• BIST 100

    9530,26%1,31
  • DOLAR

    38,01% 0,08
  • EURO

    41,52% 0,16
  • GRAM ALTIN

    3671,87% 0,85
  • Ç. ALTIN

    6053,11% 0,07

Dicle Elektrik Şırnak'taki yatırımları açıkladı

GÜNDEM 4.04.2025 10:14:00 0
Dicle Elektrik Şırnak

Dicle Elektrik’in, 2013 yılında başlayan özelleşme sürecinden bu yana Şırnak’a yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şırnak merkezde 2016’da yüzde 72 seviyelerinde olan kayıp-kaçak oranı, 2024 sonu itibarıyla 3K alanlarında yüzde 29 seviyelerine düştü. Şirket, 2025 yılında yapacağı 1 milyar 80 milyon TL’lik yeni yatırımla bu başarıyı daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik, Şırnak’ta gerçekleştirdiği teknoloji odaklı yatırımlarla hem enerji altyapısını güçlendiriyor hem de kayıp-kaçakla mücadelede önemli başarılar elde ediyor. Şirket, 2025 yılında Şırnak’a 1 milyar 80 milyon TL’lik yeni yatırım yaparak bu başarıyı daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Dicle Elektrik’in 2013 yılındaki özelleşme sürecinden bu yana Şırnak’a yaptığı yatırım miktarı yaklaşık 5.5 milyar TL’ye ulaşırken yalnızca 2024 yılında gerçekleştirilen yatırım miktarı 1.1 milyar TL oldu. Bu yatırımlar sayesinde, özellikle kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli olarak adlandırılan 3K alanlarında 2023 yılında yüzde 35 seviyelerinde olan kayıp-kaçak oranı, 2024 itibarıyla yüzde 29’a kadar düşürüldü. Geçtiğimiz yıl şirketin saha operasyonlarını yüzde 100 oranında artırması da bu başarıda belirleyici rol oynadı.

Yüzde 72 seviyelerinden yüzde 29 seviyelerine

Gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürü Rıdvan Çatır, 7 bin 203 kilometrekarelik bir alanda 579 bin nüfusa kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji sunma hedefiyle çalıştıklarını vurguladı.

Çatır, "Yaptığımız teknoloji odaklı yatırımlar sayesinde Şırnak merkezde 2016’da yüzde 72 seviyelerinde olan kayıp-kaçak oranını 2024 sonu itibarıyla 3K alanlarında yüzde 29 seviyelerine kadar düşürmeyi başardık. Bu düşüş, sadece altyapı yatırımlarıyla değil, aynı zamanda saha operasyonlarımızı iki katına çıkarmamız ve şebekeye entegre ettiğimiz dijital dönüşüm projeleriyle mümkün oldu." ifadelerini kullandı.

 "Sürdürülebilir enerji geleceği için"

Çatır, bölgenin enerji altyapısını dijitalleştirerek sadece kayıp-kaçakla değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir enerji geleceği için de mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Dijital dönüşüm projeleri ve yüksek teknoloji kullanımı sayesinde hem kayıt dışı kullanım azalıyor hem de müşteri memnuniyeti artıyor. Enerji kalitesini yükselten bu yatırımlarla şebekemizi her geçen gün daha güçlü hale getiriyoruz." dedi. 

Diyarbakır'da TOKİ konutlarında yangın: 3'ü çocuk, 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin istikrarı için sorumlulukları kararlılıkla yerine getireceğiz

ANKA 3'ten hedefe füze ile test atışı yapıldı

İBB soruşturmaları sonrası çıkan olaylar hakkında 20 soruşturma

Ergen beyni tehlikeyi görmüyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Başkan Taşkın: Siyasi çıkar uğruna hukuki süreçleri sulandırmak bu millete en büyük kötülüktür

Siirt-Batman yolunda trafik kazası

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nde encümen ve ihtisas komisyon üyeleri belli oldu

Diyarbakır'da LPG'li araç patladı: Facianın eşiğinden dönüldü

Balpınar’da 31 yeni sera çiftçilere teslim edildi

İl koordinasyon kurulu ikinci dönem toplantısı gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere, afet ve acil durumlara karşı tedbir alınması talimatı

Tırnak batığını hafife almayın!

Malatya'da geçen yılın Ramazan Bayramı'na göre trafik kazalarında ciddi düşüş yaşandı

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 810'a ulaştı

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi nedir ve hangi ihtiyaçtan doğmuştur?

Gaziantepli hayırsever aracını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye bağışladı

Bayraktar: Makroekonomik açıdan bağımsız olabilmek için enerji kaynaklarımızı tamamen kullanmalıyız

Dominik'te gece kulübü çatısı çöktü: 15 ölü

Limon ihracatına getirilen kısıtlama bir gün sonra kaldırıldı

Bakan Bayraktar, Pakistan Petrol Bakanıyla görüştü

İGDAŞ Genel Müdürü Ali Ender Çolak istifa etti

BUDO'nun 4 seferi olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi

Siirt Belediyesi'nden kadınlara yönelik aile eğitimi semineri

Siirt’te asayiş olaylarında yüzde 94’lük düşüş yaşandı

Batman'da 20 bin dönüm araziye dev sera kentler kurulacak

Cizre'de Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan vatandaşlar: Gazze'den vazgeçilmemeli!

Emiroğlu’ndan Bingöl çıkarması: Bayramda taziye, ziyaret ve teşkilat buluşmaları

Şanlıurfa’da çalınan 13 büyükbaş hayvan bulundu

Mardin’de uyuşturucu operasyonları: 16 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ