• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Depremzedeler KYK yurtlarıyla sıcak bir yuvaya kavuştu

16 Şubat 2023, Perşembe 09:10
16 Şubat 2023, Perşembe 09:10
Depremzedeler KYK yurtlarıyla sıcak bir yuvaya kavuştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremzedeler KYK yurtlarıyla sıcak bir yuvaya kavuştu

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde etkili depremde evleri yıkılan ve canlarını zor kurtaran vatandaşlar, Adana’da KYK yurtlarında sıcak bir yuvaya ve yemeğe kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
6 Şubat günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde 10 ilde hasar oluştu. Özellikle Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da yüzlerce ev yıkılınca vatandaşlar sokakta kalmak zorunda kaldı. Depremde 35 binden fazla insan canını kaybetti. Bu nedenle devlet harekete geçerek, üniversitelerde uzaktan eğitime geçip KYK yurtlarını depremzedelerin hizmetine sundu. Adana’da bulunan Toroslar Kız Öğrenci Yurdu da çevre illerden gelen depremzedeleri kabul etmeye başladı. 4 kişilik odalarda 3 öğün yemek ve sürekli banyo hizmetiyle 5 yıldızlı oteli aratmayan yurtlara gelen depremzedeler, 9 gün sonra sıcak yuva ve yemeğe kavuştu.
Hatay’da gelini ve çocuklarıyla enkaz altından çıktıktan sonra 9 gün çadırda yaşayan Yıldırım ailesi de bunlardan biri. Sariye Yıldırım, depremden sağ çıktıklarını, birçok yakınının hayatını kaybettiğini ancak sonraki süreçte 9 gün sokakta kalmak zorunda kaldıklarını belirterek, '9 gün sonra ilk kez sıcak bir yatak gördük. İlk kez banyo yaptık. Allah devletimize zeval vermesin. Çok büyük bir afet yaşadık ancak devletimiz bize sahip çıktı. Yurt ortamı çok güzel. 3 öğün yemek veriliyor. Banyo imkanı var. 9 gün sonra banyo yapmak çok güzeldi' dedi.
Baba Abdulcelil Yıldırım ise, çok büyük bir afet yaşadıklarını, depremden sağ çıktıktan sonra kendi imkanlarıyla çadır kurup orada yaşadıklarını ancak yemek ve diğer ihtiyaçları gidermekte çok zorlandıklarını, daha sonra yurda getirildiklerini belirterek; 9 gün sonra sıcak yemek ve sıcak yuva yüzü görmenin çok iyi olduğunu söyledi.
Adıyaman’da evleri yıkılan ve birçok akrabasını kaybeden Yusuf Ballı ise, depremden sonra Adana’daki akrabalarının yanına geldiğini, bir süre orada kaldıktan sonra yurtların vatandaşlara açıldığını öğrenip yurda geldiğini ve burada şartların çok iyi olduğunu belirterek, 'Allah devletimize zeval vermesin. Kötü günümüzde bize sahip çıktı' diye konuştu. Yurtlar hala çevreden gelen depremzedeleri kabul ediyor. Otobüslerle yurtlara depremzede taşınıyor' diye konuştu.
[gallery ids=',121526,121527,121528']

İstanbul'da yüzlerce kişi Gazze için kunut duasında buluştu

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den protestolara sert tepki: Ülkemiz büyük bir tehlike altında

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık

Diyarbakır'dan Gazze'ye selam: Zulmü durdurmak için birlik zamanı

Çin deney ve gözlem uydusunu fırlattı

Pakistan'da sel felaketi: 645 can kaybı

Gaziantep'te feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

İspanya'da 14 büyük yangın kontrolden çıktı, can kayıpları artıyor

Ukrayna: Donetsk’te 6 yerleşim yerini geri aldık

Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı

Bolivya devlet başkanını seçiyor

Şırnak AFAD gönüllüleri kaynaşma etkinliğinde buluştu

Çanakkale'de orman yangını 2. gününde devam ediyor

ABD'den Rusya'ya yaptırım tehditi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan PKK/YPG'ye uyarı: Bir karış topraktan bile vazgeçmeyiz

Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek

HÜDA PAR: Depreme hazırlıksız yakalanmak ihmalkârlığın bir sonucu

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 ölü

Adana'da orman yangını

"Hayat Namazla Güzeldir" kurslarına katılan kız çocukları: Kurs bizlere çok şey kattı

Rusya ve ABD, Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantileri konusunda anlaştı

Avrupa'da 22 ayda Filistin'i desteklemek için 42 bin gösteri ve etkinlik düzenlendi

Siirt’te av sezonu 23 Ağustos’ta açılıyor

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 2’si çocuk 6 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 61 bin 944'e yükseldi

ABD'de Ukrayna konulu zirve yapılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da yüzlerce kişi Gazze için kunut duasında buluştu

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den protestolara sert tepki: Ülkemiz büyük bir tehlike altında

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık