• BIST 100

    9237,78%-0,74
  • DOLAR

    38,44% 0,01
  • EURO

    43,94% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4089,10% -1,04
  • Ç. ALTIN

    6608,12% 0,28

Dicle’de hasar tespit çalışmaları tamamlandı, itiraz süreci başladı

GÜNDEM 28.03.2023 15:15:03 0
Dicle’de hasar tespit çalışmaları tamamlandı, itiraz süreci başladı

Dicle’de hasar tespit çalışmaları tamamlandı, itiraz süreci başladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sonrası Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde de hasar tespit çalışmaları tamamlandı, itiraz süreci 24 Mart tarihinde başladı.
Dicle ilçesi genelinde hasar tespit çalışmalarının 24 Mart’ta tamamlanmasının ardından mahalle muhtarlıklarına askı ilanı çıktı ve itiraz süreci 24 Mart’ta başladı. Hasar tespit sonuçlarına itirazlar, 30 (otuz) gün boyunca e-Devlet üzerinden itiraz başvurusunda bulunabilecek. Hasar tespit sonuçlarının mahalle muhtarlıklarında ilan edilmesinin ardından 1 aylık itiraz süresi bulunuyor. Yapılan itiraz başvuruları doğrultusunda yeniden hasar tespiti yapılarak sonuçlar kesinleşecek.
Vatandaşlar, e-Devlet adresi üzerinden bilgileri ile sorgulama yaparak hasar durumlarını öğrenebilirler. Hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı ve acil yıkılacak binaların tanımına yönelik bilgiler şöyle; hasarsız binalar deprem nedeniyle herhangi bir hasar meydana gelmeyen binadır. (Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez.) Binanın kullanılmasında bir sakınca yoktur.
Az hasarlı binalar, deprem nedeniyle binanın boyasında, sıvalarında ve duvarlarında oluşan ince çatlaklar ile duvarlardan düşen sıvaların olduğu binalardır. (Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez) Binanın kullanılmasında bir sakınca yoktur.
Orta hasarlı binalar, deprem nedeniyle binanın duvarlarındaki yarıklar ile taşıyıcı elemanlardaki ince çatlakların olduğu binalardır. Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez. 'Orta' hasarlı yapıda taşıma gücündeki azalma giderilmeden (yapı onarılmadan) ya da güçlendirilmeden yapı kullanılmamalıdır. Eşyaların tahliyesi gerçekleştirilebilir.
Ağır hasarlı binalar ise, deprem nedeniyle binanın taşıyıcı elemanlarındaki geniş ve yaygın kesme kırılmalarının, ayrılmaların olduğu binalardır. 'Ağır' hasarlı yapıların onarılmaz taşıma gücü kaybı ve geri (dayanım ve ekonomik açısından) alınamaz hasarları olan binalar olarak tanımlanır.
Acil yıkılacak binalarda da, deprem nedeniyle binanın taşıyıcı elamanlarının büyük oranda kalıcı yer değiştirerek kısmen veya tamamen yıkıldığı binalardır. Hiçbir şekilde kullanılması mümkün olmayan bu binaların içine girilemez ve eşyaların tahliyesi gerçekleştirilemez olarak belirlenmiş.

Bakan Işıkhan: Dünya krizlerle sarsılırken istihdamda rekorlar kırdık

Prof. Dr. Tarhan: Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor!

Bakanlar Memişoğlu ve Kurum, ortak çalışma alanlarını görüştü

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı’dan “Covid Yasası” açıklaması: Yargı Paketine alınmazsa Genel Kurul’a sunacağız

Kurumlar vergisi beyanname süresi uzatıldı

Malatya'da hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi

Siirt'te köylere hizmet götürme birliği encümen seçimi yapıldı

Malatya'da suç örgütü operasyonunda tutuklama sayısı 47'ye çıktı

Araç refüje çarptı: Bir yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İtalya ile savunma sanayii alanındaki iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz

Antalya'da bazı aktivistler Gazze'de askerlik yapmak için şubeye başvurdu

İspanya'da büyük elektrik kesintisi en az beş kişinin ölümüne neden oldu

İstanbullular: Ümmetin kurtuluşu, Peygamberimizin izinden gitmekle mümkündür

Atış eğitimi esnasında bir asker hayatını kaybetti

Adana Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan gençler: Peygamber sevdasını haykırmaya geldik

Ensarullah: ABD'nin saldırıları Kızıldeniz'deki operasyonlarımızı etkilemedi

Karanlıkta kalan aileye Mardin Umut Kervanı'ndan yardım eli

DEDAŞ Genel Müdürü Arvas: 17 dakikada bir TOGG fiyatına denk gelen bir kaçak kullanım yaşanıyor

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ozon tedavisi dönemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı

İstanbul'dan İlk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Üniversiteler arası hafızlık yarışmasının bölge finali Diyarbakır'da gerçekleşti

AYM’den hekim disiplin cezalarına iptal

Karkamış Kaymakamlığı'ndan ölen gümrük çalışanı hakkında açıklama

Gaziantep'te hırsızlık suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Adana’dan net mesaj: Karnaval yerine Mevlid-i Nebi

Yağma suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Batman’da seralarda salatalık hasadı başladı

Gazze’de eğitim katliamı: 14 bin 784 öğrenci şehit edildi, 111 okul ve 60 üniversite binası yok edildi

Çin’de restoran yangınında 22 kişi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ