• BIST 100

    15858,05%0,69
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,25% 0,27
  • GRAM ALTIN

    7340,62% 1,91
  • Ç. ALTIN

    11976,41% 1,08

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan Miraç Gecesi mesajı

15 Ocak 2026, Perşembe 11:30
15 Ocak 2026, Perşembe 11:30
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan Miraç Gecesi mesajı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, İslam aleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ederek, “Bu mübarek gecenin, başta Kudüs ve Filistin olmak üzere, zulüm altında yaşayan tüm bilâd-ı İslam’ın ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyo

Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, bugün idrak edilecek Miraç Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında Arpaguş, bu gecenin, içinde nice hikmetler barındıran miraç hadisesinin sene-i devriyesini idrak edileceğine dikkat çekti.

İslam aleminin Miraç Gecesi’ni tebrik eden Arpaguş, “Miraç, Resul-i Ekrem Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya götürüldüğü, oradan da semaya yükseltilerek kendisine Yüce Allah’ın sonsuz kudretinin tezahürlerinin gösterildiği mucizevî bir yolculuktur. Mekke’de müminlere her türlü zulmün reva görüldüğü, Müslümanlara hayat hakkı tanınmadığı, Peygamber Efendimizin eşi Hazreti Hatice’nin ve amcası Ebu Talib’in vefat ettiği, baskı, boykot ve işkenceler sebebiyle inananların derin acılar yaşadığı bir dönemde, Allah’ın kudretinin bir tecellisi olarak gerçekleşen miraç mucizesi, müminler için büyük bir teselli vesilesi olmuştur. Yüce Allah bu büyük mucizeyle hem Resulünü teyit etmiş hem de baskılardan bunalan mümin gönüllere inşirah vermiştir. Bu açıdan miraç, bütün olumsuzluklara, sıkıntılara ve zorluklara rağmen iman ve istikamet üzere sebat edenlerin asla yalnız ve yardımsız bırakılmayacağının bir nişanesidir. Tevhid ve hakikat yolundaki tüm zorluklara göğüs gererek sabırla yola revan olanların hiç ummadıkları bir anda nice ilahi lütuflara mazhar olacağının bir göstergesidir.” dedi.

“Miraç gecesi bizlere Rabbimizin sonsuz kudretini, sınırsız merhametini ve engin mağfiretini hatırlatır.” diyen Arpaguş, “Bilmeliyiz ki bizi dünyaya bağlayan nefsi arzulardan korunmanın, ruhlarımızı yoran günah kirlerinden arınmanın ve manevi olarak yücelmenin yolu, miracın ifade ettiği o derin manayı kavramaktan geçmektedir. Bu sebeple Müslümanlar olarak bu mübarek gecede ellerimizi Rabbimize açarak sabırla ve namazla O’ndan yardım dileyelim. Günahlarımızın affı için tövbe ve istiğfar edelim. Geçmişimizin muhasebesini yaparak bundan böyle Rabbimizin razı olacağı nezih bir hayat yaşamanın azmini ve kararlılığını kuşanalım. Diğer yandan miraç gecesi bizlere bu büyük mucizeye mekân olan Mescid-i Aksa’yı ve onu bağrında barındıran Kudüs’ü hatırlatır. Bu bağlamda Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı, tarihî ve manevî değerleriyle birlikte doğru anlamak, nesillerimizin zihin ve gönüllerini bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacak bir hassasiyetle donatmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin, başta Kudüs ve Filistin olmak üzere, zulüm altında yaşayan tüm bilâd-ı İslam’ın ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Adana’da berbere silahlı saldırı: Bir yaralı

Mardin’de feci kazada ölü sayısı 4’e yükseldi

Yeşilyurt Belediyesi 'RE-SEED' projesinde pilot belediye oldu

Bursa'da sahibinden kaçan boğa trafiği durdurdu

Bakan Bayraktar, EBRD Başkanı Renaud-Basso ile enerji ve madencilik yatırımlarını görüştü

Dicle Kalkınma Ajansı 6 uzman personel alacak

ABD denizaltısı, İran’a ait savaş gemisini Hint Okyanusu’nda batırdı

Bakan Fidan, bölge ülkeleriyle İran'ı görüştü

İzmir’de 21 bin 20 sosyal konut için TOKİ kura tarihi açıklandı

Dünya Obezite Günü’nde uzmanından uyarı: Obezite kronik hastalıkları tetikliyor

Adana’da örtü altı karpuz hasadında geri sayım başladı

Gaziantep'te bağımlılıkla mücadeleye katkı sunanlara onur ödülü

Vaiz Karanfil: Zekât bireyi arındırır toplumu güçlendirir

Savaş hiledir: İran, işgalci rejim ve ABD’yi, yere çizdiği uçak, helikopter çizimleriyle kandırdı

Öğrenciler, öğretmenler ve veliler teravih namazında buluştu

Türkiye'nin ürettiği ilk hızlı tren raylara iniyor

Malatya'da atletizm pisti inşaatı sürüyor

ATÜ’de “İBAN Senin Riske Atma” farkındalık semineri düzenlendi

Tekstil sektörü, Texhibition Fuarı ile uluslararası alıcılarla buluştu

Batman'da araç altına giren kişi ağır yaralandı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile görüştü

ANFİDAP’tan Gazze Tutum Belgesi: Garantörlük ve adalet olmadan kalıcı barış mümkün değil

Doç. Dr. Durak: Hormonal, genetik ve hareketsiz yaşam obeziteyi tetikliyor

Bakırköy’de silahlı suç örgütüne 3 ayrı iddianame

Adana’da Yeşilay Haftası’nda çifte adım: Caddeye “Yeşilay” adı verildi

İstanbul’da Sancak mushafları sergisi açıldı

Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu Batman Valiliği'ni ziyaret etti

Malatya Valiliği: Dilenciliğe karşı denetimler aralıksız sürüyor

Mil-Diyanet Sen’den çağrı: Camilerin ısınma ve soğutma giderleri devlet bütçesinden karşılanmalı

Batman'da yatırım koordinasyon kurulu oluşturuldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana’da berbere silahlı saldırı: Bir yaralı

Mardin’de feci kazada ölü sayısı 4’e yükseldi

Yeşilyurt Belediyesi 'RE-SEED' projesinde pilot belediye oldu

Bursa'da sahibinden kaçan boğa trafiği durdurdu

Bakan Bayraktar, EBRD Başkanı Renaud-Basso ile enerji ve madencilik yatırımlarını görüştü

Dicle Kalkınma Ajansı 6 uzman personel alacak

ABD denizaltısı, İran’a ait savaş gemisini Hint Okyanusu’nda batırdı