Depremzedeler Didim’deki otellere yerleştirildi

Tarih: 12.02.2023 17:40
Depremzedeler Didim’deki otellere yerleştirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Depremzedeler Didim’deki otellere yerleştirildi

Merkezüssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilin etkilendiği 7,7 şiddetindeki depremin ardından deprem bölgesinde ayrılan depremzedeler Aydın’ın Didim ilçesinde otellerde ağırlanıyor. Otobüslerle ve kendi imkanlarıyla Didim’e gelen depremzedeler deprem anını ve yaşadıklarını anlattı. Didim’e ulaşan depremzedeler ilçedeki bir çok otel tarafından ağırlanırken, Devlete ait dinlenme tesisleri de depremzedelere kapılarını açtı.
“İçimiz yanıyor ama ne yapalım'
Kahramanmaraş’tan 5 kişilik ailesiyle Didim’e gelen Mehmet Güler deprem anını ve sonrasını, 'Depreme gece uykuda yakalandık. Saat 4’ü çeyrek geçe o telaşla uyandık. Yaklaşık 40 saniye sürdü, biz kendimizi çoluk çoğumuzu zor attık dışarıya. 2 gün orada perişan kaldık. Kendimizi buraya zor attık' dedi.
Aydın’a Kahramanmaraş’tan kendi imkanları ile geldiklerini ve kaymakamlığa bilgi verdiklerini belirten Gür, 'Bize gerekenleri verecekler. İçimiz yanıyor. Komşularımızı kaybettik. Ama ne yapalım yapacak bir şey yok. Devlet zaten gerekeni yapıyor daha ne yapabilir ki?' ifadelerine yer verdi.
“Rüya mıydı hayal miydi anlayamadım, çok korktuk'
Kahramanmaraş’ta kızının evinde depreme yakalanan yaşlı kadın ise deprem anını ve sonrasındakileri şu sözlerle dile getirdi; “Elbistan’dan geldik. Depremde bir evde kızımlaydım. Oğlumun evi ayrı yerdeydi iki sefer sallandı evden çıktık. Ondan sonra oğlumun evine gittik. Oğlumun evi de yıkıldı. Bıraktık geldik. Korkudan hiç bilmiyorum rüya mı hayal mi çok korktuk' dedi.
Kahramanmaraş’tan gelen diğer bir depremzede Turaç Pasin ise 'Depremle birlikte çok sıkıntılar çektik. Ddepremle birlikte kar yağdı 1 metre civarında. Birinci depremde Elbistan merkezdeydik, ikinci depremde köye kaçtık. Köyde de mahsur kaldık 2 gün.Ne elektrik, ne su ne bir gıda var. Çünkü o köylerde kimse yaşamıyordu. Herkes Elbistan’a yerleşmişti. İnsanlar ikinci depremde köye kaçınca köyde hazırlıksız yakalandık. Bundan sonra her şeyimizi bıraktık. Arkadaşımızın birisi İngiltere’de, ondan Didim Belediyesi’nin otobüs gönderdiğini öğrendik. Biz de otobüse binip kaçıp geldik. Bu otel bize kapısını açtı. Şu anda otelin kapıyı açmasından memnunuz ama öte tarafta memlekette her şeyimiz bitti, yerle bir oldu' dedi.
Öte yandan ise Didimli esnaflar ise depremzede çocukların deprem stresini atlatması ve hoş vakit geçirmeleri için otellerde oyuncaklar getirerek çocuklara dağıttı.
[gallery ids=',109835,109836,109837,109838']

HAMAS'ın yanıtı Tel Aviv'de: Esir takası ve askeri çekilme başlıklarında sorun

CHP'li Manavgat Belediye'sine rüşvet operasyonu: Baklava kutusunda 110 bin Euro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Yükleniyor