• BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,20% 0,06
  • EURO

    51,06% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6940,76% -2,41
  • Ç. ALTIN

    11465,56% -1,02

DİSİDER, 2023 yılındaki gelişmeleri değerlendirdi

13 Ocak 2024, Cumartesi 11:50
13 Ocak 2024, Cumartesi 11:50
DİSİDER, 2023 yılındaki gelişmeleri değerlendirdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

DİSİDER, 2023 yılındaki gelişmeleri değerlendirdi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki dernek binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, 2023 yılında ülkede ve bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
DİSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, “Yeni yıl öncesi açıklanan yeni asgari ücretin çalışanlarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bu zor süreçte asgari ücrete yapılan artış çok kıymetli dolayısıyla çalışanları mağdur etmemek için gösterilen çabayı da takdir ediyoruz” dedi.
Çalışanların refah seviyelerinin yüksek olması ve kazançlarının artması yönünde işverenler olarak her daim yanlarında olacaklarını belirten Akbaş, “2023’ü acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle geride bıraktık. Geride bıraktığımız yıl sıradan bir yıl değildi maalesef. Acı olayların, üzüntülerin yaşandığı bir yıl olarak hatırlanacak bir yıldı. Yaşadığımız pek çok sıkıntılı günler oldu. Hiç kuşkusuz hafızalardan silinmeyecek olan 11 ilde etkisini gösteren asrın felaketi 6 Şubat depremi 2023 yılının en acı olayıydı. 2023 yılında yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak dileğiyle 2024 yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederek, herkese sağlıklı, mutlu yıllar dilerim. Bu vesile ile ülke olarak zorlu bir ekonomik süreç geçirmemize rağmen yeni yıl öncesi açıklanan yeni asgari ücretin çalışanlarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bu zor süreçte asgari ücrete yapılan artış çok kıymetli dolayısıyla çalışanları mağdur etmemek için gösterilen çabayı da takdir ediyoruz. Çalışanlarımızın refah seviyelerinin yüksek olması ve kazançlarının artması en büyük temennimizdir. Bu noktada biz işverenler olarak çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
İşveren kesimin yükünün azaltılması gerektiğini ifade eden Akbaş, “Bir diğer taraftan bakıldığı zaman asgari ücretin işveren kesiminde oluşturduğu bir maliyet söz konusu. Yaşanan artışın işverene maliyeti noktasında, işveren yükünün azaltılması gerektiğini ve bu konuda hükümetimizden destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu destek, biz sanayici ve üreticilerimiz için çok önemlidir. 2023 yılında sıkıntıların başında gelen yükselen ham madde ve enerji fiyatlarına bağlı olarak artan maliyetler üreticilerimizi zorlamaktadır. Ancak destek politikaları ile yatırımların teşvik edilmesi, büyüme potansiyelimizin artırılması, iş dünyasının rekabet gücünün güçlendirilmesi ve finansmana erişimin kolaylaştırılması için önemli adımların atılmasıyla birlikte ekonomideki 2024 zorlu virajının aşılabileceğine inanıyoruz. Özellikle enflasyonla mücadelede istediğimiz seviyede olmadığımızı ama alınan tedbirlerin kıymetli olduğunu belirterek atılan adımların 2024 yılında artarak devam etmesi halinde istenilen seviyeye gelineceğine inanıyoruz. Bu konuda tecrübeli bir hükümetimizin iş başında olması iş dünyası ve komuoyunun güvenini artırıyor ve artırdığı gibi yaşadığımız sıkıntıları da en kısa zamanda çözeceğini inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Yerel seçimlerde oy uğruna hiçbir siyasetçinin ülke ekonomisini sıkıntıya sokacak vaatlerde bulunmaması yönünde çağrıda bulunan Akbaş, şunları kaydetti:
“Ülkemizde Mart ayında yerel seçimler olacaktır, umut ediyoruz ki, ehliyet ve liyakat sahibi, milletimizin beklentilerine cevap verebilecek adayların yarışacağı ve sağduyunun hakim olacağı bir seçim olur. Yetkinliğin, liyakatin ve demokratik bir ortamda milletin beklentilerini karşılayabilme yeteneğinin ön planda tutulduğu yerel seçimlere yönelik umudu dile getirmek övgüye değerdir. Adil ve makul bir seçim süreci duygusu, herhangi bir toplumun refahı ve ilerlemesi için esastır. Bu çerçevede tüm siyasi partilere çağrımız; popülist söylemlerden ve oy uğruna ülke ekonomisini sıkıntıya sokacak vaatlerden uzak durmalarıdır. Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde tüm adaylara başarılar dileyerek, seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı

Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"

İran'da Dena müretteabatı ile Laricani için cenaze töreni düzenleniyor

Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi

HÜDA PAR: Bölge devletleri ABD askeri üslerini kapatmalıdır

BAMMED Başkanı Özcan: Bayramlar umudu büyütme zamanıdır

Vali Yavuz: Bayram süresince 2 bin 911 personel görev yapacak

Diyarbakır’da tatlıcılar yoğun mesai yapıyor

Gaziantep’te bayram öncesi gıda denetimleri arttı

AFAD’da değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

B personeli gibi arayan dolandırıcılara operasyon: 8 şüpheli tutuklandı

AFAD’dan afetlere karşı yeni rehber: YORA kitabı yayımlandı

DMM: "israile lojistik sağlanacağı" iddiaları dezenformasyon

Avukat Akşit: Süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun yeniden düzenlenmeli

73 ilde uyuşturucu operasyonu: 475 şüpheli tutuklandı

Uzmandan tavsiyeler: Bayramda sağlığınızı riske atmayın!

İçişleri Bakanlığından bayram öncesi trafik uyarısı

Pastanelerde gece gündüz bayram yoğunluğu mesaisi

Malatya'da spor salonunda çıkan yangın paniğe neden oldu

Bayram öncesi otogarda beklenen yoğunluk oluşmadı

Orta Doğu'da Savaşın 19. Günü

Mardin'de tatlı bayram telaşı esnafın yüzünü güldürüyor

Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü Diyarbakır'da kutlandı

MSB: Uluslararası toplumun sorumluluğunu yerine getirmesi çağrımızı yineliyoruz

Malatya'da 750 gramın altında doğan üç prematüre bebek sağlığına kavuştu

Ticaret Bakanlığı sahte ilan ve dolandırıcılığa karşı EİDS ile önlem alıyor

İncirlik Üssü'ne ikinci Patriot sistemi konuşlandırılıyor

Umut Kervanı Tarsus, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu

Bayramda sağlıklı beslenme için uzmanından kritik uyarılar

Malatya'da gıda güvenliği için denetimler yoğunlaştı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı

Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"

İran'da Dena müretteabatı ile Laricani için cenaze töreni düzenleniyor

Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi

HÜDA PAR: Bölge devletleri ABD askeri üslerini kapatmalıdır

BAMMED Başkanı Özcan: Bayramlar umudu büyütme zamanıdır

Vali Yavuz: Bayram süresince 2 bin 911 personel görev yapacak