• BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

Depremzedeler konutlara yerleşmek için sabırsızlanıyor

GÜNDEM 29.01.2024 10:00:03 0
Depremzedeler konutlara yerleşmek için sabırsızlanıyor

Depremzedeler konutlara yerleşmek için sabırsızlanıyor

Adıyaman’da 6 Şubat depreminden sonra hızla yapımına başlanılan kalıcı deprem konutlarını gezen depremzedeler, konutlara yerleşmek için sabırsızlanıyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da 5 bin 953 bina yıkılırken 20 bin 201 bina ise ağır hasar aldı. Depremlerde Adıyaman’daki yapıların yüzde 68,1’i hasar gördü.
Depremlerin hemen ardından refleks gösteren Türkiye Cumhuriyeti Devleti, depremzedeleri önce çadırlara, sonra konteynerlere yerleştirdi. Adıyaman’daki toplam 58 konteyner alanında 32 bin 763 aile konteynerlere yerleştirildi. Konteyner kentlerde 117 bin 899 kişi barınıyor.
Bir taraftan depremzedeler konteyner kentlere yerleştirilirken diğer taraftan kalıcı konutların yapımına başlandı. Adıyaman merkez, ilçeler ve köylerde toplam 44 bin 352 kalıcı konutun yapımı sürüyor. Adıyaman merkez Örenli Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve depremzedelere teslim edilmeye hazır hele getirilen konutları gezen depremzedeler, evlerine kavuşmak için sabırsızlanıyor. Konutları çok beğenen depremzedeler bir an önce konutlarda yaşamak istiyor.
Şubat’ın ilk haftasında Adıyaman’da 2 bin 800 konutun kurasının çekilerek hak sahiplerine teslim edileceği öğrenildi. Konutları gezen ve inceleyen Dilan Sönmez, “Deprem nedeniyle evlerimiz maalesef yıkıldı. Şu anda örnek daireleri gezmek için buralara geldik. Gayet güzel görünüyor. Temennimiz bir an önce teslim edilmesi, insanların mağduriyetlerinin giderilmesi ve insanların yerleşmesidir” dedi.
Konutların yapımından dolayı devlete teşekkür eden Abuzer Akın ise, “Allah devletimizden razı olsun, açıkta kaldığımız için bizi konteynerlere yerleştirdi. Şu anda 4 kişi konteynerde kalıyoruz. Konutları gezdik ve çok beğendik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sağ olsun devletimiz. Allah bir daha böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
Mehmet Altundal ise konuşmasında, “Konteyner dar olduğu için milletimiz sıkıntı yaşıyor. Bir an önce teslim edilmesini bekliyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Allah bir daha bu acıyı yaşatmasın” dedi.
Burhan Yolcu isimli vatandaş ise konuşmasında, “Şu an TOKİ’ler yapılıyor. 6 Şubat sabahı bu günleri hayal edemiyorduk. Çok kötü bir süreç geçirdik. Ama şu an gördük ki devletimiz verdiği sözü tutuyor. Çok güzel işler yapıyor. Allah emeği geçen herkesten razı olsun” diye konuştu.

Gazze'de yardım dağıtım noktaları "ölüm tuzakları"na döndü

Klimov-Moskova seferi yapan yolcu treni raydan çıktı.: 7 Ölü ve 30 yaralı

Refah'ta yardım kuyruğunda katliam: 30 şehit, 120 yaralı

CHP'li belediyelere yönelik yeni soruşturmada 47 gözaltı kararı

Siyonist rejimin yeni terör aracı: Kuvadkopter

İşgal ordusu, Filistinli hacı adaylarını taşıyan otobüse zırhlı araçla çarptı

9 çocuğunu kaybeden Filistinli Dr. Alaa en-Neccar’ın ağır yaralı eşi de şehid oldu

Uzmanlar: ABD'nin ateşkes teklifi yüzde 95 oranında siyonist şartları içeriyordu

Witkoff ve HAMAS'tan Gazze'de ateşkes açıklaması

Gazze'de siyonist soykırım sürüyor: 9 şehit

Dünya Gıda Programı: Gazze'deki insani durum kontrolden çıkıyor

OPEC+ üyelerinden petrol üretimini artırma kararı

Sakarya'da feci kaza: 5 yaralı

Peskov: Rus heyeti 2 Haziran’da İstanbul’da olacak

İran: Trump'ın nükleer anlaşma teklifi Umman tarafından teslim edildi

Kamyonun devrilmesi sonucu 250 milyon arı serbest kaldı

ABD'de salmonella salgını

Ağrı'da Mavi Marmara Şehitleri 15'inci yılında anıldı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili: Batı, bizden Ukrayna’daki çatışmaya katılmamızı istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud ile görüştü

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Ağrı'da esnaf ziyaretlerinde bulundu

Meteorolojiden bazı iller için sağanak uyarısı

ABD çelik ve alüminyum ithalatına yüzde 50 vergi getirdi

Personel servisi ile otomobil çarpıştı: 16 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

HÜDA PAR'ın Kurban Bayramı programı belli oldu   

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den yaz tatili açıklaması

Diyarbakır'da "Kuşatmaya Direnen Yürekler" temalı program düzenlendi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransız mevkidaşı Barrot ile görüştü

Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 22 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ