• BIST 100

    10608,26%0,54
  • DOLAR

    41,95% -0,01
  • EURO

    48,82% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5548,45% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

Depremzedeler bayramı sıcak yuvalarında geçirecek

23 Mart 2023, Perşembe 13:40
23 Mart 2023, Perşembe 13:40
Depremzedeler bayramı sıcak yuvalarında geçirecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremzedeler bayramı sıcak yuvalarında geçirecek

Osmangazi Belediyesi 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen depremlerde ağır hasar alan Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde vatandaşların sıcak bir yuvaya kavuşabilmeleri için var gücüyle çalışıyor.
Bölgede inşasına başlanan prefabrik konutlar hızla yükselirken, 100 ailenin bayramı sıcak yuvalarında geçirmeleri hedefleniyor. Osmangazi Belediyesi’nin personeli tarafından inşa edilen prefabrik konutların Ramazan Bayramı’nda depremzedelere tahsis edilmesi planlanıyor. Hafif Çelik Prefabrik Konutların montajı hızla devam ederken tesisat bağlantıları da yapılmaya başlandı. Buzdolabından çamaşır makinesine kadar bir evde olan tüm eşyalar prefabrik konutlarda yer alacak.
Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep’in İslahiye ilçesinde adeta bir üs kuran Osmangazi Belediyesi, bölgedeki depremzedelerin her türlü ihtiyacını eksiksiz gideriyor. İslahiye’ye 100 konutluk prefabrik mahalle kurmak için kolları sıvayan ekipler, depremzedelerin yaklaşan Ramazan Bayramını sıcak yuvalarında geçirebilmeleri için var gücüyle çalışıyor. Osmangazi Belediyesi’nin gönüllü personeli depremin ilk gününden itibaren, İslahiye’deki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 100 ailenin barınma ihtiyacını karşılayacak olan prefabrik konutların montajına başlandı. Osmangazi Mahallesi adı verilen bölgede prefabrik konutlar hızla inşa edilirken, aynı zamanda depremzedeler için günde 3 öğün yemek dağıtımı yapılıyor. Günlük 2 Bin 500 kişinin faydalandığı, Osmangazi Belediyesi aş evi, Ramazan’da da hem iftar, hem sahurda İslahiyeli vatandaşlara hizmet verecek.
Osmangazi Mahallesi’nde 100 aile yaşayacak
Depremin ilk gününden itibaren İslahiye başta olmak üzere birçok noktada çalışmalara başlayan Osmangazi Belediyesi, deprem bölgesinden ayrılmıyor. Şiddetli depremde adeta yerle bir olan İslahiye’deki barınma sorununa kalıcı çözüm bulmak için prefabrik kent inşasına başlayan Osmangazi Belediyesi, yağmur çamur demeden çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Valilik tarafından gösterilen araziye Osmangazi Mahallesi adı verilirken prefabrik konutların hızla montajına başlandı. Her biri 27 metrekareden oluşan iki modül olarak tasarlanan prefabrik evlerde tuvalet, banyo ve mutfak tezgahı bulunacak. 100 ailenin yerleşeceği Osmangazi Mahallesi’nde ayrıca depremzedelerin günlük hayatlarını devam ettirebilmeleri amacıyla okul, millet kıraathanesi, mescit ve çocuk oyun alanı da yer alacak.
Aşevinde kazanlar kaynıyor
Deprem bölgesinde iki farklı noktada sıcak yemek dağıtımını aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi İslahiye’de depremzedeler için günde 3 öğün sıcak yemek dağıtımına da devam ediyor. Günlük yaklaşık 2 bin 500 kişinin faydalandığı aşevi Ramazan’da da iftar ve sahurda sıcak yemek çıkartarak depremzedelere hizmet verecek.

Vucic: Putin ve Trump dünyanın farklı bir siyasi haritasını oluşturmaya çalışıyor

İrlanda yeni cumhurbaşkanını seçecek

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 7 yaralı

Trump: israil, Batı Şeria'ya bir şey yapmayacak

Aydın’da torununu kurtarmak isterken hayatını kaybetti

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı

Konya’da 95 kişiye İŞKUR destekli istihdam fırsatı

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama

Ankara Valisi Şahin, ANFİDAP üyelerini kabul etti

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

"Yağmur oluşturma" teknolojisi Hindistan'da başarıyla test edildi

Manisa’da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Beyaz Saray: Trump, 30 Ekim'de Şi Cinping ile görüşecek

İstanbul Valiliği’nden kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Şanlıurfa’da hassas tarım eğitimi yoğun katılımla gerçekleştirildi

Aksaray’da otomobil ile tır çarpıştı: 3 ölü

Karaköprü ilçesinde 2026’dan itibaren kaldırım ve yollar yenilenecek

Mardin’de ortaokul öğrencilerden Gazze yararına kermes

Dr. Demirbaş: İyot eksikliği metabolizmadan zekâya kadar her şeyi etkiliyor

Mardin’de 11’incisi düzenlenen “Gıda ve Tarım” fuarı açıldı

Batman’da apartman yangını: 1 İtfaiye eri ve 3 vatandaş dumandan etkilendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vucic: Putin ve Trump dünyanın farklı bir siyasi haritasını oluşturmaya çalışıyor

İrlanda yeni cumhurbaşkanını seçecek

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 7 yaralı

Trump: israil, Batı Şeria'ya bir şey yapmayacak

Aydın’da torununu kurtarmak isterken hayatını kaybetti

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı