• BIST 100

    10720,36%-0,06
  • DOLAR

    41,81% 0,21
  • EURO

    48,58% 0,39
  • GRAM ALTIN

    5396,00% 1,10
  • Ç. ALTIN

    8923,84% -1,56

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gazze müminler için iman ve izzet meselesidir

23 Ağustos 2025, Cumartesi 19:32
23 Ağustos 2025, Cumartesi 19:32
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gazze müminler için iman ve izzet meselesidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Gazze, Kudüs, sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Müminler için bir iman ve izzet meselesidir. İnsanlık için bir ahlak ve vicdan meselesidir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dünya Müslüman Âlimler Birliği ve Türkiye'deki İslam Âlimleri Vakfı işbirliğinde Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda düzenlenen "İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze" başlıklı konferansa katıldı.

"Soykırımcı siyonistler İnsanlık için en büyük musibettir"

Buradaki konuşmasında, İslam ümmetini ve tüm dünyayı Gazze’de yaşanan zulme karşı seferber etmek için burada olduklarını belirten Başkan Erbaş, “Gazze, Kudüs, sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Müminler için bir iman ve izzet meselesidir. İnsanlık için bir ahlak ve vicdan meselesidir. Bugün soykırımcı siyonistler Müslümanlar için en büyük tehdittir. İnsanlık için en büyük musibettir. Evrensel değerleri yok eden inatçı bir mikroptur. Filistin topraklarını bu mikroptan temizlemek zorundayız." diye konuştu.

"Filistin için çarpan tüm yürekleri birleştirmek zorundayız"

Gazze’nin tüm İslam âlemini vahdete çağırdığını dile getiren Başkan Erbaş, "Elbirliği yapmak zorundayız. Güç birliği yapmak zorundayız. Filistin için çarpan tüm yürekleri birleştirmek zorundayız. Âlem-i İslam’a seslenmek istiyorum; İşgalci zalimler, Müslümanların dağınıklığından istifade ediyor. Parçalanmışlığından cesaret buluyor. Gafletinden faydalanıyor. Biliyoruz ki işgalci siyonistler korkaktır. Ama Müslüman ülkeler gerekli tepkiyi gösteremediği için cesurmuş gibi davranıyorlar. Bu zulmün sebebi zalimlerin gücü değil Müslümanların dağınıklığıdır. Bu dağınıklık ve gaflet sebebiyle âlem-i İslam büyük bir vebal ve günah içerisindedir." şeklinde konuştu.

"Tüm gücümüzle zalimlerden hesap soralım"

İslam âlemine çağrıda bulunan Başkan Erbaş, “Ey Müslümanlar; birleşelim, uyanık olalım. Fitne ve tefrikadan kurtulalım. Tüm gücümüzle zalimlerden hesap soralım. Filistin’i işgalden kurtarmanın yolu; İslam ümmetinin somut ve kararlı adımlar atmasıdır. Ortak tavır almasıdır. Caydırıcı tepkiler ortaya koymasıdır. Açıkça ifade etmek isterim ki; Yegâne çözüm, ümmetin bir araya gelerek zulme ve işgale engel olmasıdır." ifadelerini kullandı.

 "Filistin özgür oluncaya kadar hiçbir çalışma yeterli değildir"

Tüm dünyada sivil toplum örgütleri, farklı inanç mensupları, akademisyenler, sanatçılar, sporcular, vicdan sahibi insanlar terör devletine tepki gösterdiğini hatırlatan Erbaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"İnanıyorum ki bu küresel duruşun karşısında zalimler yenilecektir. Dolayısıyla hep beraber dünyanın her yerinde adaletin yanında ve zulmün karşısında olan yürekleri birleştirmek ve güçlendirmek için çalışmalar yapacağız. Filistin’e barış gelinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Filistin özgür oluncaya kadar hiçbir çalışma yeterli değildir. Zira konuşarak, kınayarak geçirdiğimiz her dakika, Gazzeli bir masum daha hayata veda ediyor. Caydırıcı ve gerçekçi olmayan her tepki, zalimlere yeni katliamlar için cesaret veriyor. İnanıyorum ki İslam ümmeti olarak birbirimize kenetlendiğimiz gün, başta Gazze ve tüm Filistin olmak üzere ümmet coğrafyamız huzura kavuşacaktır. Kudüs, Gazze, Filistin kurtulduğunda, bölgemizde ve tüm dünyada yıllardır özlemle beklenen barış ve huzur egemen olacaktır. Sonsuz bir ümitle inanıyorum ki bu zor günler elbette sona erecektir. Zalimlerin zulmü mutlaka bitecek, mazlumların yüzü gülecektir. Nihayetinde zafer inananların olacaktır." (İLKHA)

Kızılay'dan Gazze'ye 5 yardım tırı ulaştı

Molla Özekinci: Siyonizmin, ahtapot şeklinde uzanan kollarının kesildiği vakte yaklaştık

Ortadoğu Uzmanı Dr. Öncer: israil, saldırgan yüzünü gizlemek için sahte barış oyunu oynuyor

Mardin’de çocuk oyun parkı ateşe verildi

Mersin'deki işçi minibüsü kazasında ölü sayısı 5'e yükseldi

Lübnan'da terör operasyonu: siyonist rejime bağlı bir şebeke çökertildi

Yol çalışması alanında kaza: 2 yaralı

Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Farahmand: İslam Emirliği özellikle Gazze'deki mücahitlerin dostudur

Gaziantep’te 11 hırsız suçüstü yakalandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Ümera ile ulema birlikte hareket ettiklerinde şahlanış mümkündür

Trump: Knesset’te konuşma yapacağım, ardından Mısır’a gideceğim

Mardin’de 16 kooperatife 30 biçerdöver teslim edildi

İlahiyatçı Yalçın: İslam, kız çocuklarına hak ettikleri değeri iade etmiştir

10'uncu Alimler Buluşması başladı

EPDK, petrol piyasası yönetmeliğinde değişikliğe gitti

Düzce'den Avrupa'ya 15 bin tondan fazla fındık ihracatı

Çiftçilere 320,6 milyon liralık destekleme ödemesi yapıldı

İşgal rejiminden Batı Şeria’da gece baskınları

ABD basını: Trump, Gazze zirvesi düzenleyecek

Altın fiyatları yükselişte! İşte 11 Ekim 2025 güncel fiyatlar

Burun tıkanıklığı neden olur?

Kırmızı bültenle aranan "Don Vito" lakaplı baron Türkiye'ye iade edildi

Siyonist işgal rejiminden Lübnan'a yeni saldırı: Ateşkes bir kez daha ihlal edildi

İş yerleri fiyat listelerini bakanlık sistemine yükleyecek

Meteoroloji'den yeni uyarı: Kuvvetli yağışlar kapıda

HAMAS: İşgalin mevcut pozisyonlarını korumasını asla kabul etmeyeceğiz

İstifa eden Sebastien Lecornu yeniden Fransa başbakanı olarak atandı

ABD ile Çin arasında nadir element gerginliği

Yalnız yaşayan yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

ABD basını: Trump, Gazze zirvesi düzenleyecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kızılay'dan Gazze'ye 5 yardım tırı ulaştı

Molla Özekinci: Siyonizmin, ahtapot şeklinde uzanan kollarının kesildiği vakte yaklaştık

Ortadoğu Uzmanı Dr. Öncer: israil, saldırgan yüzünü gizlemek için sahte barış oyunu oynuyor

Mardin’de çocuk oyun parkı ateşe verildi

Mersin'deki işçi minibüsü kazasında ölü sayısı 5'e yükseldi

Lübnan'da terör operasyonu: siyonist rejime bağlı bir şebeke çökertildi

Yol çalışması alanında kaza: 2 yaralı