• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,06
  • EURO

    40,95% 0,00
  • GRAM ALTIN

    3807,60% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Dezavantajlı 120 kız, ücretsiz hizmetlerle üniversiteye hazırlanıyor

GÜNDEM 8.11.2022 14:50:03 0
Dezavantajlı 120 kız, ücretsiz hizmetlerle üniversiteye hazırlanıyor

Dezavantajlı 120 kız, ücretsiz hizmetlerle üniversiteye hazırlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, üniversiteye hazırlık eğitimlerinin verildiği “Konukevi Kız Yurdu” ile kızlar ev konforunda ders çalışma imkânı elde ediyor.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı faaliyet yürüten yurtta 120 kız öğrencinin barınma ve yemek gibi ihtiyaçları ücretsiz karşılanıyor.
Lise ve dengi okullardan mezun olan kız öğrenciler, ‘Konuk Evi Kız Yurdu’nda Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına hazırlanıyor.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi’nin de yer aldığı yurtta alanında uzman öğretmenler, öğrencilere hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 7 gün boyunca eğitim veriyor.
Eğitim dönemi boyunca öğrenciler, yıl içinde gerçekleşen kültürel ve sosyal aktivitelerden de yararlanma imkânı buluyor.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ömer Buğday, öğrencilere yeme içmeden barınmaya kadar birçok imkânın ücretsiz bir şekilde sağlandığını söyledi.
Geçen yıl Konuk Evi Kız Yurdu’ndan faydalanan 100 öğrenciden 62’sinin üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleştiğini anımsatan Buğday, “Yurdumuzda genelde kırsaldan gelen maddi imkânı ve evinde rahat bir çalışma ortamı bulunmayan öğrencilerimiz yararlanıyor. Bu öğrencilerimiz temel yeterlilik sınıfı ve alan yeterlilik sınıfı olmak üzere 2 alan dersleri alıyorlar. Öğrencilerimiz barınma, yeme içme imkânlarından psikolojik danışmanlık servisimizden yararlanıyorlar. Öğrencilerimize yönelik kültürel, sanatsal ve tiyatro etkinliklerimiz oluyor. Şehri gezdiriyoruz, tanıtıyoruz. Sadece ders görmüyorlar. Öğrencilerimize böyle bir ortamı sağlıyoruz, onlar da derslerine çalışıp İnşallah başarıyı elde ederler” dedi.
[gallery ids=',57787,57788']

Batman Belediyesi huzurlu bir bayram için sahadaydı

Doğal gazda kademeli tarife dönemi başlıyor

Altın rekor kırmaya devam ediyor

Mola veren yolcuların bayramı kutlandı

Bayramın 1. günü 70 binin üzerinde ücretsiz yolcu taşındı

Vali Canalp, Batmanlılarla bayramlaştı

Gazze’de tüm fırınlar kapandı: Un ve yakıt stoku tükendi

LGS başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Bakan Bolat'tan boykot açıklaması: Maddi kaybı olanlar tazminat davası açabilir

Yahudi çeteler Filistinli köylülere saldırdı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ