• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Dicle Elektrik’in Şanlıurfa’daki yatırım hamlesi devam ediyor

EKONOMİ 1.08.2024 16:31:58 0
Dicle Elektrik’in Şanlıurfa’daki yatırım hamlesi devam ediyor

Dicle Elektrik’in Şanlıurfa’daki yatırım hamlesi devam ediyor

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da 2024 yılında başlattığı yatırım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Merkez Haliliye ilçesine bağlı Devteşti ve Süleymaniye mahallerinde 21 bin aboneyi olumlu etkileyecek olan 102 milyon lira değerindeki yatırım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması planlanıyor.
Dicle Elektrik, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı vizyonuyla, Şanlıurfa’nın enerji altyapısını güçlendirmek için yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Dağıtım şirketi, çalışmalarına bir süre önce başlanan Haliliye ilçesine bağlı iki mahalledeki şebeke güçlendirme yatırımını kısa sürede tamamlayacağını duyurdu.

İki etaptan oluşan 102 milyonluk yatırım
Yatırımlarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) regülasyonları çerçevesinde gerçekleştiren Dicle Elektrik, Haliliye ilçesine bağlı Devteşti ve Süleymaniye mahallelerinde başlattığı yatırım çalışmasını 2 etapta tamamlayacak. Toplam 21 bin aboneyi olumlu yönde etkilemesi beklenen ve 2024 yılı yatırımları kapsamında başlatılan çalışmaların bedeli yaklaşık 102 milyon TL olarak açıklandı.

16 monoblok trafo kabini kuruluyor
Söz konusu yatırım ile Devteşti ve Süleymaniye mahallelerinde 340 adet Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panosu (ASOP) ve BOX pano kurulacak. Yatırım kapsamında 61 kilometre XLPE kablosu ve 51 kilometre alçak gerilim kablosu döşenecek. Farklı güçlerde 16 adet monoblok trafo kabininin kurulacağı bu mahallelerde, ileriki yıllarda ortaya çıkabilecek elektrik talebi de karşılanmış olacak. Yılsonundan önce tamamlanacak yatırımla ayrıca 760 aydınlatma direği dikilerek bu mahallelerdeki cadde ve sokaklar aydınlatılacak.

Çalışmalarımıza devam ediyoruz
Devteşti ve Süleymaniye mahallelerinde toplamda 21 bin aboneyi olumlu biçimde etkileyecek yatırım çalışmalarını yerinde inceleyen Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, “Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.
Devam eden yatırımlarla ilgili görevlilerden bilgi alan Obut, “Yatırımlarımız, abonelerimizin kaliteli ve kesintisiz enerji talebine cevap verebilecek nitelikte. Güçlü bir elektrik şebekesi için başlattığımız yatırımlar tamamlanmak üzere. Hedefimiz yıl sonundan önce bu yatırımları tamamlayarak müşteri memnuniyetini bir adım daha ileri taşımak” diye konuştu.
Obut, yatırımların belirlenen stratejik hedefler ve planlamalar doğrultusunda sürdüğüne de dikkat çekti.

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ