• BIST 100

    10729,91%1,30
  • DOLAR

    40,48% 0,06
  • EURO

    47,71% 0,14
  • GRAM ALTIN

    4370,66% -0,80
  • Ç. ALTIN

    7007,31% -1,43

Diyabetik ayak ülseri olan hasta, 2 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu

28 Ocak 2025, Salı 02:35
28 Ocak 2025, Salı 02:35
Diyabetik ayak ülseri olan hasta, 2 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyabetik ayak ülseri nedeniyle yürüme güçlüğü çeken hasta, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki 2 aylık tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Kahramanmaraş Elbistan'da yaşayan diyabet hastası Mehmet Çamcı (72), sağlık sorunları artınca Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Bu hastalığa bağlı olarak ayağında yara ve ağrı dolayısıyla yürüme güçlüğü çeken Çamcı, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Kronik Yara Bakım Merkezi'ndeki 2 aylık bir tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

"Hastalarımızla ciddi bir gönül bağımız var"

Hava ve Uzay Hekimliği Uzmanı Ecem Dak Dedekargınoğlu, hastaya yapılan tedavinin sonunda ayağındaki yaranın tam iyileşme gösterdiğini aktardı. Dedekargınoğlu, "Hastamız bize başvurduğunda ayağında ciddi bir yara mevcuttu. Kendisine 30 seans hiperbarik oksijen tedavisi uyguladık ve bu tedavinin sonunda ayağındaki yara tam iyileşme gösterdi. Kendisiyle diğer hastalarımızla olduğu gibi ciddi bir gönül bağımız var. Kendisine ve aynı zamanda diğer hastalarımıza ve bütün Malatya'ya hiperbarik oksijen tedavi ünitesi olarak hizmet vermekteyiz" dedi.

Hasta Mehmet Çamcı ise hastane ekibine teşekkür ederek, "60 gün boyunca gece demediler, gündüz demediler her türlü fedakarlığı yaparak beni hayata bağladılar. Beni tedavi eden sağlık çalışanlarını ömür boyu gelip ziyaret edeceğim" ifadelerini kullandı.

Turgut Özal Üniversitesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şirvan Elmas Dal, multidisipliner bir yaklaşımla hizmet verdiklerini ve bölgeye önemli bir sağlık hizmeti sunduklarını ifade etti. Dal, "Hastanemizde kronik yara merkezi olarak Arteriyel ve venöz bacak ülserleri, iyileşmeyen cerrahi yaralar, basınç ülseri ve diyabetik ayak tedavisi yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

"Dyabetik ayak ülserleri diyabetli hastaların yaklaşık yüzde 30'unda görülmektedir"

Dr. Öğr. Üyesi Şirvan Elmas Dal, sözlerine şöyle devam etti:

"Hastanemizin Kronik Yara Bakım Ünitesi, 6 Şubat Maraş depremlerinden hemen sonra açıldı. Ünitemiz 5 yatak kapasitesiyle hizmete başladı şu an 24 yatak kapasitesiyle hizmete devam etmektedir. Kronik yaralar alanında, arteriyal ve venöz bacak ülserlerini, iyileşmeyen cerrahi yaraları, basınç ülserlerini ve ön planda da diyabetik ayak ülserlerini görmekteyiz. Bölgemizde de ciddi bir sorun olmaya devam eden diyabetik ayak ülserleri diyabetli hastaların yaklaşık yüzde 30'unda görülmektedir. Gerek hastaneye yatışta gerek alt ekstreminite ampütasyonlarında en yaygın neden olarak yer almaktadır. Enfeksiyon yara iyileşme sürecini uzatmakta ve uzuv kaybına neden olmaktadır. Debridman, antibiyotik tedavisi ve pansuman kronik yara bakıma yaklaşımın temel algoritmasını oluşturmaktadır."

"Farkındalığı yüksek bir ekiple multidsispliner hizmet vermekteyiz"

Kronik yara konusunda tam donanımlı, farkındalığı yüksek bir ekiple hizmet verdiklerini belirten Dr. Öğr. Üyesi Dal, son olarak şunları kaydetti:

"Son 40-50 yılda negatif basınçlı yara tedavisi, Hiperbarik Oksijen Tedavisi ve epidermal büyüme faktörleri gibi yüz güldürücü tedaviler sayesinde de yara iyileşmesinde ciddi düzelmeler gözlemlenmiştir. Ünitemizde Ortopedi Uzmanımız Dr. Özgür Yılmaz, Hava ve Uzay Hekimi Hiperbarik Uzmanımız Dr. Ecem Dak Dedekargınoğlu, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanımız Dr. Ertuğrul Ertuğrul ile birlikte arka planda da bu hasta gruplarına yaklaşımda farkındalığı yüksek bir ekiple, multidisipliner hizmet vermekteyiz." (İLKHA)

Çorum'da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı

Muğla açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisiyle iletişim kesildi

İngiltere ve Hindistan serbest ticaret anlaşması imzaladı

Araç park tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Motokuryenin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Tayland ve Kamboçya'ya çatışmaları durdurma çağrısı

Macron: Filistin devletini eylül ayında tanıyacağız

Bolu’da orman yangını

"Gazze Ablukasını Kırın" imza kampanyasına davet

Güney Kore'de sıkıyönetim soruşturması sürüyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

BM: Gazze'de çocuklar açlık ve yetersiz beslenmenin faturasını en ağır şekilde ödüyor

Batman’da trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

Güney Kıbrıs'ta orman yangını

İzmir’de orman yangını

Suriye ve Suudi Arabistan arasında 47 anlaşma imzalandı

Siirt’te AFAD gönüllülerine kimlik dağıtıldı, yeni ekipmanlar tanıtıldı

Ukrayna'dan Soçi'ye saldırı: 2 ölü, 11 yaralı

Batman-Beşiri yolunda kaza: 2 yaralı

ABD'den Ukrayna'ya 322 milyon dolarlık silah satışı

İran-Avrupa görüşmeleri yarın İstanbul'da yapılacak

Malatya’da kırsal konutlar istişare toplantısı düzenlendi

Fransa'yı karıştıran “Duplomb Yasası” kabul edildi

HAMAS yetkilisi Teysir Süleyman: Teslim olmayacağız direniş halkı savunuyor

Cizre en sıcak günlerinden birini daha yaşıyor

Kur'an hafızları: Hafızlık, tarif edilmesi imkansız bir duygudur

Umut Kervanı Mersin'de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Gazze’de insanlar açlığa terk edilerek ölüme sürükleniyor

Direksiyon başında uyuyunca otomobil takla attı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çorum'da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı

Muğla açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisiyle iletişim kesildi

İngiltere ve Hindistan serbest ticaret anlaşması imzaladı

Araç park tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Motokuryenin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Tayland ve Kamboçya'ya çatışmaları durdurma çağrısı