• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Dicle Üniversitesi Öğrencileri: Gazze'nin gençleri bombaların altında sabahı sabah etti

27 Eylül 2024, Cuma 15:56
27 Eylül 2024, Cuma 15:56
Dicle Üniversitesi Öğrencileri: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber Gazze'deki okul çağındaki öğrencilerin durumuna dikkat çeken Dicle Üniversitesi Öğrencileri, düzenledikleri basın açıklamasında Gazze'nin yapılan kınama mesajlarıyla değil, ancak cihad ile işgal rejiminin

Dicle Üniversitesi Öğrencileri, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek ve tam bir yıldır devam eden direnişe desteklerini belirtmek üzere basın açıklaması düzenledi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde düzenlenen basın açıklamasını İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Enes Tükenmez okudu.

7 Ekim'den bu yana Aksa Tufanı Operasyonunun üzerinden bir sene geçtiğini hatırlatan Tükenmez, "Hiçbir ölçü ve sınır gözetilmeksizin evler, camiler, hastaneler, istisnasız heryer bombalanıyor. Gasıp Yahudi varlığı israilin mezalimi, güçlü orduların bakışları arasında en şiddetli şekilde devam etti. Dünya’nın bütün şehirlerini yeni eğitim öğretim döneminin heyecanı sarmışken Gazze'nin gençleri bombaların altında sabahı sabah etti. Artık Gazze'nin gecelerini dolunaylar değil fosfor bombaları aydınlatır oldu." dedi.

"Gazze yapılan kınama mesajlarıyla asla kurtulamaz"

Tükenmez, "7 Ekim’den bugüne kadar Gazze halkının maruz kaldıkları yeni bir katliam, işkence ve vahşete tanık oluyoruz. Uygulanan abluka nedeniyle açlık ve kıtlık Gazze’de hayatın normali haline geldi ve daha nice nice zulümler sırf Rabbimiz Allah’tır diyerek küresel işgalcilere direndikleri için Gazze halkına reva görülüyor." ifadelerini kullandı.

Peygamberlerin ayak izlerini taşıyan mübarek topraklarda, mabedlerde görülen kanın Müslüman kanı olduğunu vurgulayan Tükenmez, Müslümanların kanları oluk oluk toprağa akıyorken milyonlarca nefere sahip, güçlü tanklara tüfeklere ve uçaklara sahip Müslüman orduların kışlalarında yatmasının asla kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek bir İslam toprağına kafirlerin fiili işgalinin söz konusu olması durumunda yapılacak tek şeyin cihad olduğunu söyledi.

Tükenmez, "Gazze; yapılan insani yardımlarla, içi boş hamasi sloganların atıldığı mitinglerle, İslam İşbirliği Teşkilatının kınama mesajlarıyla, Birleşmiş Milletlere havale edilerek Amerikan’ın iki devletli çözümü ile asla kurtulamaz. Gazze; ancak Allah'a iman etmiş yiğit bir lider, cesur bir komutanın seferiyle kurtulabilir." şeklinde konuştu.

"Evladını yitirmiş anaların çığlıkları saray duvarlarınızı aşmadı mı?"

Ümmetin yöneticilerine de seslenen Tükenmez, şu ifadelere yer verdi:

"7 Ekim’den bugüne kadar geçen sürede, ölen ve yaralanan on binlerce insanın, yuvasız kalmış binlerce çocuğun ve namusuna el uzatılmış yüzlerce kadının feryadı size ulaşmadı mı? Evladını yitirmiş anaların çığlıkları saray duvarlarınızı aşmadı mı? 57 ülke lideri olarak bir araya geldiniz de milyonlarca askerlerden oluşan orduları harekete geçirmek hiçbirinizin aklına gelmedi mi?"

Tükenmez, "Sizler, Gazze mezalimi şiddetle devam ederken israille ticarete devam etmekten ve gemiler göndermekten geri durmadınız. israilin işgaline ve Müslümanlara karşı yürüttüğü savaşa kuvvet verecek lojistik desteği, onca tepkiye rağmen sürdürmeye devam ettiniz. Öyle ki israile maddi destek alenen sağlanır ve ticaret ayan beyan devam ederken, 'Biz Gazze'deyiz, onlara el altından destek sağlıyoruz' algısını da medya aracılığıyla bu halka yutturmaya çalıştınız. Artık Allah'a, Rasulü'ne ve Müslümanlara karşı işlediğiniz cürümler ayyuka çıkmıştır. Hesabınızı ise gözlerin korkudan dehşete kapılacağı gün Allah-u Teala görecektir. Hiç kuşku yok ki ay yarılmış ve o gün yaklaşmıştır." diye belirtti.

Basın açıklaması, Filistinli bir öğrencinin yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Sahaf Başçı: Okuma biçimi değişti ama kitap hâlâ en doğru yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı