• BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

Dicle Elektrik: Borçlu abonelere elektrik verilmeyecek

19 Şubat 2025, Çarşamba 11:30
19 Şubat 2025, Çarşamba 11:30
Dicle Elektrik: Borçlu abonelere elektrik verilmeyecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dicle Elektrik Şanlıurfa  İl Müdürü Naci Obut, bölge genelinde 51 milyar TL’yi bulan tarımsal sulama abonelerine ait borcun 30 milyarının Şanlıurfa’ya ait olduğunu, 2025’te bu abonelere elektrik verilmeyeceğine belirtti.

150 mahalle muhtarıyla toplu, 50 muhtar ile de birebir görüşen Dicle Elektrik İl Müdürü Naci Obut, muhtarlar aracılığıyla mahallelerin enerji taleplerini dinleyerek iletilen şikayetleri gidereceğini söyledi.

Kayıt dışı elektrik kullanımının önlenmesi için iş birliği çağrısında bulunan Obut, bölge genelinde 51 milyar TL’yi bulan tarımsal sulama abonelerine ait borcun 30 milyarının Şanlıurfa’ya ait olduğunu, 2025’te bu abonelere elektrik verilmeyeceğine de belirtti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 6 ile elektrik dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik, çalışmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun belirlediği kriterler çerçevesinde sürdürüyor.

Bu kapsamda son dönemde merkez ve ilçelerde 150 mahalle muhtarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirirken Obut, yıl borcu bulunan tarımsal sulama abonelerine elektrik verilmeyeceğinin altını çizdi. Görüşmelerde muhtarların mahallelerine dair talep ve geri bildirimler alınırken, Dicle Elektrik’in 2024 yılında gerçekleştirdiği yatırımlar ve 2025 yılı yatırım planları hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca kayıt dışı elektrik kullanımının önlenmesi için iş birliği çağrısında bulundu.

Obut, Şanlıurfa’nın merkez ilçeleri Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye’ye bağlı mahallelerden 100’e yakın muhtarla yüz yüze görüştü. Obut, bunun dışında Akçakale, Siverek, Bozova, Suruç, Hilvan, Harran, Ceylanpınar, Halfeti ve Birecik ilçelerinden gelen 50 muhtarla farklı zamanlarda mahallelerin enerji taleplerine dönük çözüm odaklı görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmeler sırasında muhtarlardan mahallelerindeki arıza, onarım ve bakım çalışmaları ile enerji dağıtım altyapısı yatırımları konusunda geri bildirim alırken, planlanan yatırımlar hakkında da bilgi verildi. Görüşmelerde Dicle Elektrik’in temel hedefinin kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik arzı sağlamak olduğunu vurgulanırken sürdürülebilir enerji hizmetleri konusunda da önemli mesajlar verildi. Mahalle muhtarları ise gerçekleştirilen çözüm odaklı görüşmelerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, şirketin çalışmalarına teşekkür etti.

Muhtar görüşmelerini belli bir periyodla sürdüren Naci Obut, özellikle tarımsal sulama abonesi olup borcu bulunanlara bu yıl elektrik verilmeyeceğinin altını çizerek muhtarlardan bu ve diğer sorunların aşılması hususunda destek istedi.

Bölge genelinde 27 bin tarımsal sulama abonesinin 51 milyar TL borcunun bulunduğunu, bu borcun 30 milyar TL’sinin Şanlıurfa’ya ait olduğuna da dikkat çeken Obut, şunları söyledi: 

“Mahallelerin ihtiyaçlarını ve karşılaştıkları sorunları muhtarlarımızın katkılarıyla tespit edebilmek, çözüm süreçlerimizi daha etkin hale getiriyor. Hem sahada hem de hizmet binamızda düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarla hizmet kalitemizi sürekli iyileştirmeyi hedefliyoruz. Muhtarlarımızın yalnızca taleplerini değil çözüm önerilerini de alarak en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz.  Bunun yanı sıra kayıt dışı elektrik kullanımının önüne geçilmesi noktasında muhtarlarımızın desteğini önemsiyoruz. Bu sorunun çözümü yalnızca şirketimizin değil, ülke ekonomisine ve enerji arz güvenliğine de olumlu katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz.” (İLKHA)

Gazze'de yeni tehcir dalgası: Açlıkla kuşatılan halk sığındığı yerlerden de sürülüyor

İran, siyonist rejimin saldırılarında katledilen yetkililerini uğurluyor

Memur ve emekli zammı perşembe günü belli oluyor

Gazze'de 631 gündür süren soykırım: Yardım kuyrukları, mülteci çadırları ve okullar bombalanıyor

4 bin 36 hâkim ve savcının görev yeri değişti

İrlanda'dan tarihi adım: İşgal altındaki topraklardan gelen ürünlere yasak

İran'dan Trump'a tepki: Rehberimize yönelik saygısız üslubunu derhal bırakmalı

İçişleri Bakanlığı'ndan 9 kente fırtına uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB Zirvesi'ne tepki: Taraflı açıklamalar bölgesel huzura zarar veriyor

Siyonist rejimden sivillerin kaldığı okul ve çadırlara saldırı

Gazze'de bir bebek daha yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti

Düşen yangın söndürme uçağının enkazına ulaşıldı

30 yıllık savaş sona eriyor: Kongo ve Ruanda arasında barış anlaşması

İstanbul merkezli FETÖ operasyonunda 65 kişi tutuklandı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Suriye Vakıflar Bakanı Dr. Şükri'yi kabul etti

İstanbul'da ümmet âlimlerinden Aksa Tufanı'na destek bildirgesi

İşgalciler sığınakları hedef aldı: 74 şehit

Bakan Yumaklı: Bugün 67 yangın çıktı, 63'ü kontrol altına alındı

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de yiyecek aramak ölüm cezasına dönüşmemeli

Gazze'de yardım unlarının içinden uyuşturucu çıktı

Yemen'de milyonlar sokakta: İran ve Gazze direnişine selam

Gazze'de yeni bir ihanet halkası: "Ebu Şebab Çetesi" 3 esirin cesedini işgalcilere teslim etti

Malatya'da seyir halindeki ticari taksi alev aldı

Prof. Dr. Tarhan: İyilik yapmak, çift taraflı bir mutluluk kaynağıdır

Bingöl’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

HÜDA PAR Adaklı İlçe Başkanlığı’ndan siyonist rejime tepki

Gazze Hükümeti: Yardım kuyruğundaki aç sivillerin kasten vurulması toplu infaz suçudur

Adana’da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Kamu görevlisi gibi davranarak vatandaşı dolandırdılar

Siyonist rejim Gazze'de çocukları diri diri yaktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de yeni tehcir dalgası: Açlıkla kuşatılan halk sığındığı yerlerden de sürülüyor

İran, siyonist rejimin saldırılarında katledilen yetkililerini uğurluyor

Memur ve emekli zammı perşembe günü belli oluyor

Gazze'de 631 gündür süren soykırım: Yardım kuyrukları, mülteci çadırları ve okullar bombalanıyor

4 bin 36 hâkim ve savcının görev yeri değişti

İrlanda'dan tarihi adım: İşgal altındaki topraklardan gelen ürünlere yasak

İran'dan Trump'a tepki: Rehberimize yönelik saygısız üslubunu derhal bırakmalı