Tarih: 18.09.2024 16:36

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kırklareli’de hafızlık icazet merasimine katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Buradaki konuşmasında, hafızlık merasiminin en hayırlı merasim olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenler ve öğretenlerinizdir.’ buyurmaktadır. En hayırlı olan Kur’an’ı öğrenen ve öğreten kardeşlerimizin bulunduğu yerdeki merasimde en hayırlı merasimdir.” dedi.

“Kur’an’ın korunmasında en büyük vasıta hafızlarımızdır”

Başkan Erbaş, “Şüphesiz Kur’an’ı Biz indirdik ve onu muhafaza edecek olan da Biz’iz.” ayet-i kerimesini anımsatarak, “Kur’an indiği andan itibaren günümüze kadar noktası bile değişmeden muhafaza edilerek devam etmiştir. Cenab-ı Hak hafızları buna vesile kılmıştır. Demek ki Kur’an’ın korunmasında en büyük vasıta hafızlarımızdır.” diye konuştu.

“Peygamberimiz (s.a.s.), Kur’an’ı ve sünnetini bize emanet bıraktı”

Kur’an’ın baş tacı olduğunu ve Kur’an’ın yeryüzünü karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderildiğini belirten Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.) en büyük mucize olarak Kur’an’ı getirmiştir bütün insanlığa. Allah Resulü Efendimiz (s.a.s.) 23 sene boyunca Kur’an-ı Kerim’i ulaştırabileceği her noktaya ulaştırmaya gayret etti. 23 senenin sonunda Arafat’ta Veda Hutbesi’nde Peygamber Efendimiz (s.a.s.) şöyle buyurdu; ‘Size 2 şeyi emanet bıraktım, bu 2 şeye sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız. Bunlardan birisi Allah’ın kitabı, diğeri de Peygamberinin (s.a.s.) sünneti.’ İşte bizim üzerimize emanet olan Allah’ın kitabını, Efendimizin (s.a.s.) bıraktığı yerden ashabı, arkadaşları aldılar, binlerce, 10 binlerce kilometre uzaklara kadar gidip insanları aydınlattılar, İslam’a davet ettiler, tebliğ ettiler.”

“Allah, insanlar huzurlu olsun diye İslam’ı gönderdi”

Başkan Erbaş, kurtuluşun İslam’da olduğuna işaret ederek, “İslam, Cenab-ı Hakk’ın Peygamberler vasıtasıyla, insanlar, toplumlar huzurlu olsun, toplumlar birbirleriyle iyi geçinsinler, adil olsunlar, birbirlerine buğz etmesinler, zulmetmesinler, kötülük etmesinler diye Hz. Âdem'den itibaren Hz. Muhammed Mustafa Efendimize (s.a.s.) kadar bütün Peygamberlerin getirdiği dinin adıdır.” dedi.

Merasimin ardından, Lüleburgaz Ensar Erkek Hafızlık Kur’an Kursu, Şefik Kadriye Erkan Kız Hafızlık Kur’an Kursu ile Babaeski Merkez Yatılı Kız Hafızlık Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 11’i kız 6’si erkek olmaz üzere toplam 17 öğrencinin icazetleri verildi.

Programa, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —