• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Depremzedeler çadırlarda yardım toplayıp selzedelere götürdü

GÜNDEM 20.03.2023 09:25:07 0
Depremzedeler çadırlarda yardım toplayıp selzedelere götürdü

Depremzedeler çadırlarda yardım toplayıp selzedelere götürdü

Depremde ağır yara alan Adıyamanlılar, depremin ilk gününden itibaren kendilerini yalnız bırakmayan Şanlıurfalıları unutmayarak sel sonrası araçlarına yükledikleri su, yiyecek ve battaniyelerle yardıma koştu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce insanın hayatını kaybettiği, bir çok evin de yıkıldığı Adıyaman’da vatandaşlar, araçlarına yükledikleri su, yiyecek, giyecek ve battaniyelerle selden zarar gören Şanlıurfa’nın yardımına koştu. Kendilerine gelen yardımların yanı sıra kendileri de su sıkıntısın çektikleri için başka illerden aldıkları suyu araçlarına yükleyen Adıyamanlılar, Şanlıurfa’nın yolunu tuttu. Selin en çok etkilediği merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Akabe Mahallesine gelen Adıyamanlılar, malzemeleri bir okulun içerisine koydu. İhtiyaç sahibi selzedelere dağıtılacak yardımlar arasında su, bebek maması, bebek bezi, kuru gıda, giyecek ve battaniye gibi bir çok ürün olduğu belirtildi.
Onlar enkaz altında bize yardım etti
Şanlıurfalıların kendilerine enkaz altında yardım ettiklerini söyleyen Sait Coşkun, “Şanlıurfalı vatandaşlarımız bize enkaz altında yardım ettiler, enkazlarda bize yardımcı oldular. Biz de bu sel esnasında Şanlıurfa ile kardeşlik bağımızı koruyabilmek için çadırlarımızda erzaklarımızı, ondan sonra giyeceklerimizi, çadırlarda ne varsa Şanlıurfalı vatandaşlarımıza getirdik. Çadır kentlerden getirdik, köylerden getirdik. İnsanlarımızın halen orada ihtiyacı da olsa sonuçta Şanlıurfa bizim kardeşimizdir, bizim ilimizdir. Hiçbir zaman fark gözetilmemiştir. Çadırlarımızda olanları getirdik” dedi.
Biz onların, onlar da bizim yardımımıza geldi
Depremde Şanlıurfalıların Adıyamanlıların yardımına koştuğunu, şimdi de Adıyamanlıların kendilerine yardım ettiğini söyleyen Mehmet Canbeyli, “Biz Adıyaman’da deprem olduğu gün, gerçi Şanlıurfa’da da deprem bölgesiydi. Adıyaman için seferber olup yardımcı olmuştuk. Şimdi Şanlıurfa’da büyük bir doğal afet yaşandı, sel oldu. Şu anda da Akabe Mahallesindeyiz. Bizim okulumuzun bulunduğu mahallede yaklaşık 100 ev su altında kalmıştı. Bu gün sabah da Adıyamanlı kardeşlerimiz Bu bölgeye yardımlar getirdiler. Bu manada kardeşlik köprüsü daha da sıkılaşmış oldu. Adıyaman’dan gelen kardeşlerimize yaptıkları tüm yardımlar için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Çok duygulandık
Adıyamanlıların yardım getirdiğini duyduğunda çok duygulandığını söyleyen Mehmet Canbeyli, Bana sabah telefon geldiğinde çok duygulanmıştım çünkü kendi erzaklarının yarısını buraya getirdiler. Bu manada çok büyük bir insanlık göstergesi, çok büyük bir kardeşlik göstergesi. Zaten biz yıllarca Adıyaman ile kardeş olarak devam ettik. Bu kardeşlik köprüsünün daha da sıkılaşarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.
Bunu sahabe hayatında gördük
Depremzedelerin kendilerine gelen yardımları selzede kardeşleriyle paylaştığını söyleyen İzzettin Doğan, “Onlar afetzede, yani bu çok duygusal bir harekettir. Adam afetzede, selzede, gelmiş kendisine yapılan yardımları diğer kardeşleriyle paylaşıyor. Biz bunu sahabe hayatında gördük. İslam tarihinde şehit olan insanlar ölmek üzereyken diğer kardeşine su veriyor. Şu anda Adıyaman’dan gelen kardeşlerimizin hareketi de bu. Kendileri deprem altında kalmış, evleri gitmiş, canları, malları gitmiş yapılan yardımları bizimle paylaşmışlar. Allah milletimize birlik ve beraberlik nasip etsin. Biz çok memnun olduk, gerçekten duygulandık. Bu kadirşinas bir hareket, kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Siyonist rejim Batı Şeria'nın ilhakına hukuki zemin hazırlıyor

Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış uyarısı

İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu katletti

Şanlıurfa'da ‘Gazze için nöbet’ programı düzenlendi

Adanalı gençler helal dairesinde bir araya geldi

Avrupa Konseyi Başkanı Costa: Gazze'deki sivil katliamı ve abluka derhal sona ermeli

Gazze Hükümeti: Son 48 saatte 200'den fazla şehit, 300 bin kişi zorla yerinden edildi

HAMAS: Sığınmacıların çadırlarını hedef alan saldırı, Netanyahu'nun faşist vahşetinin yansımasıdır

Siyonist rejim çadırlarda yaşayan sivilleri vurdu: Gazze’de gece yarısından bu yana en az 72 şehit

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ