• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

DİSKİ’den su borcu olanlara yapılandırma

02 Haziran 2023, Cuma 10:05
02 Haziran 2023, Cuma 10:05
DİSKİ’den su borcu olanlara yapılandırma
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

DİSKİ’den su borcu olanlara yapılandırma

Diyarbakır Su ve Kanalizasayon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 31 Aralık 2022 öncesinde su faturası, gecikme faizi ve cezaları biriken abonelerin borçlarını yapılandırmaları için müracaatları almaya devam ediyor.
DİSKİ Genel Müdürlüğü, 09 Mart 2023 tarihli Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması Kanunu, Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle Diyarbakır’da su borcu olan vatandaşların bu düzenlemeden yararlanabilmesi için harekete geçti.

Son gün 30 Haziran
31 Aralık 2022 öncesinde su faturası borcu olup gecikme faizi ve cezaları biriken ve bu yeni fırsattan yararlanmak isteyen abonelerin, 30 Haziran 2023’e kadar DİSKİ’ye müracaat etmeleri gerekiyor. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, hedeflerinin tüm borçluları, borç yükünden en kolay şekilde kurtarmak olduğunu söyledi. Tutşi, ‘‘Hedefimiz, tüm borçluları borç yükünden en kolay şekilde kurtarmak. Başvuruda bulunan abonelerimizin gecikme faizlerini ve cezalarını siliyoruz, büyük ödeme kolaylıkları sağlıyoruz. 20 Mart 2023 itibariyle müracaatlarımız başladı. Su borcu olan bütün vatandaşlarımızı bu önemli imkandan yararlanmaya davet ediyorum’’ dedi.

48 taksitli ödeme imkanı
Vatandaşların yapılandırma ile ilgili detaylı bilgiye DİSKİ ödeme noktaları, Alo 153 ve DİSKİ web sitesi üzerinden ulaşılabileceğini vurgulayan Tutşi, ‘‘Abonelerimizin peşin veya 48 aya varan taksit imkanlarıyla, istedikleri şekilde ödemelerini yapmasını sağlıyoruz. Geçtiğimiz yapılandırmadan yararlanamayan, yararlanmaya başlasa da ödemelerini tamamlayamayan abonelerimizin bu imkandan faydalanacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Büyük yatırımlar için büyük fırsat
Tutşi, tüm geliri, sudan olan DİSKİ Genel Müdürlüğünün tüm yatırımlarını su gelirleri ile yaptığını söyledi. Tutşi, 'Abonelerimiz ödemelerini düzenli yapmadıkları veya ödeme yapmadıkları zaman memleketimize hizmetlerimizin aksamasına neden olmaktadır. Abonelerimiz borçlarını zamanında ödemelerini bekliyoruz. Yapılandırma bunun için önemli bir fırsat sunmaktadır. Kurumumuz alacaklarını tahsil etmesi durumunda memleketimizde yatırıma dönüştürülecektir. Kampanyadan faydalanan 100 bin 927 abonenin 5326 abonenin şuana kadar yapılandırması yapılmıştır. Vatandaşlarımız kadar DİSKİ içinde bu yapılandırmayı büyük bir fırsat olarak görüyoruz. DİSKİ olarak Diyarbakır için büyük yatırımlar yapmaya başladık. Geçmiş borç defterlerini kapatıp bu yatırımlara yoğunlaşmak istiyoruz' şeklinde konuştu.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gaziantep'te hırsızlık yapan 12 kişi suçüstü yakalandı

Umut Kervanı’ndan yetimlere bayramlık desteği

Şanlıurfa’da kar yağışı etkili oluyor

Şanlıurfa’da sanayi sitesinde yangın paniği

Yetimler Vakfı Yemenli mazlumları unutmadı

Sanayide sıfır atık dönemi için imzalar atıldı

HAKSİAD Elazığ Şubesi’nden medya ziyareti

İletişim Başkanlığı’ndan CNN International’a harita tepkisi

Elazığ’dan Gazze’ye kardeşlik köprüsü: 2 bin kişiye iftar sofrası

Şanlıurfa’da Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı’ndan yetimler için iftar programı

Malatya Valiliğinden restorasyon sırasında çöken tarihi cami ile ilgili açıklama

Yabancı öğretmenlere Türkçe yeterlilik şartı getiriliyor

Umut Kervanı Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelerle sofralarda buluşuyor

Cizre'de 2 bin öğrenciye "YKS’de Son Viraj" semineri verildi

Siyonist rejimin Gazze saldırılarında şehit sayısı 72 bin 123’e yükseldi

Uluslararası öğrenciler Gaziantep'te iftarda buluştu

Şubat’ta hava yolunu 15 milyon kişi kullandı

DMM: Acil Durumlar ve Savunma Planlaması atamaları savaş hazırlığı değil

22 ilde dolandırıcılara operasyon: 390 şüpheli yakalandı

Bursa’da Ramazan denetimleri sürüyor

Cizre'den Suriye'ye insani yardım gönderildi

Mardin’de kız kaçırma sonucu oluşan husumet barışla sonuçlandı

Yaban keçisi avına 984 bin lira ceza

Beslenme Uzmanı Çelik: Kısa sürede hızlı kilo kaybı çoğu zaman bir sağlık değil, bir risktir

Yeşilyurt Belediyesi ekiplerine AFAD'dan kapsamlı eğitim

Müslümanlar 8 gündür Mescid-i Aksa'ya giremiyor

Gaziantep'te bağımlılığa karşı yürüyüş düzenlendi

Axios: Kürtler İran savaşında tarafsız kalma kararı aldı, yarı yolda bırakılma endişeleri var

Malatya'da restorasyonu yapılan tarihi camide çökme: Bir yaralı

Mil-Diyanet-Sen’den CHP’li vekilin sözlerine tepki: Türkiye’nin İslam kimliğine müdahale edilemez

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te hırsızlık yapan 12 kişi suçüstü yakalandı

Umut Kervanı’ndan yetimlere bayramlık desteği

Şanlıurfa’da kar yağışı etkili oluyor

Şanlıurfa’da sanayi sitesinde yangın paniği

Yetimler Vakfı Yemenli mazlumları unutmadı

Sanayide sıfır atık dönemi için imzalar atıldı

HAKSİAD Elazığ Şubesi’nden medya ziyareti