• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,46% 0,13
  • EURO

    49,18% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5670,59% 0,64
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,00

Dicle TOKİ sakinleri bin bir sıkıntıyla boğuşuyor

26 Kasım 2025, Çarşamba 13:12
26 Kasım 2025, Çarşamba 13:12
Dicle TOKİ sakinleri bin bir sıkıntıyla boğuşuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde yapılan TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlar, başta ulaşım ve aydınlatma olmak üzere birçok sorunla baş başa bırakıldıkları gibi kurumların ilgisizliğinden şikayetçi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde yapımı tamamlanan TOKİ konutları ilçe merkezine uzak olmakla beraber bin bir sorun ve sıkıntıyla baş başa bırakılmış durumda.

TOKİ sakinleri, başta öğrenci ve site sakinlerinin ulaşım sorunu olmak üzere çevre düzenlemesi, su ve alt yapı sorunlarının olduğunu dile getirerek sıkıntıların giderilmesine yönelik ilgili kurumlarla görüştüklerinde hiçbirinin sorunu üstlenmediğini, her birinin sorumluluğu başka kuruma yüklediğini ve sonuçta mağdur olanın kendilerinin olduğunu ifade etti.

Ali Göçtürk

"Burada yol, elektrik ve öğrenciler ile site sakinlerinin servis-ulaşım sorunu var"

Söz konusu sorun ve sıkıntılara ilişkin şikayetlerin kendileriyle paylaşıldığını kaydeden HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ali Göçtürk, problemleri şu ifadeler ile özetledi:

"Şimdiye kadar TOKİ'de oturan sakinlerimizden tarafımıza birçok şikâyet geldi. Bu şikayetleri yaklaşık 2-3 ay önce yine medya aracılığıyla paylaştık. Burada özellikle yol, elektrik ve öğrenciler ile site sakinlerinin servis-ulaşım sorunu var. Buradaki elektrik direkleri TOKİ tarafından yapılmasına rağmen yerel yönetimin ışıklandırma ile ilgili tabiri caizse topu Dicle Elektrik'e, Dicle Elektrik de belediyeye atıyor. Burada mağdur olan halk oluyor. Akşam saatlerinde burası zifiri karanlık oluyor, insanlarımız gidip gelmekte çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu şikayetleri gelip bizlerle paylaşıyorlar. Biz de bu konuda elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu konuda ilgili makamların bir an önce söz konusu sorunları gidermelerini istiyoruz ve ne yapılması gerekiyorsa yetkililerden bekliyoruz."

Göçtürk, "Halk, onlardan fazla bir şey istemiyor. Nihayetinde yol yapılmış, direkler dikilmiş ama aydınlatma problemi var. Bu problemden kaynaklı olarak ilçe merkezine uzak olan bu yerleşkede insanlar mağduriyet yaşıyor. Bu mağduriyetlerin giderilmesi idarecilerin sorumluluğundadır. Bu sorumluluklarını yerine getirmelerini halkımız adına talep ediyor ve takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Resul Altay

"Çimler ve ağaçlar kurudu"

Site sakini Resul Altay, logarlardaki arıtma sisteminin çalışmaması nedeniyle ağır kokuların yayıldığını belirterek, "Logarların arıtması faaliyette olmadığı için çok kötü, pis kokular geliyor. Aileler kötü kokudan dolayı dışarı çıkamıyor. Kötü koku ve oluşan pislikten dolayı sivrisinekler de çok fazla; çocuklarımızı ısırınca hastalık yapıyor. Aydınlatmalarımız da çok sıkıntılı. Konuyla ilgili geçenlerde kaymakam beylerle görüştüm, bize yapılacağına dair söz verildi. Ağaçlar ve çimlerimiz susuzluktan ve bakımsızlıktan kurudu. Tam çim ve ağaç ekim zamanıdır; müteahhide çağrıda bulunuyoruz, bir an önce ağaçları ve çimleri eksinler. Suyumuz da eksik. Yetkililerle konuştuk, ‘Sondaj niye vurulmuyor?’ diye sorduk; bize, 'projede yok' diyorlar. Sadece şebeke suyuyla bu ağaçlar ve çimler sulanamaz. Bir daha kurumaması için yeterli miktarda su olmalı." dedi.

Ömer Aydemir

"Öğrenciler ve vatandaşlar için ulaşım sağlanmalı"

Bir diğer site sakini Ömer Aydemir ise site içerisindeki fiziki eksikliklerden şikâyet ederek, "Bir site sakini olarak var olan eksikliklerimizin bir an evvel giderilmesi lazım. Ulaşım, yol, servis, park ve peyzaj gibi eksikliklerimiz mevcut. Binaların tamiratları var. Burada bulunan öğrenciler ve ilçe merkezine gitmek isteyen vatandaşlar için mutlaka bir ulaşımın olması gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İran’da hava kirliliği ve grip salgını sebebiyle 18 eyalette eğitim uzaktan yapılıyor

Dicle TOKİ sakinleri bin bir sıkıntıyla boğuşuyor

HAMAS: Batı Şeria’daki saldırılar, işgalin ilhak ve tasfiye politikasının parçası

Prof. Dr. Cihan Meral'dan çocuklarda bağışıklığı güçlendirmenin 4 altın kuralı

Bursa’da 56 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

BM: Gazze’nin inşası için 70 milyar dolara ihtiyaç var

Bakan Güler: 2026 bütçemiz, Türkiye’nin savunma kararlılığının somut yansımasıdır

"El sanatlarımız Gaziantep'in kimliğidir"

Rusya, uzaktan yönlendirilebilen "biyo-drone" güvercinler geliştirdi

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan 2 şüpheli yakalandı

Türkiye’den dünyaya açılan bilim mirası: ABC algoritması 20 yıldır kullanımda

Gaziantep'te 37 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Bilim insanları organların donarak saklanmasında yeni yöntem geliştirdi

Öğretmen araçtan indi, otomobil çocukla birlikte uçuruma yuvarlandı

Sivas’ta göçük altında kalan madenciyi arama çalışmaları 10. günde

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Bingöl’de 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Gazze’de acının ve çaresizliğin fotoğrafı

ChatGPT’de güncelleme: Metin ve ses artık aynı sohbette kullanılabiliyor

TUS 2. dönem ek yerleştirme sonuçları açıklandı

İşgal rejimi Batı Şeria’da geniş çaplı saldırı başlattı

Edirne ve Kırklareli’nde düzensiz göçmen operasyonu: 17 kişi yakalandı

Araştırma: Evrenin yüzde 27’sini oluşturan karanlık maddenin ilk işareti tespit edilmiş olabilir

Adana’da DAİŞ operasyonu: 12 gözaltı

İngiltere’de 2 bin 400’e yakın mülteci ve insan kaçakçılığı mağduru çocuk, bakım altındayken kayboldu

Şanlıurfa’da 54 kavşağa UPS sistemi kuruldu

İstanbul’da 355 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Brent petrol 62,04 dolardan işlem görüyor

Altında bir yılda yüzde 100 artış: Talep yatırıma kaydı

Bursa'da sosyal medyadaki hız ihlali üzerine tespit edilen sürücü yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran’da hava kirliliği ve grip salgını sebebiyle 18 eyalette eğitim uzaktan yapılıyor

Dicle TOKİ sakinleri bin bir sıkıntıyla boğuşuyor

HAMAS: Batı Şeria’daki saldırılar, işgalin ilhak ve tasfiye politikasının parçası

Prof. Dr. Cihan Meral'dan çocuklarda bağışıklığı güçlendirmenin 4 altın kuralı

Bursa’da 56 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

BM: Gazze’nin inşası için 70 milyar dolara ihtiyaç var

Bakan Güler: 2026 bütçemiz, Türkiye’nin savunma kararlılığının somut yansımasıdır