• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü öğrettik

13 Eylül 2024, Cuma 06:52
13 Eylül 2024, Cuma 06:52
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü öğrettik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Düzce'de Kur'an kursları ve cami açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Kurslarımızda çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü öğrettik" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Düzce'de yapımı tamamlanan Kültür Mahallesi Kur'an Kursu, Cemil Dede-Ayşe Nine Kur'an Kursu ile Şıralık Merkez Camii'nin açılışlarını gerçekleştirdi.

İlk olarak Kültür Mahallesi Kur'an Kursu'nun açılışında konuşan Başkan Erbaş, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Müslümanlar vefat ettikten sonra amel defteri kapanır ama üç kişinin amel defteri hep açık kalır. Bunlardan birisi alimler, ilim adamları…' Yazdıkları eserler, okuttukları talebelerin insanlığa hizmet ettiği sürece ilim adamlarının amel defterleri hep açık kalır. İkinci kişi; 'hayırlı evlat yetiştiren anne babalar, üçüncü kişi ise sadakayı cariye sahibi Müslümanlar.' buyurmaktadır. Şimdi 4-6 yaş Kur'an kursumuzu açacağız. Öyle inanıyorum ki sevgili Peygamberimizin belirttiği bu üç sınıf insan da buradan istifade edecek."

"Kurslarımızda çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü öğrettik"

Başkan Erbaş, Kur'an kurslarını Türkiye'nin her yerinde milletin istifadesine sunmak için gece gündüz çalıştıklarına vurgu yaparak, "10 yılda 1,5 milyon civarında çocuğumuza, 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda Rabbimizi tanıtmaya çalıştık, Peygamberimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) öğretmeye çalıştık, Kur'an'ı onlara tanıtmaya çalıştık. Sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü, haramların ne olduğunu, yalanın kötülüğünü, doğruluğun güzelliğini onlara anlatmaya çalıştık. Kısaca evrensel değerleri onlara anlattık." dedi.

Devletin Diyanet İşleri Başkanlığına toplumu din konusunda aydınlatma görevi verdiğine işaret eden Başkan Erbaş, Başkanlığın, inanç, ibadet, ahlak konularında toplumu doğru bilgilendiren ve topluma, millete yardımcı olan bir teşkilat olduğunu belirtti.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından beraberindekilerle Kur'an kursunun açılış kurdelesini kesti.

Başkan Erbaş, Cemil Dede-Ayşe Nine Kur'an Kursu'nun açılışını yaptı

Daha sonra Cemil Dede Ayşe Nine Kur'an Kursu Açılış Töreni'ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, buradaki konuşmasında, Kur'an kurslarının amel defterlerinin açık kalmasına vesile olduğunu ifade ederek, Kur'an kursların binalarını inşa edenlerin Allah'ın mağfiretinden istifade edeceğini söyledi.

Başkan Erbaş, bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası boyunca camilerde, okullarda, sohbetlerde, kürsülerde, minberlerde "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konusunu anlatacaklarını bildirdi.

Konuşmasının ardından Kur'an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden ve açılış kurdelesini kesen Başkan Erbaş, daha sonra beraberindekilerle Kur'an kursunu gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra yapımı tamamlanan Şıralık Merkez Camii'nin açılış törenine katılan Başkan Erbaş, caminin açılışında dua ederek, beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini kesti.

Açılışlara, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Düzce İl Müftüsü Osman Aydın ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Adana'da orman yangını

"Hayat Namazla Güzeldir" kurslarına katılan kız çocukları: Kurs bizlere çok şey kattı

Rusya ve ABD, Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantileri konusunda anlaştı

Avrupa'da 22 ayda Filistin'i desteklemek için 42 bin gösteri ve etkinlik düzenlendi

Siirt’te av sezonu 23 Ağustos’ta açılıyor

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 2’si çocuk 6 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 61 bin 944'e yükseldi

ABD'de Ukrayna konulu zirve yapılacak

Batman'da yere yığılan kadının alkol etkisinde olduğu belirlendi

Almanya Başbakanı Ukrayna görüşmeleri için Washington'a gidecek

Pakistan'da tren kazası: 1 ölü, 24 yaralı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

İspanya'da kuduz vakalarında artış

Batman-Beşiri yolunda feci kaza: 4'ü çocuk 7 kişi yaralandı

Uyuşturucu satışı suçundan aranan şahıs yakalandı

İşgalci Netanyahu’ya karşı genel grev başladı

HAMAS: İşgalin Gazze’yi işgal planlarını onaylaması, yeni bir vahşi soykırım dalgasının ilanıdır

Ankara'da bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak

Sırbistan'da protestolar şiddetleniyor

Gazze’de işgal saldırılarında yaralanan bebekler tedavi edilemiyor

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü 5 yaralı

İstanbul’da 75 kilogram skunk ele geçirildi: 2 gözaltı

New York'ta silahlı saldırı: 3 ölü 8 yaralı

İzmir açıklarında 115 düzensiz göçmen yakalandı

Gazze’de 24 saatte 49 şehit ve 226 yaralı

Meteorolojiden Batı Akdeniz için fırtına uyarısı

Peynir fiyatlarındaki artış tüketiciyi ucuz ve sağlıksız ürüne yöneltiyor

Yangınların yüzde 57’si orman dışı alanlarda başladı

Kozluk'ta minik yürekler namazla buluştu

Minik kardeşler kumbaralarını Gazze için bağışladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana'da orman yangını

"Hayat Namazla Güzeldir" kurslarına katılan kız çocukları: Kurs bizlere çok şey kattı

Rusya ve ABD, Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantileri konusunda anlaştı

Avrupa'da 22 ayda Filistin'i desteklemek için 42 bin gösteri ve etkinlik düzenlendi

Siirt’te av sezonu 23 Ağustos’ta açılıyor

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 2’si çocuk 6 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 61 bin 944'e yükseldi