• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,00
  • EURO

    46,65% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4258,55% 0,00
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Depremzedeler Ramazan bayramına KYK yurtlarında giriyor

20 Nisan 2023, Perşembe 11:25
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Depremzedeler Ramazan bayramına KYK yurtlarında giriyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremzedeler Ramazan bayramına KYK yurtlarında giriyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra şehirlerini terk edip farklı kentlere yerleşen depremzedeler, Ramazan bayramına evlerinden uzak kalarak buruk bir şekilde giriyor.
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki yıkıcı depremlerin ardından evlerini terk eden depremzedelerden bazıları Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerleştirildi. Bayrama hüzünlü ve buruk şekilde girdiklerini ifade eden depremzedeler, ilk defa evlerinden ayrı bir yerde bayramı geçirdiklerini dile getirdi.

“Bu bayramı buruk geçiriyoruz”
Diyarbakır’da deprem gecesi evlerinin yan tarafındaki binanın hasar alması hasebiyle tedbir maksatlı KYK yurduna yerleştirildiklerini belirten depremzede Yılmaz Yılmış, hep birlikte yaraları saracaklarını söyledi. Yılmış, “Diyarbakır’da bulunan evimizin yan tarafındaki bina ağır hasarlı olduğundan dolayı, hali hazırda Diyarbakır Süleyman Bin Halid KYK Kız Öğrenci Yurdunda konaklamaktayız. Gönül isterdi ki her insan gibi biz de mutlu olabileyseydik. Ama maalesef doğal afetlerin oluşundan dolayı bu bayramı buruk geçiriyoruz. Evimizden ayrı bir yerde bayrama giriyoruz. Bu günleri de zamanla atlatacağız. Yaraları hep birlikte sarıyoruz ve devam da ediyoruz” dedi.

“Hayatım boyunca ilk defa böyle bir deprem gördüm”
49 yaşına kadar böyle bir deprem görmediğini ifade eden Yılmış, “Deprem esnasında yatakta uyurken dolabın sarsıntı sesini duyarken uyanıp hemen dışarı kaçtık. Marmara, Yalova, Elazığ gibi birçok depreme şahitlik ettik. Ama böyle bir depremi hayatım boyunca ilk defa gördüm” ifadelerinde bulundu.

“Çoğu öldü, gitti”
9 Şubat tarihinde Adıyaman’dan Diyarbakır’a geldiklerini belirten afetzede Nazif Yıldız, bayramı eş ve dosttan ayrı geçirdiklerini dile getirdi. Yıldız, “9 Şubat tarihinden Adıyaman’dan Diyarbakır’a geldik. Diyarbakır’da çok şükür Süleyman Bin Halid KYK Kız Yurduna yerleştik. Bize bu imkanları tanıdıkları için devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun. Ramazan bayramını maalesef buruk bir şekilde geçiriyoruz. Yanında dostun, kardeşlerin yok. Çoğu öldü, gitti. Arkadaşların bazıları Adıyaman’da bazıları ise farklı şehirlerde. Bayramda gideceğimiz hiçbir yer yok. Sürekli sanki bir boşluktayız. İnşallah zamanla iyi olacağız. İlk defa Diyarbakır’a geliyoruz. Diyarbakır’a gelişimize keşke deprem felaketi neden olmasaydı. Keşke gezmek için gelseydik” diye konuştu.

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı