• BIST 100

    11094,46%-1,12
  • DOLAR

    41,60% 0,10
  • EURO

    49,01% 0,46
  • GRAM ALTIN

    5187,03% 0,42
  • Ç. ALTIN

    8509,68% 0,10

Dicle Üniversitesinde Gazze ve Şehadet programı düzenlendi

28 Şubat 2025, Cuma 19:04
28 Şubat 2025, Cuma 19:04
Dicle Üniversitesinde Gazze ve Şehadet programı düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şubat ayı şehadet ayı olması münasebetiyle Bilge Gençlik Kulübü tarafından Dicle Üniversitesinde "Şubat Ayı Şehadet Ayı" temasıyla Gazze ve Şehadet programı gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program İbrahim Çelebi'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bağcı ve Bilge Gençlik Kulübü Başkanı Yakup Dinç'in selamlama konuşmalarıyla devam eden programda Özlem Ajans ilahi ses sanatçıları Gazze ve Şehadete ithafen bestelenen ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır'dan Gazze'ye giderek sağlık alanında çalışmalara katılan Çocuk Cerrahisi Op. Dr. Tamer Kamacı günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

"Şehadete giden yol göz yaşından geçer."

Gazze'de şahit olduğu anlar üzerinden şehadeti anlatan Kamacı, şehadet yolunu "Şehadete giden yol göz yaşından geçer" ifadesiyle özetledi.

Başta Gazze şehitleri başta olmak üzere, şehadetlerin insanlığın uyanmasına vesile olduğunu ifade Kamacı, "Şehitler Allah'ın en sevdiği kullarıdır. Şehitlerin ortak özeliği, hangi birine sorsanız 'bu kadar mücadele, bu kadar fedakârlık niçin? Diyecekler ki, 'Rabbim çok merhametlidir bunu sizin de bilmenizi ve farkınıza varmanızı istedik.' Bütün kutsal değerler için savaş ve mücadele kutsaldır, onların uğruda ölmek şehadettir. Bütün bu şehitler ve şehadet olayları bizim gibi uyuyanların uyanması içindir. Gazze ve dünyanın farklı yerlerinde şehit olanların istiyorlar ki tüm insanlık Rabbini tanısın ve onu bilsin. Çünkü Allah'a yaklaşımının verdiği tat o kadar güzeldir ki dünyada kazandıklarınızın hiçbiri size o tadı ve hazzı vermez. Şehitler o tadı alan insanlardan ortaya çıkıyor." dedi.

Kamacı, "Önce insanın içinde şehadet arzusu ve isteğinin oluşması lazım. Birilerinin şehit oluşunu ve mücadelesini gördüğünde keşke bende şehit olsaydım demeli. O arzu ve istek olduktan sonra şahadet süreci başlıyor. Şehitliği anlatmak benim boyumu aşar ama büyüklerin sözlerini anlatmak ancak bana düşüyor. Kısacası, büyüklerimizin dediği gibi, şehit olmak için, şehit gibi yaşamak lazım." diye belirtti.

"Şehadete ulaşmak için nefsimizin dikenli tellerini kırmalıyız"

"Kişi eğer gecenin bir yarısı herkes uyuduğunda kalkıp Rabbinin huzurunda belini bükemiyorsa, o gün gündüz uyandığında zalimlerin karşısında dik duramayacaktır." diyen Kamacı, son olarak şunları söyledi:

"Hazreti Ali'nin bir söz var, 'Geceleri arif olmayan gündüz aslan olamaz.' Düşmanın dikenli tellerini kırmak isteyen kişi önce kendi dikeninin tellerini kırmalıdır. Kendi nefsinin dikenli tellerini kıramayan bu şehadet yoluna giremez. 'Şahadettin kırk bin derecesi vardır' derler. Şehit mi olmak istiyorsunuz? Önce etrafınıza bir bakın bakalım. Evde eşiniz, çocuklarınız, kapıda komşunuz, akrabalarınız ve çalışma arkadaşlarınız acaba sizden razılar mı? Acaba sizin için canınızı verebilecek kadar sizi seviyorlar mı? Eğer cevabınız 'Evet' ise siz artık şehadet yoluna girmişsinizdir. Bundan sonra şehit olabilirsiniz ama bu cevap 'Hayır' ise daha siz o yola çıkamamışsınız. Şehadet öyle yüzsek ve yüce bir mertebe ki onunda içinde mertebeleri var. Ulaşılması hiçte kolay bir mevki değildir. Ancak ona ulaşabilmek için çok istemek lazım."

Program yapılan tiyatro gösterimi ile sona erdi. (İLKHA)

Batmanlı Dama ekibi Mardin’de kupa aldı

Siyonist rejim Ramallah'ta 35 dönüm Filistin toprağına el koydu

Batman'da çöp kamyonlarının atık suları tehlike oluşturuyor

Bulutçeker Mahallesine belediyeden dezavantaj muamelesi

Bakan Şimşek: İhracatta artış sürüyor, cari denge sürdürülebilir seviyede

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa KOSGEB desteği hatırlatması

Gazze'de sabahtan bu yana 20 şehit

Gazze'de sağlık çalışanları ölüm tehlikesine rağmen görev başında

Siyonist rejimin hazırladığı idam yasası "soykırımın yeni bir aşaması"

Bingöl’de STK’lardan Sumud Filosu’na destek

Freni patlayan hafriyat kamyonu 15 araca çarptı: 5 yaralı

Gazze’de yeni aşama: Siyonist rejimden resmî tecrit ve zorla göç planı

Beslediği kanatlı hayvanlarla kurduğu sıcak bağ tebessüm ettiriyor

HÜDA PAR Aile Başkanlığı’ndan Dünya Çocuk Günü'nde Gazze mesajı

Siyonist işgalciler Yahudi bayramını bahane ederek Mescid-i Aksa’ya girdi

Dışişleri Bakanlığı: Teknelerdeki vatandaşlarımızın durumu yakından takip ediliyor

Pakistan Başbakanı Şerif'ten Sumud Filosu'na yapılan saldırıya tepki

AB'den Drone Duvarı ve Gözetleme Projesi'ne destek: Ukrayna Avrupa’nın güvenlik garantisi

Güney Lübnan'da siyonist saldırı: 2 şehit

Bakan Bolat: Eylül’de 22,6 milyar dolarlık ihracatla tarihi rekor

Filipinler'deki 6,9 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 72'ye yükseldi

Müftü Uzun: Camiler, Peygamberimizin bizlere kutsal emanetidir

Gazze'de bu sabah 13 kişi şehit düştü

Gazze'de siyonist saldırılar 727'nci gününde

İşgalciler, 40'tan fazla "Sumud" teknesine el koydu

Fas'ta 5'inci gününde devam eden "Z Kuşağı" protestolarında 2 ölü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 9 ayda yüzde 9,15 büyüdü

Uzmanlar: Kış gelmeden önce kombi bakımınızı ihmal etmeyin

Bazı gemiler Gazze karasularına ulaştı

Siyonist rejim, Türkiye'yi "Barak MX" ile kuşatma planını hayata geçirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batmanlı Dama ekibi Mardin’de kupa aldı

Siyonist rejim Ramallah'ta 35 dönüm Filistin toprağına el koydu

Batman'da çöp kamyonlarının atık suları tehlike oluşturuyor

Bulutçeker Mahallesine belediyeden dezavantaj muamelesi

Bakan Şimşek: İhracatta artış sürüyor, cari denge sürdürülebilir seviyede

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa KOSGEB desteği hatırlatması

Gazze'de sabahtan bu yana 20 şehit