• BIST 100

    16055,59%2,91
  • DOLAR

    44,04% 0,02
  • EURO

    51,27% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7356,58% 1,12
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,87

Dicle Elektrik’in Şanlıurfa’daki yatırım hamlesi devam ediyor

01 Ağustos 2024, Perşembe 16:31
01 Ağustos 2024, Perşembe 16:31
Dicle Elektrik’in Şanlıurfa’daki yatırım hamlesi devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dicle Elektrik’in Şanlıurfa’daki yatırım hamlesi devam ediyor

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da 2024 yılında başlattığı yatırım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Merkez Haliliye ilçesine bağlı Devteşti ve Süleymaniye mahallerinde 21 bin aboneyi olumlu etkileyecek olan 102 milyon lira değerindeki yatırım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması planlanıyor.
Dicle Elektrik, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı vizyonuyla, Şanlıurfa’nın enerji altyapısını güçlendirmek için yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Dağıtım şirketi, çalışmalarına bir süre önce başlanan Haliliye ilçesine bağlı iki mahalledeki şebeke güçlendirme yatırımını kısa sürede tamamlayacağını duyurdu.

İki etaptan oluşan 102 milyonluk yatırım
Yatırımlarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) regülasyonları çerçevesinde gerçekleştiren Dicle Elektrik, Haliliye ilçesine bağlı Devteşti ve Süleymaniye mahallelerinde başlattığı yatırım çalışmasını 2 etapta tamamlayacak. Toplam 21 bin aboneyi olumlu yönde etkilemesi beklenen ve 2024 yılı yatırımları kapsamında başlatılan çalışmaların bedeli yaklaşık 102 milyon TL olarak açıklandı.

16 monoblok trafo kabini kuruluyor
Söz konusu yatırım ile Devteşti ve Süleymaniye mahallelerinde 340 adet Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panosu (ASOP) ve BOX pano kurulacak. Yatırım kapsamında 61 kilometre XLPE kablosu ve 51 kilometre alçak gerilim kablosu döşenecek. Farklı güçlerde 16 adet monoblok trafo kabininin kurulacağı bu mahallelerde, ileriki yıllarda ortaya çıkabilecek elektrik talebi de karşılanmış olacak. Yılsonundan önce tamamlanacak yatırımla ayrıca 760 aydınlatma direği dikilerek bu mahallelerdeki cadde ve sokaklar aydınlatılacak.

Çalışmalarımıza devam ediyoruz
Devteşti ve Süleymaniye mahallelerinde toplamda 21 bin aboneyi olumlu biçimde etkileyecek yatırım çalışmalarını yerinde inceleyen Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, “Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.
Devam eden yatırımlarla ilgili görevlilerden bilgi alan Obut, “Yatırımlarımız, abonelerimizin kaliteli ve kesintisiz enerji talebine cevap verebilecek nitelikte. Güçlü bir elektrik şebekesi için başlattığımız yatırımlar tamamlanmak üzere. Hedefimiz yıl sonundan önce bu yatırımları tamamlayarak müşteri memnuniyetini bir adım daha ileri taşımak” diye konuştu.
Obut, yatırımların belirlenen stratejik hedefler ve planlamalar doğrultusunda sürdüğüne de dikkat çekti.
Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Samsun'da kamyon ile tramvay çarpıştı: 3 yaralı

ABD Savaş Bakanı: İran'a saldırılarımız en yoğun günü bugün!

AB: Mevcut petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki artış Rusya için beklenmedik gelirler sağlayabilir

Lübnan ve Suriye liderleri telefon görüşmesinde sınır güvenliğini ele aldı

Yasaklı içeriklere erişim engellenmeyince Rusya'dan Google'a ceza geldi

Hollanda'nın İran Büyükelçiliği geçici olarak Azerbaycan'a taşındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Azerbaycan, İran'a yardım gönderdi

Lavrov ve Arakçi bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Malatya OSB'de yeni meslek lisesi açılıyor

İspanya'dan rapor geldi: Rojin Kabaiş'in telefonuna tam erişim sağlanamadı

'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da ilk defa açıldı

Kenya'da sel: 49 ölü

Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 134'e yükseldi

Vietnam’da yakıt krizi kapıda, uzaktan çalışma geri dönüyor

Gazze için hukuki seferberlik: Küresel Sumud Filosu’nun yanındayız

Kazakistan’da yeni anayasa için sandık kuruluyor

Duruşma görüntülerini paylaşanlar hakkında soruşturma

Kapıkule’de 8 kilo kokain ele geçirildi

İşgalci rejimin Lübnan'da katliamları sürüyor

Sakarya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek desteğini sürdürüyor

Türkiye nükleer enerji vizyonunu Paris’te anlattı

İstanbul’da forex dolandırıcılığı operasyonu: 140 gözaltı

HÜDA PAR Milletvekili Demir, ‘sahte bayrak’ operasyonlarına dikkat çekti: Siyonistlerin oyununa gelmeyelim!

Yozgat’ta uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İzmir’de 1.200 yataklı yeni şehir hastanesi kurulacak

Afyonkarahisar’da araçta uyuşturucu ele geçirildi

Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan iş yerleri kapatıldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Samsun'da kamyon ile tramvay çarpıştı: 3 yaralı

ABD Savaş Bakanı: İran'a saldırılarımız en yoğun günü bugün!

AB: Mevcut petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki artış Rusya için beklenmedik gelirler sağlayabilir

Lübnan ve Suriye liderleri telefon görüşmesinde sınır güvenliğini ele aldı

Yasaklı içeriklere erişim engellenmeyince Rusya'dan Google'a ceza geldi

Hollanda'nın İran Büyükelçiliği geçici olarak Azerbaycan'a taşındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü