• BIST 100

    15173,95%0,35
  • DOLAR

    43,19% 0,04
  • EURO

    50,24% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6371,95% -0,90
  • Ç. ALTIN

    10334,11% -0,35

Depremzedeler çadırlarda yardım toplayıp selzedelere götürdü

20 Mart 2023, Pazartesi 09:25
20 Mart 2023, Pazartesi 09:25
Depremzedeler çadırlarda yardım toplayıp selzedelere götürdü
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremzedeler çadırlarda yardım toplayıp selzedelere götürdü

Depremde ağır yara alan Adıyamanlılar, depremin ilk gününden itibaren kendilerini yalnız bırakmayan Şanlıurfalıları unutmayarak sel sonrası araçlarına yükledikleri su, yiyecek ve battaniyelerle yardıma koştu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce insanın hayatını kaybettiği, bir çok evin de yıkıldığı Adıyaman’da vatandaşlar, araçlarına yükledikleri su, yiyecek, giyecek ve battaniyelerle selden zarar gören Şanlıurfa’nın yardımına koştu. Kendilerine gelen yardımların yanı sıra kendileri de su sıkıntısın çektikleri için başka illerden aldıkları suyu araçlarına yükleyen Adıyamanlılar, Şanlıurfa’nın yolunu tuttu. Selin en çok etkilediği merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Akabe Mahallesine gelen Adıyamanlılar, malzemeleri bir okulun içerisine koydu. İhtiyaç sahibi selzedelere dağıtılacak yardımlar arasında su, bebek maması, bebek bezi, kuru gıda, giyecek ve battaniye gibi bir çok ürün olduğu belirtildi.
Onlar enkaz altında bize yardım etti
Şanlıurfalıların kendilerine enkaz altında yardım ettiklerini söyleyen Sait Coşkun, “Şanlıurfalı vatandaşlarımız bize enkaz altında yardım ettiler, enkazlarda bize yardımcı oldular. Biz de bu sel esnasında Şanlıurfa ile kardeşlik bağımızı koruyabilmek için çadırlarımızda erzaklarımızı, ondan sonra giyeceklerimizi, çadırlarda ne varsa Şanlıurfalı vatandaşlarımıza getirdik. Çadır kentlerden getirdik, köylerden getirdik. İnsanlarımızın halen orada ihtiyacı da olsa sonuçta Şanlıurfa bizim kardeşimizdir, bizim ilimizdir. Hiçbir zaman fark gözetilmemiştir. Çadırlarımızda olanları getirdik” dedi.
Biz onların, onlar da bizim yardımımıza geldi
Depremde Şanlıurfalıların Adıyamanlıların yardımına koştuğunu, şimdi de Adıyamanlıların kendilerine yardım ettiğini söyleyen Mehmet Canbeyli, “Biz Adıyaman’da deprem olduğu gün, gerçi Şanlıurfa’da da deprem bölgesiydi. Adıyaman için seferber olup yardımcı olmuştuk. Şimdi Şanlıurfa’da büyük bir doğal afet yaşandı, sel oldu. Şu anda da Akabe Mahallesindeyiz. Bizim okulumuzun bulunduğu mahallede yaklaşık 100 ev su altında kalmıştı. Bu gün sabah da Adıyamanlı kardeşlerimiz Bu bölgeye yardımlar getirdiler. Bu manada kardeşlik köprüsü daha da sıkılaşmış oldu. Adıyaman’dan gelen kardeşlerimize yaptıkları tüm yardımlar için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Çok duygulandık
Adıyamanlıların yardım getirdiğini duyduğunda çok duygulandığını söyleyen Mehmet Canbeyli, Bana sabah telefon geldiğinde çok duygulanmıştım çünkü kendi erzaklarının yarısını buraya getirdiler. Bu manada çok büyük bir insanlık göstergesi, çok büyük bir kardeşlik göstergesi. Zaten biz yıllarca Adıyaman ile kardeş olarak devam ettik. Bu kardeşlik köprüsünün daha da sıkılaşarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.
Bunu sahabe hayatında gördük
Depremzedelerin kendilerine gelen yardımları selzede kardeşleriyle paylaştığını söyleyen İzzettin Doğan, “Onlar afetzede, yani bu çok duygusal bir harekettir. Adam afetzede, selzede, gelmiş kendisine yapılan yardımları diğer kardeşleriyle paylaşıyor. Biz bunu sahabe hayatında gördük. İslam tarihinde şehit olan insanlar ölmek üzereyken diğer kardeşine su veriyor. Şu anda Adıyaman’dan gelen kardeşlerimizin hareketi de bu. Kendileri deprem altında kalmış, evleri gitmiş, canları, malları gitmiş yapılan yardımları bizimle paylaşmışlar. Allah milletimize birlik ve beraberlik nasip etsin. Biz çok memnun olduk, gerçekten duygulandık. Bu kadirşinas bir hareket, kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ordu’da bazı ilçelerde eğitime kar tatili

16 mülki idare amirinin terfi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Miraç, secdelerle Allah'a yükselişin ve kulluğun zirvesidir

Erbil uçuşlarının durdurulduğu iddialarına THY’den açıklama

ABD yeni Grönland hamlesini duyurdu

Mardin’de aynı aileye ait 4 iş yerine silahlı saldırı

Kamerun'da silahlı saldırı: 14 sivil öldürüldü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC’de temaslarda bulundu

Dünya Kudüs Haftası'nda Diyarbakır'da "Gençlik Gazze ile Birlikte" etkinliği düzenlendi

DMM, Türkiye-Irak uçuşlarına ilişkin iddiaları yalanladı

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı

Tarsus’ta Hür Gençlik’ten Miraç Kandili’nde cami cemaatine lokum ikramı

Hatay'da Miraç Kandili'inde eller semaya açıldı

Miraç Kandili Bursa Ulu Cami’nde dualarla idrak edildi

Batman'da bir zincir marketin deposunda yangın

Çocuklar: Namaz bizim miracımızdır, bu gecede Müslümanlar ibadet etmeli ve Gazze'yi unutmamalı

Bakan Ersoy Patnos İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Bakan Uraloğlu: Dış hatlarda uçuş ağımız 133 ülkede 356 noktaya ulaştı

Cizre'de Miraç Kandili dualarla idrak edildi

DMM’den TOKİ başvurularına dair dolandırıcılık uyarısı

Tarsus Umut Kervanı’ndan Miraç Kandili’nde yetim ve ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

BM: israil'in Filistin'deki yardım kuruluşlarını yasaklaması hukukun ihlali

"Miraç hadisesinin gerçekleştiği yer İslam âleminin gönül yarası haline gelmiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miraç Kandili mesajı

Siirt’te Miraç Kandili dualarla idrak edildi

Avustralya'da 16 yaş altına sosyal medya yasağı yürürlükte

Batman'da Miraç Kandili coşkuyla idrak edildi: Namaz, dua ve manevi atmosfer camileri doldurdu

ABD'de sokaklar savaş alanına döndü: Minneapolis'te bir kişi daha vurularak öldürüldü

Siirt'te bir fırın Miraç Kandili vesilesiyle vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ordu’da bazı ilçelerde eğitime kar tatili

16 mülki idare amirinin terfi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Miraç, secdelerle Allah'a yükselişin ve kulluğun zirvesidir

Erbil uçuşlarının durdurulduğu iddialarına THY’den açıklama

ABD yeni Grönland hamlesini duyurdu

Mardin’de aynı aileye ait 4 iş yerine silahlı saldırı

Kamerun'da silahlı saldırı: 14 sivil öldürüldü