-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Direnişinin şehid liderleri için gıyabi cenaze namazı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Filistin direnişinin sembol isimlerinden olan Ebu Ubeyde ve Kassam Tugayları'nın diğer şehid liderleri için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu, HAMAS'ın çağrısı üzerine Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde ve direnişin diğer şehid liderleri için gıyabi cenaze namazı düzenlendi.

Cuma namazının ardından Fatih Camii'nde gerçekleştirilen programa; Filistin Âlimler Birliği, İTTİHADUL Ulema ve HÜDA PAR da destek verdi.

Halktan çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Mehmet Eşin, "Büyük komutan, direnişin 21 yıllık sözcüsü olan Ebu Ubeyde'yi ve tüm şehitleri rahmetle anıyor, şehadetlerini tebrik ediyorum. Allah'u Teâlâ, bizleri de onların davasına sahip çıkmayı, şehitlerin yolunu takip etmeyi nasip etsin." dedi.

Mehmet Eşin
Eşin, "Gazze orada yalnız başına kaderine terk edilmiş durumda. Siyonizmin isteği oradaki kardeşlerimizin kaderleriyle baş başa bırakılması ve zulmün normalleşmesidir. Müslümanlar olarak; bu işgali, zulmü ve talanı normal görmemeli, meydanları boş bırakmamalıyız. Oradaki kardeşlerimizin sesi olmaya, yaşanan zulmü duyurmaya ve oradaki Müslümanların yardımına koşmalıyız. Bunun için üzerimize düşen görevler var. Allah resulü, 'Bir zulmü, kötülüğü gördüğünüzde onu elinizle düzeltin. Bunu yapamıyorsunuz dilinizle düzeltin. Bunu da yapamıyorsanız kalbinizle buğz edin' diye buyuruyor. Zaman zaman, 'Meydanlara çıktık da ne oldu?' diye soruluyor. Meydanlara çıkmak da mücadelenin bir parçasıdır. Karşımızdaki siyonist işgal rejimi sadece silahla gelmiyor. Ekonomi, basın, medya, sosyal medya ve her alanda Müslümanlara karşı savaşıyor, madden ve manen ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bu noktada bizim de çalışmalarımızdan, gayretlerimizden geri adım atmamalıyız. Meydanlara çıkacağız, haykıracağız, protesto edeceğiz. Basınımızla, medyamızla, sosyal medyamızla oradaki zulmü ifşa edeceğiz. Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu her zaman haykıracağız. Bunların yanında, en önemli mesellerden birisi de ekonomik boykottur. Boykot, bir aylık, bir yıllık değil sürekli olmalı. Ne olacak demeyin... Şu anda birçok firma ciddi manada ekonomik krizdedir. Tüm bunlarla birlikte bir Müslüman olarak yaşanan zulme karşı durmalıyız." diye konuştu.

Program, İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Nizamettin Yaçin'in kıldırdığı gıyabi cenaze namazı ve yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Yükleniyor







