• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

DİSKİ’nin çalışmalarıyla Ergani’de su sorunu çözüme kavuştu

GÜNDEM 22.12.2022 09:55:02 0
DİSKİ’nin çalışmalarıyla Ergani’de su sorunu çözüme kavuştu

DİSKİ’nin çalışmalarıyla Ergani’de su sorunu çözüme kavuştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Ergani ilçesinde yeni açılan sondaj çalışmaları ile su sorununu çözdü.
Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Ergani ilçesine bağlı Sabırlı Mahallesine 10 lt/sn su verimliliğine sahip yeni sondaj kuyusu kazandırıldı. Açılan sondajın bağlantısının yapılması için de Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından pompa montajı yapılacak. Yürütülen çalışma sayesinde vatandaşlara ulaşan suyun daha sağlıklı ve kesintisiz olması sağlanacak.
DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, çalışmaları yerinde inceleyerek teknik personelden bilgi aldı. Kentin her noktasına en sağlıklı ve kaliteli suyu ulaştırmak için ekiplerin yoğun bir tempoyla çalıştığını belirten Tutşi, “Diyarbakır’ımızın en ücra köşesine 7/24 çeşmeden içilebilir su ulaştırmanın gayretindeyiz. Kırsalda ve kent merkezinde hemşerilerimizin temel ihtiyacı olan su sorununu gidermek için ekiplerimiz çalışıyor. İhtiyaçlar doğrultusunda projeler geliştirerek kentimizde hizmet ediyoruz' dedi.
Ergani ilçesine verilen su miktarının ilçe nüfusuna fazlasıyla yetecek miktarda olmasına rağmen kaçak kullanımlar ve bahçe sulaması gibi nedenlerden suyun israf edildiğini aktaran Tutşi, “Bu hususlara dikkat ettiğimiz takdirde kimsenin hakkına girmemiş ve sürekli suya ulaşmış oluruz. DİSKİ olarak mağduriyet yaşanmaması için tüm tedbirlerimizi alarak sondaj çalışması başlattık. Sondajda yapılan debi ölçümünde 10lt/sn su tespit edildi. Buradaki suyu, Ergani Sabırlı ve çevre mahallelere vereceğiz. Sondajdan çıkarılan su, Ergani’nin su ihtiyacına katkı sunacak. Sondajda sorun olmaması için teknik olarak tüm önlemlerimizi aldık. Ergani ilçemizin sağlıklı ve yeterli suya kavuşması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ