• BIST 100

    14765,59%0,37
  • DOLAR

    43,14% 0,25
  • EURO

    50,30% 0,10
  • GRAM ALTIN

    6195,98% 0,03
  • Ç. ALTIN

    10070,24% 0,00

DİSİDER’den, Filistin-İsrail savaşına ’Barış’ çağrısı

16 Ekim 2023, Pazartesi 12:10
16 Ekim 2023, Pazartesi 12:10
DİSİDER’den, Filistin-İsrail savaşına ’Barış’ çağrısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

DİSİDER’den, Filistin-İsrail savaşına ’Barış’ çağrısı

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, ”İsrail’in bu çatışmaları bahane gösterip, Gazze’yi yoğun bombardımana tabi tutarak ve orantısız güç kullanmasını şiddetle kınıyoruz” dedi.
Filistin ve İsrail arasında yaşanan çatışmalar günden güne büyürken DİSİDER yönetimi ’Barış’ çağrısından bulundu. Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalardan ötürü çok sayıda can kaybının olmasıyla küresel vicdanın derinden yaralandığını dile getiren DİSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, “Filistin ve İsrail arasında yaşanan çatışmalardan dolayı çok sayıda sivil can kaybının yaşanması ve bölgede barış ve güvenliğin bozulması küresel vicdanı derinden yaralamaktadır. İsrail’in bu çatışmaları bahane göstererek, Gazze’yi yoğun bombardımana tabi tutarak ve orantısız güç kullanmasını şiddetle kınıyoruz. Gazze’de ağır bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Milyonlarca insanın temel gıda, su, ilaç tıbbi gereçler, akaryakıt ve enerji kaynaklarına erişimini engelleyerek, bölge adeta ablukaya alınarak milyonlarca insanın yurdundan koparılması, binlerce sivilin katledilmesi ve yüzlerce yerleşim yerinin hedef gözetmeksizin tahrip edilmesi ve olağanüstü önlemlerin alınması vicdansızlık ve utanç vericidir” diye konuştu.
Dünyadaki ülkelerin artık savaşları gündemlerinden çıkarması gerektiğine vurgu yapan Akbaş, “Üstünlük sağlamak silahlarla değil, birbirlerine tahammül ederek, uzlaşı kültürüyle sorunları çözmeli. Din, dil ve ırk ayrımcılığından uzak durmalı, gelecek nesillere barış ve güven içinde yaşamalarını sağlamak için çaba harcamalıdırlar. Bu vesileyle; küresel güç haline gelen ülkelere seslenmek istiyoruz. Ortadoğu’dan ellerini çekmeye, adaletli ve vicdanlı olmaya davet ediyoruz. Gücünüzü, güçsüzler üzerinden, silahlarınızı da erkek, kadın ve çocukları öldürerek denemekten vazgeçiniz. ‘Unutmayalım ki tarih her zaman iyileri yazar.’ İş dünyası olarak Allah’ın insanlara bahşettiği yaşam hakkının elinden alınarak, ayırım yapmaksızın hangi din ve milletten olursa olsun bir kişinin dahi ölmesini istemiyoruz. Çünkü dinimiz, dilimiz, ırkımız ve gözlerimizin rengi faklı olsa da gözyaşlarımızın rengi aynıdır” şeklinde konuştu.
Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası kuruluşların ve küresel aktörlerin savaşa sessiz kalmaması yönünde çağrıda bulunan Akbaş, “Başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere, tüm uluslararası kuruluşların ve küresel aktörlerin bu savaşa sessiz kalmamalarını, sivil katliamları ve çatışmaların acilen durdurulmasını, insani yardım koridorunun açılmasını sağlamak ve tarafları masaya çağırarak, diplomatik yöntemlerle adil bir biçimde çözüme kavuşturmak için büyük bir çaba içeresinde olmalıdırlar. Son olarak, dünyanın hiçbir coğrafyasında, çatışma, kan, gözyaşı, dul kadınlar, sakat insanlar, yetim çocuklar, gözü yaşlı analar ve tabutları artık görmek istemiyoruz. Savaşla değil, barış içerisinde hep birlikte yaşamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Trafik cezalarını artıran teklifte 4 madde kabul edildi

Trump’ın “100 milyar dolar” söylemi boş çıktı: Petrol devleri yatırımı ciddiye almıyor

Yemenli iş heyetinden HAKSİAD’a ziyaret

BESO Başkanı Çiftçi: Bizim sevdamız da, davamız da esnaftır

MEB, AGS ve ÖABT’nin sınav yapısını güncelledi

Bingöl Karlıova'da kar yağışı etkisini arttırıyor

İletişim Başkanı Duran'dan 'Yapay zeka' uyarısı!

Oto tamir ustası Anuk: Vaktinde yapılmayan bakımlar ciddi sorunlara yol açabilir

Trump’tan skandal plan: Grönland halkına para teklifiyle ayrılık kışkırtması

Uzmanlara göre hataları tekrarlamada sorun beynin savunma sistemi

Yasa dışı avcılığa 4 ilde 3 milyon 910 bin lira ceza

Fırtına Fransa'da 380 bin haneyi elektriksiz bıraktı

Türkiye-İngiltere müzakereleri şubatta yapılacak

Uluslararası Uzay Kongresi Antalya’da düzenlenecek

Millî Eğitim Akademisi başvuruları 20 Ocak’ta başlıyor

Bursa'da akademisyenler uykuya yardımcı "uyutan iplik" geliştiriyor

Batı Şeria'da Yahudi çetelerden yeni saldırı dalgası

Sanayi üretimi aylık ve yıllık bazda arttı

Diyarbakır'da tren belediye otobüsüne çarptı: Facianın eşiğinden dönüldü

Otomobil, durakta bekleyen otobüse çarptı: Bir yaralı

Rusya, Ukrayna'ya Oreşnik hipersonik füzesini fırlattı

UNRWA: Gazze'de yardım krizi derinleşiyor, yüz binlerin hayatı tehlikede

Gaziantep'te hijyen şartlarına uymayan bir işyerine ceza kesildi

Brent petrol 62,23 dolardan işlem görüyor

Trump’tan hukuku yok sayan sözler: Beni durduracak tek şey kendi ahlakım

En düşük emekli aylığı için düzenleme bugün Melis’e geliyor

Gaziantep'te ruhsatsız silah operasyonu

"Sarı hat"ta kaos mühendisliği: Çetelerle yönetim tutmadı

Gaziantep'te araması bulunan 2 kişi yakalandı

Ceylanpınar'da minik ellerden Gazze'ye anlamlı yardım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trafik cezalarını artıran teklifte 4 madde kabul edildi

Trump’ın “100 milyar dolar” söylemi boş çıktı: Petrol devleri yatırımı ciddiye almıyor

Yemenli iş heyetinden HAKSİAD’a ziyaret

BESO Başkanı Çiftçi: Bizim sevdamız da, davamız da esnaftır

MEB, AGS ve ÖABT’nin sınav yapısını güncelledi

Bingöl Karlıova'da kar yağışı etkisini arttırıyor

İletişim Başkanı Duran'dan 'Yapay zeka' uyarısı!