Tarih: 11.02.2025 22:17

DİKA 2025 Yılı Yönetim Kurulu Toplantısı Mardin’de Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) 2025 Yılı Yönetim Kurulu Toplantısı, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Batman Valisi Ekrem Canalp, Şırnak Valisi Birol Ekici, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Batman TSO Başkanı Abdulkadir Demir, Mardin TSO Başkanı Hatip Çelik, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, Şırnak İl Genel Meclis Başkanı Galip Külter ve DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç katılım sağladı.

DİKA’nın 2024 Faaliyetleri ve 2025 Planları Masaya Yatırıldı

Toplantıda, DİKA’nın 2024 yılı Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu üyelerine sunuldu ve 2024 yılı Bütçe Gerçekleşmeleri ile Faaliyet Raporu onaylandı. Ajansın 2025 yılı bütçesi hakkında da kurul üyelerine detaylı bir bilgilendirme yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan 2024-2028 Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi (BGUS) ve 2024-2028 TRC3 Bölge Planıhakkında Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verildi.

Yeni Projeler Kurul Tarafından Onaylandı
2024 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başarılı bulunan projeler kurul tarafından onaylanırken, 2025 Yılı Fizibilite Desteği Programı’nın genel çerçevesi de belirlenerek ilan edilmek üzere kurulun onayına sunuldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından DİKA’ya gönderilen “Mali Yönetim Yeterlilik Raporu” hakkında da kurul üyeleri bilgilendirildi.

Siirt Asfalt Plent Tesisi GES ve Mil Kumu Geri Dönüşüm Güdümlü Projesiile Batman İmalat Sanayi Hızlandırma Kampüsü Güdümlü Projesi hakkında bilgi formları kurul üyelerine sunuldu. Ayrıca, Mardin ve Şırnak illerinde geliştirme süreci devam eden güdümlü projeler de görüşülerekdeğerlendirmeye alındı.

Toplantı, bölgenin kalkınmasına yönelik yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi ve 2025 yılı stratejilerinin belirlenmesiyle sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —