• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Depremzede Muhtar Aktaş: dedelerimize ait yerlerden çıkmamızı istiyorlar

28 Ağustos 2025, Perşembe 12:22
28 Ağustos 2025, Perşembe 12:22
Depremzede Muhtar Aktaş: dedelerimize ait yerlerden çıkmamızı istiyorlar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Nurdağı ilçesi Başpınar Mahalle Muhtarı Hidayet Aktaş, dedelerinden kendilerine kalan arazilerdeki zeytin ağaçların Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesilmek istendiğini kaydederek tepki gösterdi.

Gaziantep Nurdağı ilçesi Başpınar Mahalle Muhtarı Hidayet Aktaş, doğup büyüdüğü topraklarda diktikleri zeytinlerin ormanlık alan diye kesilmeye çalışıldığını ifade ederek yetkililere seslendi.

"Maalesef zeytinlerimiz kesiliyor"

Başpınar Mahalle Muhtarı Aktaş "Bizim ormanla ilgili elbette sıkıntımız var. Çok büyük sıkıntılarımız var. Şöyle ki; ata-dede dostumuzun, çocukluğumuzun geçtiği eski yerleşim yerlerimiz orman olmuş. Ve ormanda vatandaşlarımız zeytin dikmiş. Orası da bir orman, zeytinlik de bir orman. Ancak Orman İşletmeleri çok baskı yapıyor. 'Buraları bize devredeceksiniz, siz ağaçlandıramazsınız.' diyorlar. Oysa bu ağaçlandırma 20 yıl, hatta 50 yıl önce yapılmış; zeytin dikilmiş. Vatandaşlarımız burasının orman olduğunu bilmiyor, 'Ata-dede yurdumuz.' diyor. Eski bağ yerlerimiz dahi aynen o şekilde duruyor. Orman dahi yok bu alanlarda." dedi.

"Biz bu konuda devletimizden destek bekliyoruz"

Orman vasfı taşıdığı söylenen arazilerin eskiden beri köylüler tarafından işlendiğine dikkat çeken Aktaş "Vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Onların tek söylediği şu, 'Devletimiz neden bizim yanımızda durmuyor?' Maalesef zeytinlerimiz kesiliyor. Evet, şu an için kesimler durduruldu ama nereye kadar? Bu geçici bir çözümdür. Orman vasfını yitirmiş yerler, vatandaşlara ya satılsın veya 49 yıllığına kiraya verilsin. Vatandaşlar bu nedenle mağdur edilmektedir. Köylülerimiz ve vatandaşlarımız bu durumdan büyük tedirginlik duymaktadır." ifadelerini kullandı.

"Aidatlar yüksek"

TOKİ'LERE ödenen aidatları yüksek bulduklarını dile getiren Aktaş "TOKİ konutlarında ise aidatlar aşırı yüksektir. Emekli maaşı 15 bin lira olan bir vatandaş, bir çocuğunu okutmak durumunda olduğunda, aidat ve ek ödemeler yüzünden büyük zorluk yaşamaktadır. Çevre düzenlemesi için ayrı, sıcak su için ayrı ücret alınmaktadır. Çevre düzenlemesi için alınan ücretin karşılığında ağaçlarımız ne yazık ki kurumuştur. TOKİ’deki ağaçlar da zarar görmüştür. 50–60 yıllık ağaçlar vatandaşlar tarafından kesilmiştir."  şeklinde konuştu.

"Ben burada doğdum"

Terk edilmesi istenilen yerlerde doğduğunu ve çocukluğunun orada geçtiğini dile getiren Aktaş "100 yıllık dedemizin, babamızın yeri söz konusudur. Ben burada doğdum, ilkokula burada gittim. Bana 'Burayı terk edeceksin.' denmektedir. Biz, bu memleketin çocuğuyuz ve toprağına sahip çıkan vatandaşlarız. Devletimizin de bizlere sahip çıkmasını talep ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Sisi, Libya'nın doğusundaki Hafter ile görüştü

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İspanya’da domuz vebası alarmı

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimi ele geçirildi

Macaristan Başbakanı Orban, Ankara’da

INSURE projesi kapsamındaki ikinci çalıştay Bursa'da gerçekleştirildi

Memur-Sen: Kamuda ücret dengesi kurulmalı, gelir adaleti sağlanmalı

Malatya’da 2 gündür kayıp olan yaşlı adam ölü bulundu

Adana’da bir haftada 10 bin 864 sürücüye işlem uygulandı

42 STK Gazze ve mazlum coğrafyalar için bir araya geldi

Adana’da asayiş uygulaması: 430 kişi yakalandı

Bursa merkezli dolandırıcılık operasyonu: 10 gözaltı

Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı tamamlandı

Şanlıurfa’da 3 ilçede ruhsatsız silahlar ele geçirildi

Tunceli’de drone destekli denetimde yasa dışı avcılık yapan 3 kişi tespit edildi

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 365'e yükseldi

Gaziantep’te dron destekli trafik denetimi: 63 bin araç sorgulandı

Yetimler Vakfı’ndan bağışçılara teşekkür mesajı

Malatya Havalimanı'nda son 11 ayda 780 bin 49 yolcuya hizmet verildi

Gaziantep'te uyuşturucu suçundan aranan hükümlü yakalandı

Rusya'da elektrikli araç satışları Kasım ayında yüzde 57 arttı

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı: Suriye’nin yeniden ayağa kalkması için destek olunmalı

AKİB, uzak pazarlarda ürün etki alanını genişletiyor

Filistinli doktor şehit El Burş için hukuki bir kampanya başlatıldı

Ticaret İl Müdürlüğü kasım ayı denetimlerini tamamladı

Bakan Bayraktar Macar mevkidaşı Lantos ile görüştü

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunda ağır yaralanan polis hayatını kaybetti

Doğu Akdeniz için fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Sisi, Libya'nın doğusundaki Hafter ile görüştü

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İspanya’da domuz vebası alarmı

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimi ele geçirildi

Macaristan Başbakanı Orban, Ankara’da