• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Depremzedeler için seyyar tuvalet üretimine başlandı

GÜNDEM 15.02.2023 16:25:07 0
Depremzedeler için seyyar tuvalet üretimine başlandı

Depremzedeler için seyyar tuvalet üretimine başlandı

Muğla’da meslek lisesi öğrencileri afet bölgesinde çadır kentlere yerleşen depremzedeler için kolları sıvadı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan çalışmalarla seyyar tuvalet üretimi başladı.

6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremin ardından aynı gün içerisinde yine Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerde Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü. Depremde 30 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralandı.

Depremden etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenler ve öğrenciler tek yürek oldular. Metal ve Tesisat Bölümü Atölyesi’nde afetzedeler için çadır kentlerde kullanılmak üzere seyyar tuvalet ve lavabo üretiliyor.

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul Müdürü Hamit İzdaş, 'Deprem bölgesi için üzüntülerini çok kalbi duygularla hissediyoruz. Bizler neler yapabiliriz? diye düşündük ve değerlendirdik. Metal bölümü ile elektrik tesisat bölümü öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte bir seyyar tuvalet yapmayı düşündük ve yapımına başladık. Seyyar tuvaletlerin beklediğimizden daha iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum. Şu anda bizim mevcut gücümüz ile ayda 200’e yakın seyyar tuvalet üretme kapasitesine sahibiz. İnşallah bu yaraları hep birlikte sarmaya çalışacağız bu konuyla ilgili her şeyi yaparız' dedi.

Metal Bölümü Öğrencisi Osman Barut, ”Bu prefabrik tuvaleti depremzede kardeşlerimiz için yaptık. Ben burada gönüllü olarak çalıştım, gönüllü olarak hizmet verdim. Öğretmenlerimiz ile birlikte gönüllü olarak hizmet vermeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',120507,120508,120509,120510,120511']

Amasya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Kırıkkale'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 357'ye yükseldi

Mardin’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

İspanya'da kömür madeninde kaza: sında 5 ölü, 4 yaralı var

Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı

Cevdet Yılmaz: Anti-semitizm arayanlar avrupa tarihine baksın

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Umut Kervanı bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Gaziantep'te tarihi sikke ele geçirildi

İDEV Başkanı Şakir: Her evde bir kütüphane olmalı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

İngiliz basını: israil hapishanelerinde sistematik işkence ve tecavüz uygulanıyor

Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da cezaevi firarisi yakalandı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ