Tarih: 15.08.2024 12:26

Diş Hekimliği Fakültesi Batman Üniversitesi Öğrencilerin Gözdesi Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2024-YKS Yerleştirme Sonuçları ile büyük bir başarıya imza atarak tüm kontenjanlarını doldurdu. Geçtiğimiz yıl ilk öğrencilerini kabul eden fakülte, bu yıl da öğrenci tercihlerinde yoğun ilgi görerek %100 doluluk oranına ulaştı.

Diş Hekimliği Fakültesi, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, ilk kez yer aldığı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda 30+1 (okul birinciliği kontenjanı) öğrenci kontenjanıyla dikkat çekmişti. 2024 yılında da aynı ilgiyle karşılanan fakülte, bu yılki yerleştirme sonuçlarında okul birinciliği kontenjanı dahil 31 öğrenci kabul etti. Ayrıca, fakültenin tüm devlet üniversiteleri diş hekimliği fakülteleri arasında sıralamasını da yükselttiği görüldü.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yaptığı açıklamada, 2021 yılında kurulan Diş Hekimliği Fakültesi'nin hızla büyüdüğünü ve önemli mesafeler katettiğini belirtti. "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kurulan Diş Hekimliği Fakültemiz, her geçen gün büyümesini sürdürmekte ve ruhsatlandırma ile tedavi hizmetlerini verme aşamasına gelmiş bulunmaktadır. 3 yıl gibi kısa bir sürede Fakülte ekibimizle yaptığımız yoğun ve istekli çalışmalarla çok mesafe katettik," dedi.

Rektör Demir, Diş Hekimliği Fakültesi’nin klinik hizmetlere başlamasının Batman Üniversitesi ve şehir için büyük bir kazanç olduğunu vurgulayarak, “Zengin akademik ve klinik tecrübeye sahip kadromuzla, donanımlı ve bilim dalının gerektirdiği nitelikte diş hekimleri yetiştirmek istiyoruz. Ayrıca, güncel tıbbi donanım eşliğinde başarılı bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Yapacağımız yeni projelerle Fakültemizin gelişimini sürdüreceğiz,” ifadelerini kullandı.

2024 YKS Yerleştirme sonuçlarına göre, Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne ilgi gösteren öğrencilere “Hoş geldiniz” diyen Prof. Dr. Demir, tüm öğrencilere başarılar diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —