• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Depremzedelere sosyal girişim desteği

25 Mayıs 2023, Perşembe 17:30
25 Mayıs 2023, Perşembe 17:30
Depremzedelere sosyal girişim desteği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremzedelere sosyal girişim desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ile İslahiye Kaymakamlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü iş birliğinde, SEECO (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi) projesi oluşumunda depremden etkilenen İslahiye ilçesinde İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi açılacak.
Kadın ve gençlere hizmet verecek merkez; kütüphane, bilgisayar odası, sosyalleşme ortamı, beceri atölyelerinden oluşacak. Bu oluşumunda merkezde bireylerin sosyoekonomik hayata katılımının artması, dijital hizmete erişim, beceri geliştirme ve iletişimi güçlendirme arasındaki uçurumun kapatılması hedeflenirken, ortaöğretim ve lise çağındaki gençlere ise akademik, toplumsal duyarlılık, iletişimde beceri ve çevre hassasiyeti konusunda tecrübe kazandırmak planlanıyor.
Şahin: Afetzede gençler yapılan çalışmalardan mutlu
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin çok önemli bir amaca hizmet edeceğini belirterek, şunları söyledi: “Ağır bir imtihandan geçtik. İnsanımızın canını korumak için büyük bir gayret gösterdik. En temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacını karşıladık. Kalıcı konutlara geçmeyle ilgili çok önemli çalışma yapıldı. İyileşme sürecindeyiz. Deprem bölgesinde insanların ticari hayatını geliştirerek çok hızlı eskiye dönmemiz ve normalleşmemiz gerekiyordu. Bunun için ciddi bir fon gerekiyordu. Ticari hayatın gelişmesi için kalkınma ajansımızdan çok ciddi destek aldık. Bizim açımızdan beşeri sermaye çok önemli. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak valiliğimiz ile eğitim ve spor şehri Gaziantep için çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun çok hızlı toparlanmamız gerekiyor. İhtiyaçların giderilmesi için şimdi altyapı hazırlanıyor. Gençlerimiz yapılan çalışmalardan ziyadesiyle mutlu.”
Afet bölgesindeki gençlerin ihtiyaçları bir bir gideriliyor
Gaziantep Valisi Davut Gül ise merkez ile depremde zarar gören afetzedelerin birçok ihtiyacına cevap verileceğini dile getirerek, “İhtiyaçların giderildiği, ticaretinin normalleştiği, hayatın normalleştiği bir Nurdağı ve İslahiye olsun istiyorduk. Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız binaya bugün bu protokolle birlikte Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin donanımları yapılmış olacak. Böylece şehir merkezindeki gençler neye ulaşabiliyorsa İslahiye’deki gençler de istediğine ulaşabilecek” diye konuştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek de merkezin depremzede vatandaşlara daha fazla sosyalleşme imkânı tanıyacağını ifade ederek, “Nurdağı’nda yaptığımız modelin aynısını daha iyi hale getirerek İslahiye’de gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda daha sonra vereceğimiz hibelerle bu tesisten yararlanan kişiler işletmelerini kuracak, var olan işletmeler daha fazla kıymete binecek” dedi.
SEECO Projesi Koordinatörü Hande Kara, Nurdağı’nda hali hazırda hizmete giren merkezin depremzede vatandaşların geçiş sürecinde yanında olacaklarını belirtti. İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, afetzedelerin 7’den 70’e zamanlarını verimli geçirebilecekleri bir tesisi kurmak için toplandıklarına dikkati çekerek, iş birliklerinden dolayı paydaş kurumlara teşekkürlerini sundu.

Sındırgı'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Japon devi Sony, işgal altındaki topraklarda mikroçip yatırımını durduruyor

Yetimler Vakfı Batman'da 300 yetimi giydirdi

BM Güvenlik Konseyi, Trump'ın Gazze planı için pazartesi günü oylamaya gidiyor

Avrupa Yetim Eli Derneği Ağrı'da nakdi yardım gerçekleştidi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi'nde 24 yeni poliklinik hizmete açıldı

ZMO Başkanı Çakmak: Kuraklık ve azalan su kaynakları tarımı tehlikeye atıyor

Diyarbakır’da sağanak alt yapı sorunlarını yeniden gün yüzüne çıkardı

Filistinli esirin tanıklığı, siyonist hapishanelerdeki işkence düzenini bir kez daha ortaya koydu

Benzine zam geldi! Akaryakıtta tabela değişti

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Soykırımcıların yargılanması için çalışmalarımız sürecek

Çin, vatandaşlarını Japonya'ya seyahatten uzak durmaları için uyardı

İŞKUR Gençlik Programı’na başvuru sayısı 483 bini aştı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

ABD’den bazı tarım ürünlerine gümrük muafiyeti kararı

5 NATO ülkesi "hibrit tehditlere" karşı işbirliğini güçlendirdi

Mardin’de sağanak yağmur etkili oldu

Malatya'da minibüs trambüs direğine çarptı: 1 ölü

Tunus'ta En-Nahda lideri Gannuşi'ye yeni hapis cezası

Kırklareli’nde FETÖ operasyonu: 5 tutuklama

Batman’da kaçak telefon operasyonu: 6,6 milyon tl’lik iphone ele geçirildi

İşgalcilerden Batı Şeria'da geniş çaplı baskınlar

DEPSAŞ Enerji’den Diyarbakır'daki Makam Dağı’na 3 bin fidan

BM: İşgal altındaki topraklarda Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi savaş suçu

ABD’li Temsilci Luna: Sivillere para karşılığı ateş eden Amerikalılar yargılansın

Gazze'de 7 bin tonun üzerinde patlamamış mühimmat: Çocuklar tehlikede

Altında ibre tersine döndü

Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı: Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara dikkat

Siyonist rejim Lübnan sınırında duvar örüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sındırgı'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Japon devi Sony, işgal altındaki topraklarda mikroçip yatırımını durduruyor

Yetimler Vakfı Batman'da 300 yetimi giydirdi

BM Güvenlik Konseyi, Trump'ın Gazze planı için pazartesi günü oylamaya gidiyor

Avrupa Yetim Eli Derneği Ağrı'da nakdi yardım gerçekleştidi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi'nde 24 yeni poliklinik hizmete açıldı

ZMO Başkanı Çakmak: Kuraklık ve azalan su kaynakları tarımı tehlikeye atıyor