüm hayatımızı belirleyecekti. O yüzden kardeşimde bende bir şekilde oturup çalıştık, beraber yardımlaştık. Ortam her ne kadar elverişli olmasa da biz yine de bir şekilde çabaladık. Çok şükür güzel bir sonuç aldık. İkimizde hayalimiz olan fakülteye yerleştik. Bir sınavda ben onu geçiyordum bir sınavda o beni geçiyordu. Bana da güzel bir sürpriz oldu ikimizin de hedefi aynıydı. İyi bir tıp fakültesi olsun istiyorduk. İstediğimiz şehirde çok şükür oda geldi. Kardeşimle aynı üniversitede aynı bölümde okumanın heyecanını yaşıyorum' dedi.

'Deprem zamanında bir ay yardım faaliyetlerinde bulundum'
Nurullah Yaşar ise 'Ablamla aynı lisede okuyarak beraber lise eğitimimizi tamamladık. Sonra sınav hazırlıkları başladı sınava hazırlandık. Beraber beklenmeyen bir deprem felaketi yaşadık. Bizim için zor oldu. Toparlanmamız çalışma fırsatımız pek olmadı. Deprem zamanında bir ay yardım faaliyetlerinde bulundum. Deprem bölgesindeki illere yardım götürdük. Beraber oradaki insanların ihtiyaçları gıda ihtiyaçları olsun, tabi sonrasında derslere dönmemiz gerektiğini biliyorduk. Pes etmedik ve tekrar başladık. Neticede güzel bir sonuç elde ettiğimize inanıyorum. Bizim açımızdan da güzel oldu. Sınav açıklandığı zaman aynı yere gitme fırsatımız olduğunu biliyorduk. Ama çokta beklemiyorduk. İnşallah bundan sonrada üniversiteyi beraber okuruz. İstediğimiz hedeflere ulaşırız' şeklinde konuştu.

'Aynı üniversiteyi kazanmaları benim için gurur verici'
Baba Fevzi Yaşar yaptığı açıklamada, 'Çocuklarımız büyük emekler verdi. Gerçekten aldıkları sonuçtan dolayı çok gururluyum, mutluyum. Eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyorum. Tabi sadece depremden sonraki süreci toparlamakla olacak bir başarı değil. Yıllar yılı veriler emeklerin bir ürünüdür. Deprem bizi sekteye uğratmış olsa da sonuçta ikisinin de aynı üniversiteyi aynı bölümü kazanmaları benim açımdan gurur verici bir olay başarılarının devamını diliyorum' dedi.

'Hep birer örnek evlat oldular'
Anne Gülüzar Yaşar, 'Çocuklarımın başarısı ile gurur duyuyorum. Onlar bu zamana kadar her zaman bizi üzmediler, örnek birer evlat oldular. Şimdi de aynı üniversiteye gidecekler. İnşallah gelecekte de hep birbirine destek olurlar onlarla gurur duyuyorum' diye konuştu.
Yaşar kardeşler, üniversite kayıtlarını 28 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında yaptıracaklarını belirtti.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kenya'daki sellerde ölü sayısı 71'e yükseldi

Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı

 Van TSO Başkanı Takva: Devam eden savaş şehir ekonomisini olumsuz etkiliyor

Diyarbakır'da çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği

Çocuklar bayrama tıraş olarak hazırlandı

Bayburt’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 şüpheli yakalandı

Malatya Büyükşehir Belediye meclisi mart ayı toplantıları tamamlandı

Yetimler Vakfı’ndan Kadir Gecesi’nde Yemen’e iftarlık desteği

Tedavide sosyal medya uyarısı: Modaya değil, doktora güvenin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirler camiler etrafında şekillenir

Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi

Bursa'da yapılan operasyonda çak sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Ateşkesin ardından Gazze'de 673 kişi şehit edildi

Elazığ'da yük treninde motor yangını paniği

Bakan Gürlek’ten Özgür Özel’e tepki: İddialar algı operasyonu

Gıda piyasaları komitesi toplandı: Arz güvenliği riski yok

"İşgal rejimi Kudüs üzerindeki stratejik emellerini gerçekleştirmeyi hedeflemekte"

Mescid-i Aksa'nın kapalı olmasına tepki gösteren kadınlardan Fatih Camii'nde sembolik eylem

Manisa’da uyuşturucu operasyonu: 22 şüpheli yakalandı

Türkiye-Kanada enerji iş birliği görüşmesi

Bayram öncesi şeker ve lokuma yoğun ilgi

Şanlıurfa’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz olacak

79 ilde yasa dışı tütün operasyonu: 337 şüpheliye işlem

Malatya'da el emeği tatlılar bayrama hazırlanıyor

Ramazan Bayramı ulaşımı için ek otobüs seferleri

Almanya'da restoranda silahlı saldırı: 2 ölü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile görüştü

HÜDA PAR'dan mezhepçilik uyarısı: Bombalar Şii-Sünni ayrımı yapmıyor

İzmir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 2,1 milyonu aştı

Bayramda aşırı şeker ve tatlı tüketimi diş sağlığını tehdit edebilir

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kenya'daki sellerde ölü sayısı 71'e yükseldi

Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı

 Van TSO Başkanı Takva: Devam eden savaş şehir ekonomisini olumsuz etkiliyor

Diyarbakır'da çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği

Çocuklar bayrama tıraş olarak hazırlandı

Bayburt’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 şüpheli yakalandı

Malatya Büyükşehir Belediye meclisi mart ayı toplantıları tamamlandı