• BIST 100

    10929,49%-0,75
  • DOLAR

    41,59% 0,01
  • EURO

    48,84% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5199,13% 0,78
  • Ç. ALTIN

    8480,18% 1,44

Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor

15 Kasım 2022, Salı 13:45
15 Kasım 2022, Salı 13:45
Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor

Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki 6 ilde 2 bin 54 personel ve 402 araç ile gerçekleştirilen çalışmada şebekenin tamamı gözden geçirilerek kullanım ömrünü dolduran tesisatlar yenileniyor.
Dicle Elektrik, her yıl olduğu gibi bu yıl da kış mevsimi öncesinde sorumluluk bölgesindeki şebekede arıza önleyici bakım ve onarım çalışması yapıyor. Dağıtım bölgesindeki 6 ilde 2 bin 54 personel ve 402 araç ile gerçekleştirilen çalışma ile şebekenin tamamı elden geçirilirken, kullanım ömrünü dolduran tesisat ve aksamlar yenileniyor. Çalışmalar sırasında ekipler zaman zaman, zorlu arazi şartları nedeniyle malzemeleri kilometrelerce sırtlarında taşıyor.
Kış hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, 145’i mühendis olmak üzere toplam 2 bin 54 personel ve 402 araç ile sahada olduklarını söyledi. Arızaların gerçekleşmeden önlenmesi ve abonelerin rahat bir kış geçirmesi için çalıştıklarını ifade eden Tüzün, alçak ve orta gerilim şebekelerini termal kamera ve kısmi deşarj cihazı gibi gelişmiş teknolojik cihazlar ile kontrol ettiklerini belirtti. Tüzün, “Bu kontroller sırasında 481 adet muhtemel arızayı önledik. Yeraltı iletim ağımızı ise bilgisayar destekli mobil kablo test araçlarımız ile gözden geçirerek kışa hazır hale getirdik” dedi.

“587 milyon 500 bin lira bakım çalışması yaptık”
Nedim Tüzün, geçtiğimiz aylarda şebeke bakımı için 587 milyon 500 bin liralık yatırım yaptıklarını bu yatırımın yüzde 80’lik kısmının tamamlandığını ifade etti. Tüzün, “Bu bağlamda 2 bin 28 kilometre iletim hattı yenilenerek iyileştirildi, 9 bin 454 adet direk, 291 adet hücre montajı yapılırken, 424 adet pano yenilendi, 538 kesici ölçüm kabininde tadilat yapıldı. Toplamda 31 bin 83 kilometre iletim hattında gerekli kontroller yapılarak 12 bin 427 kilometrelik kısmında, ayrıca 7 bin 543 adet direk tipi ve 2 bin 79 adet de bina tipi trafoda bakım yapıldı. Büyük ölçüde tamamlanan bakım onarım çalışmaları planlanan şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Ağaç direğini sırtlarında taşıdılar
Kış hazırlıkları çerçevesinde Arıza Onarım ve Bakım (AOB) ekipleri özellikle kırsal bölgelerde engebeli coğrafi şartlar nedeniyle zorlu görev yapıyor. Yolu bulunmayan dağlık bölgelerde kilometrelerce sırtlarında malzeme taşıyan AOB ekipleri, Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Güleçler köyünün 1400 rakımlı Guman mezrasında onlarca kilo ağırlığındaki ağaç direği sırtlarında taşıdı. Yapılan özverili çalışma sonunda mezradaki hat yenilendi.
[gallery ids=',59831,59832,59833']

Gazze şehit sayısı 66 bin 148'e yükseldi

Evlerin bereketi yaşlılardan gençlere öğütler: Anne babaların yeri huzur evi değil, başınızın üstüdür!

Müftü Yardımcısı Üney: Toplum olarak namaza daha fazla yönelmeliyiz

Başarılı öğrenciler üniversitelerini 3 yılda tamamlayabilecek

Mersin’de “Sağlıklı Gelecek İçin Okul Sağlığı Farkındalığı” çalıştayı düzenlendi

Mersin’de evden ziynet eşyası çalan 3 hırsız yakalandı

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk, Kürt, Arap İttifakı coğrafyanın barışını tahkim edecektir

Beşiktaş’ta çıkan yangın çevredeki 5 binaya sıçradı

Van'daki "Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi" son teknolojiyle yenilendi

Mardin’de 67 öğrenci gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Arpaguş: Başkanlığımız ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik harcı olmaya devam edecektir

Batman'da patlayan içme suyu boruları günlerdir onarılmıyor

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi

"Yükselen arsa fiyatları ve inşaat maliyetleri konut sektörünü zorluyor"

Malatya'da okul servislerine denetim

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 ilçede çok sayıda madde ele geçirildi

Doç. Dr. Çelik'ten kuduz uyarısı: Zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurun

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Ensarullah Hareketi Aden Körfezi’nde işgalcilere yük taşıyan gemiyi vurdu

Özgürlük Filosu Gazze için yeniden yola çıktı

Molla Beşir Şimşek: Camiler toplumun manevi hastanesi olmalı

Ağrı'da üzerinde sahte paralarla yakalanan şüpheli gözaltına alındı

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Yaşlılar berekettir, vefa bir günle sınırlı kalmaz

Batman'da 108 konutluk TOKİ projesi başlıyor

Batman'da evlenecek gençlere "evlilik öncesi eğitim"

Kasaplar sitesi esnafı yıllardır sorunlarına çözüm arıyor

Malatya'da kırmızı yılan görüldü

Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmaya yönelik dermatoloji eğitimi

Sumud Filosu toplu manevralarla siyonist donanmayı şaşırtmaya çalışıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze şehit sayısı 66 bin 148'e yükseldi

Evlerin bereketi yaşlılardan gençlere öğütler: Anne babaların yeri huzur evi değil, başınızın üstüdür!

Müftü Yardımcısı Üney: Toplum olarak namaza daha fazla yönelmeliyiz

Başarılı öğrenciler üniversitelerini 3 yılda tamamlayabilecek

Mersin’de “Sağlıklı Gelecek İçin Okul Sağlığı Farkındalığı” çalıştayı düzenlendi

Mersin’de evden ziynet eşyası çalan 3 hırsız yakalandı

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı