GÜNDEM 10.02.2023 20:25:03 0

Depremzedeler Fethiye’deki yurda yerleştirildi

Depremzedeler Fethiye’deki yurda yerleştirildi
Haberi Sesli Oku

Depremzedeler Fethiye’deki yurda yerleştirildi

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremlerin ardından, tahliye edilen 140 depremzede Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirildi. Depremzedeler yaşadıkları çaresizliği anlattı.

Depremzedelerin, afet bölgesinden Türkiye’nin dört bir yanına tahliyeleri devam ediyor. Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman Kız ve Erkek yurtlarında 5 yataklı 55 aile ve 45 bekar odası olmak üzere yaklaşık 500 kişinin konaklaması için hazırlıklar tamamlandı. Türkiye’nin Güneydoğu ve Doğu bölgelerinde 10 ili ağır etkileyen depremlerde, evsiz kalan vatandaşlar Muğla Valiliği ve Fethiye Kaymakamlığı koordinesinde Fethiye’ye getirildi. Fethiye KYK yurtlarına yerleştirilen 140 depremzedenin barınma, sağlık, gıda ve giyecek ihtiyaçları kaymakamlık tarafından karşılanıyor. Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman KYK Müdürü Abdurrahman Güneş, yurtta barınan vatandaşları ziyaret ederek talep ve isteklerini dinlediler. Rahatlarının yerinde olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Allah devletimize zeval vermesin. Bizler kötü günümüzde birlik ve beraberlik halindeyiz. Bizleri afet bölgesinden Fethiye’ye getirdiler. Herkese çok teşekkür ederiz” dediler.

Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman yurdunda barınan çocuklar için sınıf oluşturacaklarını ifade eden Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, 'Çocuklarımızın zaman geçirip, eğitimine devam edebilmesi için öğretmenlerimizle toplantı halindeyiz. En kısa sürede eğitimlerimiz başlayacak. Çocukların eğitimleri aksatılmayacak” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’tan gelen İzzet Dereli, “Yaşadıklarımız anlatılmaz, Cenabı Allah kimsenin başına vermesin. İlk önce küçük bir sarsıntı geldi. Ailemle kalktık, çocuklara seslendik. Büyük deprem geldiğinde çocuklar da yanımızdaydı. Büyük bir kanepenin yanına sığındık. 4 katlı bir binaydı, binanın yıkılmasını bekledik. Allahtan binamız yıkılmadı, ama çok ağır hasarlı. Bugün sabah buraya geldik. Allah razı olsun. Ben çok gururlandım. Yerine getirilen görevler, hizmetler, yardımlar çok iyi. Sağlığımız için doktorlar geldi, eksiklerimiz tamamlanmaya çalışıldı. Her türlü ihtiyacımız biz istemeden geldi”

Hatay’dan gelen Nazire Avcı, “Allah ölmüşlerimize rahmet etsin. Böyle bir olay daha önce yaşamadık. Hatay Merkez’den geldik. O anları anlatmam çok zor. Biz alt kattaydık, çocuklarımız üst katımızdaydı. Her yer sallandı. Kapımız demirdi, çıkamadık. Çocuklarımızın bağırışlarını duydum. Balyozla pencereyi kırarak bizi çıkarttılar. Yağmur, kar, fırtına vardı. Yanımızdaki 3 yıllık yeni bina yıkıldı. Yerlerde daha cenazeler duruyordu. Biz de ailemizden 15-20 kişiyi kaybettik” şeklinde konuştu.

Malatya’dan gelen Süleyman Bozkurt, “Korkudan ve üzüntüden konuşamıyorum. O gün anlatılmaz da yaşanmaz da. Allah hiç kimseye o günü tekrar yaşatmasın. Şu an keyfimiz iyi. Vatandaşımıza, halkımıza, milletimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',103448,103449,103450,103451,103452,103453,103454,103455,103456,103457']

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Yükleniyor