• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,06
  • EURO

    40,95% 0,00
  • GRAM ALTIN

    3807,60% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Dicle Üniversitesinin doğal afet odaklı projeleri kabul edildi

GÜNDEM 9.03.2023 15:40:09 0
Dicle Üniversitesinin doğal afet odaklı projeleri kabul edildi

Dicle Üniversitesinin doğal afet odaklı projeleri kabul edildi

Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesinin TÜBİTAK 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışmaları Acil Destek Programı’na sunduğu üç proje kabul edildi.
Dicle Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Felat Dursun’un 'Pazarcık ve Elbistan Depremlerinin Etkilediği Bazı Tarihi Yapıların Hasar Tespiti' başlıklı projesi çerçevesinde, farklı üniversitelerdeki uzmanlardan oluşan proje ekibi ile birlikte yaşanan depremler sonrası Hatay, Gaziantep, Malatya ve Diyarbakır illerinde hasar gören ve yıkılan tarihi yapıların tespiti ve yıkım nedenleri konularında incelemeler yaptığı belirtildi.
Açıklamada; Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Öncü’nün yapacağı saha çalışmalarının; Diyarbakır, Elazığ, Malatya ve Adıyaman illerindeki yapı stokunun değerlendirilmesi amacıyla yürütülmesinin hedeflenmekte olduğu, bu amaçla depremden etkilenen dört il için şehir merkezlerinde bulunan yığma ve betonarme binaların hasar durumlarının değerlendirileceği ve incelenen bölgelerdeki jeoteknik bulguların gözlemleneceği ifade edildi.
'Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Dalkılıç tarafından sunulan proje ile Şanlıurfa ve Diyarbakır’da kırsal yerleşim bölgelerinde yer alan geleneksel yapıların Kahramanmaraş depremleri sonrası hasar durumlarının tespiti yapılacaktır' denilen açıklamada, 'Bu proje çerçevesinde ayrıca bu illerde geleneksel yapı yoğunluğunun fazla olduğu kırsal yerleşimlerin depremler sonrası hasar durumlarının tespit edilmesi, yapılardaki hasar türlerinin belirlenmesi, depremler öncesi/sonrası durumlarının karşılaştırılarak değerlendirilmesi ve elde edilen veriler doğrultusunda bu yapıların korunması için önerilerin geliştirilmesi amaçlanıyor. ‘TÜBİTAK 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışmaları Acil Destek Programı’ dahilinde saha çalışması yapan öğretim üyelerimizin elde edecekleri bilimsel sonuçlar ilgili kurumlarla paylaşılacak' ifadelerine yer verildi.

Batman Belediyesi huzurlu bir bayram için sahadaydı

Doğal gazda kademeli tarife dönemi başlıyor

Altın rekor kırmaya devam ediyor

Mola veren yolcuların bayramı kutlandı

Bayramın 1. günü 70 binin üzerinde ücretsiz yolcu taşındı

Vali Canalp, Batmanlılarla bayramlaştı

Gazze’de tüm fırınlar kapandı: Un ve yakıt stoku tükendi

LGS başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Bakan Bolat'tan boykot açıklaması: Maddi kaybı olanlar tazminat davası açabilir

Yahudi çeteler Filistinli köylülere saldırdı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ