• BIST 100

    9275,5%-2,13
  • DOLAR

    37,95% -0,07
  • EURO

    41,79% 0,43
  • GRAM ALTIN

    3803,96% 1,04
  • Ç. ALTIN

    6161,60% 0,00

Depremzedeler için 'seyyar tuvalet' üretimine başlanıldı

GÜNDEM 18.02.2023 13:20:17 0
Depremzedeler için

Depremzedeler için 'seyyar tuvalet' üretimine başlanıldı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan Eğitimci Haluk Ateşer, deprem bölgesinde tuvalet ihtiyacını giderecek bir çalışma yaparak kendi tasarladığı tuvaletlerin üretimine başladı.
Ateşer, Deprem bölgesinde en büyük ihtiyacın tuvalet olduğunu belirterek, 'İki deprem ile ülkemizde on ilimiz ve bu illerimize bağlı onlarca ilçe ve yüzlerce köyümüz enkaz altında kaldı. Binlerce belki de milyonlarca insanımız doğrudan etkilendi. Binlerce ev yıkıldı. Binlerce insanımız hayatını kaybetti. Binlerce yaralımız var. Yaşadığımız acının elbet bir tarifi yok. Ancak ne olursa olsun hayat devam ediyor . Bizlerde ilk etapta onları sıcak tutabilmek adına elimizden geldiğince bölgeye gidenler ile yardımlar gönderdik. Ancak ne yaparsak yapalım depremzede kardeşlerimizin acılarını hafifletmek çok zor. ' ifadelerini kullandı.
Haluk Ateşer, üretime başladıkları seyyar tuvaletler hakkında şu bilgileri verdi, ' Barınma ihtiyacı ve tuvalet ihtiyacı büyük oranda devam ediyor. Yapılacak tuvaletlerin kolay yapılabilir ve işlevsel olması önemliydi. Ayrıca bölgede kanalizasyon bağlantısı olmadığından depolama yapabilecek bir özelliğe sahip olması gerekiyordu. Bu anlayış üzerinden hareketle yaşlı ve engellilerimizi hiç olmazsa bir nebze olsun rahatlatacak tuvaletler tasarlayarak bölgeye sevk etmeye başladık. Yaptığımız tuvaletler 70 lt depolama yapabilir. Tuvaletlerde biriken atıklar uygun bir alana boşaltılarak kullanılmaya devam edilir. Ayrıca taharet almaya ve lavabo gibi kullanılmaya uygundur. Koku yapmayacak tarzda kapalıdır. Bireysel olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Yettiği kadarıyla çadırlarda yaşayan insanlarımızın çadır içi kullanımına uygundur. Bu tuvaletler çevremizde çokça bulunan malzemelerden yapılmıştır. Farklı amaçlar için kullanılan çöp bidonları, plastik leğenler gibi eşyalar bir araya getirilerek tuvalete dönüştürülmüştür. Çünkü zaman önemlidir. Yeni bir şeyler tasarlamaya üretmeye zaman yoktur” dedi.

Siyonist rejim geçerli sebep göstermeden Filistinlileri zindanlara dolduruyor

Şanlıurfa’da kutlamalarda silah kullanan 3 kişi yakalandı

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Başman'dan sahte altın uyarısı

Yenidoğanlarda topuk delme güvenli mi?

Batman Barosu'ndan Gazze çağrısı: Uluslararası adalet ve vicdan büyük yara almıştır

Çin'den vatandaşlarına ABD'ye seyahat uyarısı

Yeni Yüzyıl Partisi Karaman İl Başkanlığına Özden Atandı

Filistin için Beştepe'de eylem yapan aktivistler yargılanıyor

Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen: Son 50 yılın en kurak dönemini yaşıyoruz

Bingöl'de yayalara yol vermek isteyen araç kaza yaptı

Çin'den ABD'ye sert mesaj: Tarife savaşı karşılıksız kalmayacak

İşgalciler Gazze Şeridi'nden onlarca esiri  serbest bıraktı

TİM Başkanı Gültekin: Maliyet yapılarındaki ciddi bozulmalar, ihracatın rekabet gücünü zayıflatıyor

Gazeteciler, Gazze'de meslektaşlarının katledilmesini protesto ettiler

2025'in 3 aylık trafik kazası bilançosu: 481 ölü 80 bin yaralı

Hindistan'da yıldırım düşmeleri: 22 ölü

Bingöl’de “İslam’da Aile” programına davet

2025-DUS sınav giriş belgeleri yayınlandı

Dolandırıcılık suçundan 60 yıl cezası olan firari yakalandı

Hakkari'de otobüs ile tanker çarpıştı: 1 ölü, 11 yaralı

Siyonist sömürgeciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Gaziantep Peygamber Sevdalıları kapı kapı gezip Mevlid-i Nebi etkinliğine davet ediyor

ABD, İranlı 5 kuruluş ve bir şahsı yaptırım listesine aldı

İşgal çetesinin Gazze'ye son saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu

Dominik Cumhuriyeti'ndeki gece kulübü çökmesinde ölü sayısı 200'e yaklaştı

Süresiz nafaka aile kurumunu tehdit ediyor!

Hacı adaylarının uçuş ve kafile bilgileri açıklandı

Gaziantep'te çalıntı motorlu araçlar ve ziynet eşyaları bulunarak sahiplerine teslim edildi

Yılmaz’dan politika kurullarına yapılan yeni atamalara tebrik mesajı

Cumhurbaşkanlığı politika kurullarına yeni atamalar yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ